Κατακορυφη ανοδος πωλησεων για τη Nokia

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι η απόφαση της Nokia να επενδύσει στο λειτουργικό Windows Phone ίσως αποδειχθεί καθοριστική όχι μόνο για την επιβίωση της εταιρείας αλλά και για το πλασάρισμά της στην τρίτη θέση της αγοράς των smartphones.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Nokia, το πρώτο τρίμηνο του 2013 πούλησε τον αριθμό ρεκόρ των 5,6 εκατομμυρίων συσκευών Lumia, από τις οποίες το 70% έτρεχαν OS της Microsoft. Για να γίνει αντιληπτή η μεταστροφή στην πορεία της εταιρείας, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 η Nokia είχε διαθέσει στην αγορά μόλις 2 εκατομμύρια συσκευές. Επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η άνοδος στις πωλήσεις συνεχίστηκε σε σχέση και με το τελευταίο τρίμηνο του 2012, όταν οι πωλήσεις των συσκευών Lumia είχαν φτάσει τα 4,4 εκατομμύρια τεμάχια.

Η εκρηκτική άνοδος των πωλήσεων αντικατοπτρίστηκε και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, η οποία κατέγραψε ζημίες μόλις €150 εκατομμυρίων. Και λέμε μόλις, αφού το πρώτο τρίμηνο του 2012 η φινλανδική εταιρεία κατέγραφε ζημίες ύψους €1,34 δις!    

Η συνολική εικόνα γέμισε ανακούφιση τα στελέχη της Nokia, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Stephen Elop, τόνισε ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά καθώς στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, η Nokia συνεχίζει να φυλλοροεί ανεξέλεγκτα. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2013 η εταιρεία πούλησε μόλις 400.000 Lumia, σημειώνοντας πτώση 33% σε σχέση με τις επίσης λίγες, 700.000 συσκευές που πούλησε στην ίδια αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2012.