11.4 C
Athens
15/04/2021
Biztech

Kaspersky: Δυναμικά στην ελληνική αγορά

Η σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού συζητήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Kaspersky την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα της εταιρείας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Διαπιστώνοντας ότι τόσο η ελληνική, όσο και η ευρύτερη αγορά έχει πολύ μεγάλες προοπτικές, ο Miroslav Koren, γενικός διευθυντής της Kaspersky για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην εναρκτήρια ομιλία του αποκάλυψε ότι ένας από τους πρώτους στόχους του όταν ανέλαβε φέτος τον Μάρτιο, ήταν η ίδρυση ανεξάρτητου γραφείου στην Ελλάδα, το οποίο ανέλαβε ο Βασίλης Βλάχος, προερχόμενος από τη Microsoft.

Miroslav Koren_general manager της Kaspersky για την Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο κ. Koren ανέφερε επίσης, ότι η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει σημαντικούς πόρους στην Ελλάδα, τόσο στο B2C, όσο και στο B2B τμήμα της αγοράς, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βλέπει και το κομμάτι της βιομηχανίας.

«Η Kaspersky είναι αφοσιωμένη στην ελληνική αγορά, καθώς ως ώριμη και ανεπτυγμένη αγορά στον τομέα της πληροφορικής, αποτελεί σημαντικό μέρος της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι έχουμε το σωστό σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια ιδιωτών αλλά και εταιρικών χρηστών όλων των μεγεθών στην Ελλάδα και την Κύπρο και μπορούμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου».

 

Ακόμα, η εταιρεία θα δώσει σημαντικό βάρος στην ανάπτυξη του καναλιού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Koren στην ομιλία του, απευθυνόμενος στους συνεργάτες: «Έχουμε κορυφαία προϊόντα, αλλά δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας και θα σας υποστηρίξουμε».

 

Ο channel manager Ελλάδας και Κύπρου της Kaspersky, Βασίλης Βλάχος, ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι συνεργάτες λίγο καλύτερα την Kaspersky. Επεσήμανε ότι η Kaspersky είναι μια εταιρεία που δίνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στην έρευνα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων ασχολούνται με το R&D, ενώ το 75% των 4.000 υπαλλήλων της εταιρείας έχουν τεχνικό ρόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι λύσεις της Kaspersky να είναι από τις καλύτερες στην αγορά, κάτι που πιστοποιείται και με ανεξάρτητες έρευνες. Από την άλλη, η πρόκληση σε ότι αφορά το business development είναι ότι η εταιρεία «δεν έχει τα commercial muscles που έχουν οι ανταγωνιστές της ». Για αυτό το λόγο, στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς της, δεν ανταποκρίνεται στην παγκόσμια δυναμική της, κάτι που η εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει.

 

Βασίλης Βλάχος_channel manager Ελλάδας και Κύπρου της Kaspersky

Ο κ. Βλάχος σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πρώτη επίσημη εκδήλωση μας στην Ελλάδα έτυχε τόσο σημαντικής ανταπόκρισης από το κανάλι συνεργατών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στον δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτή η διαδικασία διευρύνει την επιφάνεια έκθεσης σε πιθανή κυβερνοεπίθεση. Ο μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων που μας τίμησε απόψε αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ψηφιακή ασφάλεια στη διαδικασία αυτή. Με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας και τις δυνατότητες του οικοσυστήματος διανομής και μεταπώλησής μας σε Ελλάδα και Κύπρο, πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να υποστηρίξουμε οργανισμούς όλων των μεγεθών στην πορεία μετασχηματισμού τους και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις ψηφιακές απειλές».

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος αναφορικά με το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισής της στην κεντρική ατζέντα των επιχειρήσεων, των οργανισμών και των καταναλωτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 70 στελέχη της αγοράς, μεταξύ των οποίων συνεργάτες και διανομείς της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, του κλάδου της της πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών.

 

 

Ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, δήλωσε: «Μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κυβερνοασφάλειας βλέπει ευκαιρίες στην Ελλάδα και ενισχύει δυναμικά την παρουσία της. Η Kaspersky μπορεί να γίνει ο έμπιστος συνεργάτης που θα βοηθήσει  τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς, τους κρατικούς φορείς και, φυσικά, τους καταναλωτές να συμβαδίσουν με την ταχύτητα εξέλιξης του ψηφιακού κόσμου».

Ο Καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, ανέφερε: «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε συνδυασμό με την εκθετική εξάπλωση του διαδικτύου και την κακόβουλη δράση εγκληματικών οργανώσεων αλλά και κρατικών οντοτήτων, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων. Για τη θωράκισή τους απαιτείται έρευνα και τεχνογνωσία από εξειδικευμένες εταιρείες, όπως η Kaspersky».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, Γιώτα Παπαρίδου, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία της Kaspersky στη χώρα μας επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τη στιγμή που η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι γεγονός και όλες οι κρίσιμες υποδομές διατρέχονται και στηρίζονται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ενισχυμένη παρουσία ενός διεθνούς ηγέτη – στο υπερευαίσθητο πεδίο της διαδικτυακής ασφάλειας – στη χώρα μας υπογραμμίζει αυτήν ακριβώς τη δυναμική. Σε αυτήν την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καινοτομίας πιστεύουμε στο ΣΕΠΕ, τοποθετώντας τη βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας ως στρατηγικό πυλώνα για την οικονομία και τη χώρα».

Σχετικά άρθρα

Pylones Hellas και HPE παρουσίασαν το Greenlake

Giorgos Athanassiadis

H HP Enterprise στρέφει την προσοχή της στην ΕΜΕΑ

Channel-Manager

Συνεργασία D-Link Amazon Echo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα