Και παλι κερδη ρεκορ για τη Samsung

Η Samsung είχε προβλέψει τζίρο και κέρδη ρεκόρ για το γ’ τρίμηνο του 2013, και ως συνήθως τα τελευταία τρίμηνα δεν έπεσε έξω και δεν απογοήτευσε τους επενδυτές. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο κορεατικός κολοσσός τα έσοδα για το γ’ τρίμηνο του 2013 έφτασαν τα $55,59 δις και τα ενοποιημένα κέρδη τα $9,56 δις. Και τα δύο νούμερα αποτελούν ιστορικό υψηλό για την Samsung. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν 7% υψηλότερα από ό, τι το προηγούμενο τρίμηνο και 26% πιο πάνω από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους .

Το άλλο μεγάλο ερώτημα, φυσικά, ήταν οι πωλήσεις smartphones, μια αγορά που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρος για τη Samsung. O CEO της εταιρείας, JK Shin, ανακοίνωσε ότι το Galaxy S4 πούλησε 40 εκατομμύρια τεμάχια τους πρώτους 6 μήνες της στην αγορά, ενώ συνολικά οι πωλήσεις smartphones της Samsung κατέγραψαν αύξηση 10% στο γ’ τρίμηνο του 2013. Τα έσοδα του mobile communications division της Samsung σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3%, γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές στην υπόθεση ότι πιθανόν η αγορά των high-end smartphones να πλησιάζει σε σημείο στασιμότητας.

Αντίθετα, ήταν ο τομέας των semiconductors αυτός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για λογαριασμό της Samsung, με τις πωλήσεις συστημάτων για φορητές συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών να αυξάνονται κατά 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο τομέας των οθονών συρρικνώθηκε όμως κατά 12%, συνεπεία της μειωμένης ζήτησης για νέες τηλεοράσεις.