Και η Sony θα “παιξει” στην Κινα

Έτοιμη για απόβαση στην κινεζική αγορά gaming της Κίνας δηλώνει η Sony μετά την πρόσφατη άρση της πολυετούς απαγόρευσης για τους ξένους κατασκευαστές κονσολών. Έτσι, μετά τη Microsoft που θα διαθέσει το Xbox στην τεράστια κινεζική αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη “χώρα του δράκου”.

Ειδικότερα, η Sony έχει δρομολογήσει τη δημιουργία δύο κοινοπραξιών σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Shanghai Oriental Pearl. Η μία κοινοπραξία θα αφορά την εκμετάλλευση του hardware και η άλλη του software της παιχνιδομηχανής ενώ και οι δύο θα συσταθούν σε μια νέα ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη.

Η Sony θα έχει το 49% σε μία από τις κοινοπραξίες και το 70% στην άλλη, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της.

Η Κίνα αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο gaming καθώς μέχρι σήμερα μόνο εγχώριοι κατασκευαστές επιτρεπόταν να διαθέσουν τα προϊόντα στην τοπική αγορά, η οποία αριθμεί περί τους 350 εκατομμύρια gamers.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.