Και η Μερκελ ασχολειται με το VDSL

Απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος στην …Ευρώπη που να μην ασχολείται με το VDSL στην Ελλάδα. Και το λέμε αυτό καθώς το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε η Γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν σχέση με τη Γερμανία. Έτσι, βρέθηκε εκεί και ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ.

Ο κ. Τσαμάζ έκανε μία μικρή παρουσίαση του ΟΤΕ, υποστήριξε ότι υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια για αναδιάρθρωση και ανέφερε ότι το κράτος έχει κάνει εργασιακές μεταρρυθμίσεις. Εκεί κάπου δέχθηκε την ερώτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου περί ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα. Είναι προφανές πως αντίθετα με τους Έλληνες πολιτικούς σε άλλες χώρες έχουν κατανοήσει τη σημασία του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Η κ. Μέρκελ ρώτησε, λοιπόν, για το πως πάει η ευρυζωνικότητα στη χώρα μας για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσαμάζ ότι ο ΟΤΕ εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να δώσει VDSL συνδέσεις αλλά δεν το καταφέρνει λόγω της ΕΕΤΤ. Και, φυσικά, μετά ακολούθησε η ερώτηση – σχόλιο της Γερμανίδας καγκελαρίου: «είναι δυνατόν ο ρυθμιστής να εμποδίζει την ανάπτυξη της αγοράς;»

Μένει να δούμε αν το σχόλιο της κ. Μέρκελ θα αποτελέσει αφορμή για να έχουμε εξελίξεις στο θέμα του VDSL, το οποίο ξαφνικά δείχνει να έχει «κολλήσει» με την ΕΕΤΤ να βάλλεται πανταχόθεν ότι δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά της. Μάλιστα, η Forthnet χθες ζητούσε από την ΕΕΤΤ να αναλάβει –έστω και καθυστερημένα- την πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε επίγουσα διαδικασία ανάλυσης της αγοράς