Και η Crypto στην “αρενα” των smartphones

Μία ακόμη εταιρεία θα διεκδικήσει μερίδιο από την “πίτα” της ελληνικής αγοράς smartphones. Ο λόγος για την Crypto, η οποία σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους του Τύπου ανακοίνωσε ότι  επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία των GSmart smatphones της Gigabyte Communications για την Ελλάδα. Η Gigabyte Communications είναι μέρος της γνωστής από τα motherboards και κάρτες γραφικών εταιρείας Gigabyte Technology, με έδρα την Ταϊβάν.

Ειδικότερα, η Crypto θα διαθέσει στην Ελλάδα πέντε smartphones GSmart, με το φθηνότερο να ξεκινά στα €89 και το ακριβότερο να φτάνει στα €219. Είναι προφανές ότι η Crypto θέλει να “χτυπήσει” σε εκείνη ακριβώς την κατηγορία smartphones η οποία κυριαρχεί πλήρως στην ελληνική αγορά. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία της GfK, κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2014 ένα στα πέντε smartphones που πουλήθηκαν στη χώρα μας είχαν τιμή κάτω από τα €100, ενώ πάνω από το 70% των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων που διατέθηκαν μέσα στο 2014 κόστιζε κάτω από τα €200. Πιο συγκεκριμένα, το 22% των smartphones κόστιζε κάτω από €100, το 25,9% μεταξύ €100 και €150 και το 23,3% ήταν μεταξύ €150 και €200. Συνολικά, το 71,2% των smartphones που πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά κόστιζαν έως €200, περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2013, όταν, όμως, μόλις το 14,5% ήταν κάτω από τα €100.

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης η Crypto ανακοίνωσε και τη νέα σειρά συσκευών tablet Creev. Πρόκειται για το CreevQ8000 με οθόνη 8 ιντσών και το Q8001, η διαφορά του οποίου είναι ότι υποστηρίζει πρόσβαση σε δίκτυα 3G. Το Q1000 είναι το μεγάλο tablet της σειράς με οθόνη διαγωνίου 10,1 ιντσών και θα διατίθεται στα €169.

Αναφορικά με το δίκτυο διανομής των smartphones, τα GSmart θα είναι διαθέσιμα από τις αλυσίδες καταστημάτων Media Markt και Public, καθώς επίσης και από τους μεταπωλητές Cosmodata, e-gate, e-shop, Infoworld, SanyoCom, MGManager, Play247 και Kapa (για την κυπριακή αγορά).

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.