18.8 C
Athens
22/04/2021
Biztech

Intel: Σε τροχιά επιτυχίας

Τα οικονοµικά αποτελέσµατα του δευτέρου τριµήνου της Intel ήταν καλύτερα από αυτά που προεξοφλούσε η αγορά, κάτι που οφείλεται, κυρίως, στην καλύτερη πορείας της αγοράς PCs, αλλά και στην ενδυνάµωση της παρουσίας της εταιρείας στο χώρο των tablets, όπου φαίνεται πλέον ότι ο στόχος των 40 εκατοµµυρίων µονάδων µέχρι το τέλος του έτους είναι εφικτός. Μάλιστα, σε δήλωσή του ο CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, ανέφερε “Τα αποτελέσµατα που είχαµε στο δεύτερο τρίµηνο δείχνουν ξεκάθαρα τη δυναµική της στρατηγικής µας για επέκταση της τεχνολογίας της Intel από το data center στο PC και από εκεί στο Internet of Things.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση µε την ίδια περίοδο του περασµένου έτους, φτάνοντας τα 2,8 δις δολάρια, και ξεπερνώντας τις αναλύσεις των ειδικών της Wall Street. Αντίστοιχα, τα έσοδα της εταιρείας ανέβηκαν κατά 8% σε σχέση µε την ίδια περίοδο του προηγούµενου έτους, φτάνοντας τα 13,8 δις δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονοµικών αναλυτών που είχαν κάνει λόγο για 13,7 δις δολάρια. Λίγο µετά την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων, η µετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά 4%, φτάνοντας την αξία της εταιρείας στα 157,85 δις δολάρια.

Η εταιρεία προχώρησε, επίσης, σε αναθεώρηση της ετήσιας οικονοµικής της πρόβλεψης, ανακοινώνοντας πλέον αύξηση εσόδων της τάξης του 5%, ενώ στην αρχική της πρόβλεψη µιλούσε απλώς για σταθερή πορεία. Στους κερδισµένους του τριµήνου είναι και το τµήµα του Internet of Things.

Σύµφωνα µε συνεργάτες της εταιρείας, οι βασικοί τοµείς οι οποίοι βοήθησαν στην ανάπτυξη αφορούσαν σε αυτούς των PCs και των servers. Ειδικά στο πρώτο κοµµάτι, σηµαντικός ήταν και ο ρόλος της αντικατάστασης των συστηµάτων µε Windows XP.

Οι αναλυτές από την άλλη αναφέρουν ότι (σε παγκόσµιο επίπεδο) η σηµαντική αύξηση της εταιρείας έχει προέλθει µεν από το χώρο των Pcs, συµπεριλαµβανοµένων όµως και των εναλλακτικών form factors, όπως είναι και τα chromebooks, τα small form PCs (πιο γνωστά ως NUCs) και τα Ultrabooks.

Σύµφωνα µε αναλυτές της J. Gold Associates, κάτι τέτοιο ήταν αναµενόµενο, καθώς η τάση για αντικατάσταση παλαιότερων συστηµάτων ήταν εξαιρετικά ισχυρή, κυρίως στις επιχειρήσεις για τους business χρήστες. Μάλιστα, η τάση αύξησης της αγοράς των PCs αναµένεται να είναι εξαιρετικά ισχυρή τουλάχιστον για τα επόµενα 3 τρίµηνα, καθώς ολοένα και περισσότερα µηχανήµατα θα αλλάζουν, ενώ η αγορά των tabletς δείχνει σηµάδια κορεσµού.

Το τρίµηνο είχε εξαιρετικά θετικό πρόσηµο για την Intel, η οποία είχε χάσει κάποιο µερίδιο από την µεταφορά των καταναλωτών µακριά από τα PCs προς τα smartphones και τα tablets. Αλλά και σε αυτό το επίπεδο η εταιρεία αναµένεται να µπορεί να ανταγωνιστεί απευθείας µε τους προµηθευτές επεξεργαστών ARM λόγω των ολοκληρωµένων λύσεων 4G/LTE SoC.

Παρά τις προκλήσεις που έχει να αντιµετωπίσει η εταιρεία, η πρόβλεψή της είναι για αύξηση σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, ο κ. Krzanich δήλωσε “Η παρουσίαση της οικογένειας Baytrail SoC, µάς έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθούµε σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως αυτά που στηρίζονται στο Chrome, και θα µπορέσουµε να φέρουµε σε πέρας το στόχο µας για 40 εκατοµµύρια tablets. Επιπρόσθετα, έχουµε πετύχει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο µε την παρουσίαση του Broadwell, που κατασκευάζεται µε αρχιτεκτονική 14 nm”. 

Η Intel ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 8% στο κοµµάτι των desktop προϊόντων σε σχέση µε το προηγούµενο έτος, µε παράλληλη αύξηση της µέσης τιµής πώλησης ανά µονάδα 2%. Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, αύξηση των πωλήσεων των επεξεργαστών για notebooks που έφτασε το 9% µε παράλληλη µείωση της µέσης τιµής ανά τεµάχιο της τάξης του 7%.
 

Σχετικά άρθρα

Στα 100 εκατ. οι άδειες των Windows 8

dmallas

Το PS4 έρχεται στην Ευρώπη στις 29 Νοεμβρίου

Kitriniaris

Viewsonic: Η οθονο-κεντρική προσέγγιση…

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα