7.2 C
Athens
16/01/2021
Biztech

Intel SBA: Όπλο για τις υπηρεσίες του καναλιού

Ένα από τα ζητήματα -αλλά και ευκαιρία- στους κόλπους του καναλιού και συγκεκριμένα από την πλευρά των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, είναι ο αριθμός των πιθανών πελατών, που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες. Από τη μία μεριά, οι πελάτες παραπονιούνται σε πολλές περιπτώσεις για θέματα όπως είναι η δυσκολία διαχείρισης των συστημάτων, και από την άλλη, την ίδια στιγμή υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός εταιρειών παροχής υπηρεσιών που θα ήθελαν φυσικά να βοηθήσουν σε αυτό το επίπεδο. Το πραγματικό πρόβλημα, είναι ότι από τη στιγμή που πραγματοποιείται η αγορά ενός υπολογιστή, δεν υπάρχει πραγματικά εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οι πελάτες να ζητήσουν επιπρόσθετες υπηρεσίες  σχετικές με το IT. 

Στόχος της Intel είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Για αυτό παρουσίασε το πρόγραμμα  Small Business Advantage (SBA). Με τη βοήθεια του SBA οι κατασκευαστές PCs αλλά και οι μεταπωλητές, μπορούν να ενσωματώσουν εφαρμογές στους υπολογιστές που πωλούν, και να κάνουν πιο απλή την προσφορά επιπλέον υπηρεσιών εκ των υστέρων. 
 
Το Intel SBA λειτουργεί με όλους τους επεξεργαστές Core i3, i5 και i7 δεύτερης γενιάς και μεταγενέστερους σε συνδυασμό με την ύπαρξη chipset B75 ή Q77, και είναι διαθέσιμο τόσο για desktop συστήματα όσο και για notebooks. 
 
Αποτελείται από ένα συνδυασμό έξι εφαρμογών, οι οποίες αυτοματοποιημένα παρακολουθούν την υγεία και την ασφάλεια του συστήματος. Αυτοματισμοί αυτού του τύπου είναι δεδομένο ότι διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες ως επί το πλείστον δεν διαθέτουν κάποια ομάδα, η οποία να είναι επιφορτισμένη με τα θέματα IT.
Την ίδια στιγμή,  για τις περισσότερες μικρομεσαίες, τα PCs (ανεξαρτήτως μορφής) αποτελούν συσκευές ζωτικής σημασίας, στις οποίες αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα της επιχείρησης, από τα λογιστικά, στα στοιχεία πωλήσεων, ή τα στοιχεία του προσωπικού. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ένα πρόβλημα σε κάποιο από τα PCs της εταιρείας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η δουλειά σχεδόν όλων των εργαζόμενων.

Intel SBA Web site
 

Το SBA διασφαλίζει την καλή “υγεία” του συστήματος δίνοντας τους συνεργάτες μία σειρά από εργαλεία που βοηθούν τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη συντήρηση των συστημάτων κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τεχνικής υποστήριξης. Για παράδειγμα, μέσω της εφαρμογής PC Health Center, αυτοματοποιούνται τα software updates αλλά και οι εργασίες συντήρησης.

Αντίστοιχα, μέσω της εφαρμογής Software Monitor, διασφαλίζεται ότι το software ασφαλείας είναι ενημερωμένο, ενώ παράλληλα παρέχεται ενημέρωση και για πιθανούς κινδύνους. Η εφαρμογή Data Backup and Restore με τη σειρά της, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες σε ώρες εκτός παραγωγής. Οι εφαρμογές που ολοκληρώνουν το πακέτο είναι το Energy Saver (μείωση κατανάλωσης ενέργειας), Wireless Display (ασύρματη μετάδοση εικόνας) και USB Blocker (κλείδωμα θυρών USB). Με αυτόν τον τρόπο, ο συνεργάτης έχει μία σειρά εργαλείων στη διάθεσή του σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιεί στον πελάτη του, διατηρώντας την υποδομή του τελευταίου ασφαλή και λειτουργική.

Το SBA διασφαλίζει την καλή “υγεία” του συστήματος δίνοντας τους συνεργάτες μία σειρά από εργαλεία που βοηθούν τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη συντήρηση των συστημάτων κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την Intel, ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αυτός που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλο το χώρο των επιχειρήσεων και φυσικά αποτελεί και τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά. Με τη βοήθεια του Intel SBA, οι συνεργάτες μπορούν να προσθέσουν πραγματική αξία στις υπηρεσίες τους προσφέροντας μία λύση ειδικά προσαρμοσμένη στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας την εύκολη συντήρηση ή επιδιόρθωση προβλημάτων στον χώρο του πελάτη, και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο υπολογιστή, διατηρώντας τα δεδομένα και την υποδομή του στην κατάσταση που πρέπει.
 
Μεταξύ άλλων, οι συνεργάτες της Intel έχουν τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουν το interface του SBA, να προβάλλουν το λογότυπο της επιχείρησής τους, να συμπεριλάβουν νέες εφαρμογές ή να παραμετροποιήσουν τις υπάρχουσες κ.λπ., αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών τους. Έτσι, όσο καλύτερη παραμένει η εμπειρία των πελατών με τους υπολογιστές της υποδομής του, τόσο πιθανότερο είναι να επενδύσει σε νέες αγορές, εμπιστευόμενοι φυσικά τους συνεργάτες που έχουν διαφυλάξει αυτό το επίπεδο εμπειρίας.
 

Σχετικά άρθρα

Η Dell εξαγοράζει την EMC;

Channel-Manager

Και η Sony θα “παίξει” στην Κίνα

Kitriniaris

Κερδοφόρο το εννεάμηνο για την Quest

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα