11.5 C
Athens
26/02/2021
Biztech

Ιntel NUC: Η νέα εποχή του PC Computing

Η Intel ξαναγράφει τα δεδοµένα των προσωπικών υπολογιστών παρουσιάζοντας την οικογένεια προϊόντων Next Unit of Computing (NUC), που συνδυάζουν εξαιρετική απόδοση και εκπληκτικά γραφικά σε ένα εξαιρετικά µικρό πακέτο.

Έχοντας ως βάση τον επεξεργαστή Core i3 τρίτης γενιάς σε ένα motherboard µεγέθους 4×4 ιντσών, το NUC καταφέρνει να έχει εξαιρετική απόδοση, όντας εκπληκτικά µικρό σε µέγεθος. Αποτελεί µια πρώτης τάξης βάση για λύσεις σε πολλές νέες αγορές όπου το παραδοσιακό κανάλι συνεργατών δεν είχε εύκολη πρόσβαση, παρά µόνο µε περίπλοκες και εξαιρετικά ακριβές υλοποιήσεις που τελικά δεν ενδιέφεραν µεγάλο µερίδιο του εκάστοτε αγοραστικού κοινού (είτε επαγγελµατικού, είτε καταναλωτικού).

Το NUC αποτελεί τη µικρότερη ολοκληρωµένη µονάδα που στηρίζεται σε επεξεργαστή της οικογένειας Intel Core 3ης γενιάς και στο chipset QS77 της εταιρείας, επιτυγχάνοντας καλή απόδοση και αποτελεσµατική διαχείριση ενέργειας την ίδια στιγµή. Στην αγορά ήδη διατίθεται µοντέλο µε Celeron Dual Core.

Το µοντέλο µε τον Intel Core i3 3217U διαθέτει δύο εξόδους HDMI, οι οποίες µάλιστα µπορούν να διαχειριστούν ταυτόχρονα δυο διαφορετικές οθόνες, οι οποίες αναπαράγουν διαφορετικό σήµα, καθιστώντας το µια εξαιρετική λύση για εφαρµογές digital signage. Στις θύρες επέκτασης συναντάµε 3 θύρες USB και κάρτα δικτύου. Διαθέτει επίσης 2 θέσεις για να δεχτεί µνήµη SO-DIMM µε µέγιστο µέγεθος τα 16 GB όπως και δυο θύρες PCI Express Mini card (µια πλήρους µεγέθους και µια ½ µεγέθους)

Νέες ευκαιρίες για το κανάλι
Μπορεί τα χαρακτηριστικά του NUC να ικανοποιούν κάθε ανάγκη αλλά είναι ο συνδυασµός του µε το απίστευτα µικρό µέγεθος που ανοίγει µια σειρά από ευκαιρίες για το κανάλι συνεργατών. Αν σε αυτά συµπεριλάβουµε και τη αθόρυβη λειτουργία του NUC οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι πολλές και µε µεγάλα περιθώρια κέρδους. Ήδη έχουµε αναφέρει την αγορά του digital signage, ένας χώρος στον οποίο µέχρι σήµερα το κανάλι δεν είχε τη δυνατότητα να µπει δυναµικά. Άλλες εφαρµογές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα Home Theater PCs όπως και λύσεις που µπορούν να τοποθετηθούν σε ένα αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο οι συνεργάτες µπορούν να διαφοροποιηθούν σηµαντικά παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις ανά κάθετη αγορά.

Ειδικότερα στο κοµµάτι του Home Theater, το σύστηµα λειτουργεί όπως ακριβώς θα περίµενε κανείς. Συνδυασµένο µε µια οθόνη full HD, η αναπαραγωγή ταινιών – ακόµη και 3D µε πολυκάναλο ήχο – είναι πολύ καλή, κάτι που οφείλεται στον επεξεργαστή γραφικών Intel HD 4000, αλλά και το συνδυασµό του µε τον Core i3 επεξεργαστή. Αντίστοιχα το NUC έχει ικανοποιητική απόδοση και στον τοµέα των παιχνιδιών τηρουµένων των αναλογιών βέβαια. Η υποστήριξη του DirectX 11 της Microsoft παρέχει συµβατότητα και µε τα πιο εξελιγµένα παιχνίδια αλλά όχι στις µέγιστες ρυθµίσεις, κάτι που είναι άλλωστε και εκτός στόχου του συγκεκριµένου συστήµατος.

Ακόµα πιο ενδιαφέρον µέλλον
Οι δυνατότητες είναι πραγµατικά µεγάλες για το κανάλι των συνεργατών που αποκτά ένα ακόµη σηµαντικό όπλο στη φαρέτρα του. Μάλιστα το µέλλον αναµένεται να φέρει ακόµη περισσότερα νέα από το µέτωπο των NUC, καθώς η Intel ετοιµάζει ήδη µοντέλα ακόµη πιο ισχυρά, τα οποία θα µπορέσουν να ανοίξουν ακόµη περισσότερο τις δυνατότητες που παρέχονται στους µεταπωλητές.
 

Σχετικά άρθρα

Oracle: Παρουσίαση ταχύτερου και πιο επεκτάσιμου Server και Engineered συστήματος

Kitriniaris

Νέος country director για την Canon Ελλάδας

Channel-Manager

Νέα ιστοσελίδα για τη Softοne

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα