14.7 C
Athens
26/01/2021
Biztech

Intel: Όλα για τους gamers!

Η Intel προωθεί το gaming στο επόµενο επίπεδο, προσφέροντας στους gamers µια ακόµα πιο διαδραστική και πληρέστερη εµπειρία, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού βρίσκονται. Στη συνέχεια, παραθέτουµε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτοµίες -σε hardware και υπηρεσίες- της εταιρείας που θα αφήσουν το στίγµα τους.

 

Skull Canyon

Το νέο Intel NUC kit (Skull Canyon) είναι ένα mini PC µε τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7, 6ης γενιάς, στα 45-watt και υποσύστηµα γραφικών Intel Iris Pro, το οποίο προσφέρει µέγιστες επιδόσεις για έντονο game play και φόρτο εργασίας. Εξοπλισµένο µε Intel Iris Pro graphics καιThunderbolt 3 –για συνδέσεις µε οθόνες 4Κ, αποθηκευτικό Untitled-1χώρο υψηλής ταχύτητας και άλλες συσκευές- το Skull Canyon kit επιτρέπει στον φανατικό του DIY gaming την ευκολία δηµιουργίας της δικής του εκδοχής του custom, φορητού και καταιγιστικού 3D gameplay. Επιπλέον, το Thunderbolt 3 NUC εκτινάσσει τις επιδόσεις γραφικών όποτε συνδέεται µε εξωτερικές κάρτες γραφικών µέσω µιας συσκευής, όπως είναι το νέο Razer Core. Το νέο Intel NUC kit θα είναι διαθέσιµο για προπαραγγελία σύντοµα µέσω του Newegg.com.

 

Εµπρός για “VR Ready”

Η παρουσίαση νέων τεχνολογιών, όπως το VR, θέτει νέες απαιτήσεις στη γενική ιδέα του computing. Υποσυστήµατα όπως οι CPU, GPU, αποθηκευτικός χώρος, µνήµη, Ι/Ο, οθόνη και ήχος θα πρέπει να συνεργάζονται απρόσκοπτα για τη δηµιουργία µιας άψογης εµπειρίας χρήσης. Για το λόγο αυτόν, η Intel συνεργάζεται στενά µε τους OEM partners της στις Oculus και Valve, προκειµένου να κυκλοφορήσουν µια ευρεία γκάµα από τεσταρισµένα, συµβατά µε το VR συστήµατα. Ως προς αυτόν το σκοπό, η εταιρεία έχει ξεκινήσει µια πρωτοβουλία µε την ονοµασία “VR Ready”, ώστε να βοηθήσει τους gamers να ανακαλύψουν το καταλληλότερο PC για να απολαύσουν τη µοναδική VR εµπειρία.

 

Τεχνολογία Intel RealSense

Η καινοτοµία είναι κάτι που εµφανίζεται αρχικά, σχεδόν πάντα, στην πλατφόρµα του PC και η Intel έδειξε πρόσφατα στους developers και τους συνεργάτες πώς να εκµεταλλευτούν πλήρως την τεχνολογία της Real Sense µε τις εξής δυνατότητες: αποµάκρυνση του αρχικού background, video chat µε αποµάκρυνση του background στα παιχνίδια, scanning, χειρισµός και εισαγωγή αντικειµένων στα παιχνίδια, αλλά και δηµιουργία χαρακτήρων από τρισδιάστατα scans των παικτών που εξυπηρετούν στην intel-skull-canyonενίσχυση και στο customization της εµπειρίας του gaming. Οι game developers µπορούν πλέον να “κεφαλαιοποιήσουν” στην έκρηξη των eSports και Twitch, τα οποία έχουν επαναστατικοποιήσει το game streaming µε επάνω από 100 εκατοµµύρια unique µηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσµίως να παρακολουθούν πάνω από 20 δις λεπτά ανά µήνα.

 

Γραφικά Iris

Σε σύγκριση µε ένα PC πέντε ετών, οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Gen Core µε τα νέα Iris γραφικά προσφέρουν ως και 3.2x υψηλότερες επιδόσεις και 50x επιδόσεις σε επίπεδο γραφικών, καθώς και εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά 4Κ βίντεο. Μάλιστα, προκειµένου να βοηθήσει τους gamers να εκµεταλλευτούν τα γραφικά της Intel, η εταιρεία παρουσίασε και το site gameplay.Intel.com, (https://gameplay.intel.com/), το οποίο διασφαλίζει πως οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να παραµετροποιήσουν τα παιχνίδια τους, ώστε να έχουν τη βέλτιστη δυνατή εµπειρία. Βάσει, λοιπόν, των πολλών παιχνιδιών που έχει τεστάρει η Intel, το site έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει την Intel CPU και το configuration των γραφικών, προκειµένου να προτείνει τις optimal ρυθµίσεις για περισσότερα από 100 σύγχρονα παιχνίδια.

 

Διαφορετικότητα στο Gaming

Όπως φαίνεται, η ενίσχυση και προώθηση της διαφορετικότητας, ταυτόχρονα µε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους gamers, συνεχίζει να είναι σηµαντικός στόχος για την Intel. Στη λογική αυτή υποστηρίζει το AnyKey (www.anykey.org), έναν νέο οργανισµό που έχει ιδρύσει η ESL και προωθεί τη διαφορετικότητα στο gaming µέσω ενός δίκαιου Untitled-2περιβάλλοντος για τις γυναίκες αλλά και κατηγορίες υπο-εκπροσωπούµενων gamers. Στη φετινή CES, η Intel ανακοίνωσε τη συνεργασία της µε τα Vox Media, Re/code και Born This Way Foundation, συν-ιδρύοντας το Hack Harassment, µια νέα και συνεργατική πρωτοβουλία. Στόχος της, να καταπολεµήσει την online παρενόχληση, παρέχοντας ασφαλέστερη και ακόµα περιεκτικότερη online εµπειρία.

 

Σε τελική ανάλυση, το σπουδαιότερο πλεονέκτηµα της τεχνολογικής καινοτοµίας είναι ότι µας επιτρέπει να υλοποιήσουµε εκείνες τις µοναδικές εµπειρίες που βρίσκονται αρχικά στη φαντασία µας.

Σχετικά άρθρα

Google: $8,8 δις έσοδα από mobile ads το 2013

Kitriniaris

Ακόμα πιο κοντά στη Σελήνη η NASA με τη βοήθεια της HPE

Giorgos Athanassiadis

Η SAP Hellas αποκαλύπτει το μέλλον των επιχειρήσεων

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα