7.4 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Intel: Κέρδη από το Data Center και το IoT

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich στην ενημέρωση των επενδυτών ανέφερε ότι η εταιρεία κατάφερε να ισοσκελίσει τις απώλειες από το τμήμα της αγοράς των PCs, κυρίως από τα έσοδα των τμημάτων Data Center και Internet of Things.

 

Παρά τη σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση των Windows 10 και της έκτης γενιάς επεξεργαστών της Intel με την κωδική ονομασία, οι κατασκευαστές μόλις τώρα έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν πραγματικά πρωτοποριακές συσκευές, με αποτέλεσμα η αναστροφή της πορείας της αγοράς των PCs να πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Krzanich: «Κάποιες από τις αλλαγές θα χρειαστούν κάποιο καιρό και Untitled-1είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος το χρόνο στον οποίο θα πραγματοποιηθούν. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν σήμερα στα Windows 10, αλλά τα νέα συστήματα μόλις τώρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.

 

Αντίστοιχα, περιμένουμε ότι τα Windows 10 θα είναι μια έκδοση, η οποία θα μπει πιο γρήγορα στις επιχειρήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αναβαθμίσεις σε επίπεδο εταιρειών χρειάζονται επιπλέον χρόνο και σίγουρα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2016. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

 

Η Intel παρουσίασε κέρδη τρίτου τριμήνου 64 σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις που έφτασαν τα 14,47 δις δολάρια για το τρίτο τρίμηνο. Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών που περίμεναν 59 σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις που αναμένονταν στα 14,22 δις, αλλά οι πωλήσεις παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος. Η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε 28 σεντς μετά την παρουσίαση των κερδών.

 

Τα αποτελέσματα ήρθαν σε μια περίοδο που η IDC ανέφερε ότι οι πωλήσεις των PCs έπεσαν κατά 10,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς η αγορά βρίσκεται σε φάση μετάβασης τόσο λόγω της παρουσίασης ενός νέου λειτουργικού συστήματος που αλλάζει άρδην τα δεδομένα όσο και εξαιτίας των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών.

 

Οι Microsoft, HP, Lenovo όπως και σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει ήδη νέες συσκευές που βασίζονται στους επεξεργαστές Skylake, αλλά όλες οι συσκευές αναμένονται προς το τέλος της σεζόν.

 

Παρά όμως τη σχετικά καλή εικόνα της αγοράς των PCs, τα τμήματα της Intel που αφορούν το Data center και το Internet of Things συνέχισαν να παρουσιάζουν ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη. Τη στιγμή που το τμήμα Client Computing έπεσε 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα έσοδα στο τμήμα του Data Center ανέβηκαν κατά 12% και το τμήμα του Internet of Things παρουσίασε άνοδο κατά 10%.

 

Αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι οι προσπάθειες της Intel στην αγορά του Internet of Things είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εταιρεία, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία, η οποία αποκτά ολοένα και περισσότερη εμπορική αξία. Η εταιρεία καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αποκτήσει το μερίδιο που της αναλογεί στην αγορά του mobile και δεν έχει καμία πρόθεση να βρεθεί στην ίδια θέση με την επόμενη μεγάλη σημαντική αγορά.

 

Η αγορά και οι κατασκευαστές αισιοδοξούν

 

Οι κατασκευαστές από την πλευρά τους είναι αισιόδοξοι όσον αφορά τις καινοτομίες που εισάγονται τόσο από την Intel όσο και από τη Microsoft, καθώς και το τι σημαίνουν για όλη την αγορά του PC.

 

Άνθρωποι της αγοράς ανέφεραν ότι η αγορά των notebooks είχε κολλήσει και για να συνεχίσει να βελτιώνεται χρειαζόταν μια… κλωτσιά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την Untitled-2παρουσίαση της νέας γενιάς επεξεργαστών της Intel, οι οποίοι συνδυάζονται ιδανικά με τα Windows της Microsoft. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε τις δυο αυτές εταιρείες να οδηγούν και πάλι την καινοτομία.

 

Οι προβλέψεις της Intel για το τέταρτο τρίμηνο αναφέρουν έσοδα της τάξης των 14,8 δις δολαρίων, με περιθώριο κέρδους 62%. Οι προβλέψεις αυτές είναι αντίστοιχες με εκείνες των εταιρειών ερευνών, οι οποίες έχουν κάνει εκτιμήσεις για έσοδα της τάξης των 14,83 δις δολαρίων».

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε η Endeavor Greece

dmallas

ATC: Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό έργο

Kitriniaris

Kaspersky: Το Internet Security η καλύτερη λύση προστασίας online συναλλαγών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα