15.1 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Η realme, στο Top 5 της ελληνικής αγοράς για το 4ο τετράμηνο του 2020

Η realme ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πέμπτη θέση με βάση το μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα το 4Ο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Canalys πρόκειται για πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο η realme τοποθετείται στις πέντε πρώτες θέσεις σε Ελλάδα και Τσεχία.

Η realme βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο, αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους σε όλα τα στάδια παραγωγής της και προσεγγίζοντας με επιτυχία τους καταναλωτές ώστε να αυξήσει γρήγορα το μερίδιο αγοράς της. Σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον όπου σχεδόν όλοι οι ηγέτες του κλάδου υπέστησαν σημαντικές απώλειες, η realme ήταν μία από τις δύο εταιρείες που πέτυχαν ανάπτυξη για όλο το 2020.

Η νεοσύστατη εταιρεία ξεκίνησε τη χρονιά με πωλήσεις σε μόλις 35 αγορές και έκλεισε με περίπου 100% ανάπτυξη, με συνολικά 61 ενεργές αγορές μέχρι το τέλος του 2020 και επέκταση της βάσης χρηστών κατά 250% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από 25 σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Counterpoint, η realme κατάφερε να καταλάβει την 7η θέση, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μάρκας smartphone στον κόσμο για το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η realme εισήλθε επισήμως στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2020 και παρά την παγκόσμια πανδημία, κατάφερε να αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα προϊόντα realme έγιναν διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα κύρια σημεία διάθεσης smartphone. Μέσα σε 9 μόλις μήνες, η εταιρεία εισήγαγε 13 νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων-κορωνίδων που διαθέτει, όπως το realme X50 Pro 5G, το X3 SuperZoom, εξοπλισμένο με την 1η κάμερα Starry Mode στον κόσμο, αλλά και τις εξαιρετικά ισχυρής απόδοσης σειρές της, realme 6 και realme 7.

Η realme έχει ως στόχο να καταστήσει δημοφιλή και προσιτή την υψηλή τεχνολογία πάντοτε σε φιλικές τιμές για όλους, προσφέροντας καινοτομίες όπως είναι η φόρτιση 56W στο μοντέλο  realme 7 Pro, με τιμή χαμηλότερη των 300 ευρώ. Ταυτόχρονα, η έγκαιρη διάθεση μοντέλων 5G στο ευρύ κοινό είναι επίσης στόχος-κλειδί, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές πρόσβαση στο νέο δίκτυο. Για αυτό, η realme παρουσίασε το realme X50 5G, το πρώτο 5G Smartphone με τιμή κάτω από 300 ευρώ αλλά και το realme 7 5G, φέρνοντας έτσι τις δυνατότητες του δικτύου 5G σε όλους.

Βασικοί παράγοντες για την ασταμάτητη ανάπτυξη της realme είναι η στρατηγική επιλογή της αξιοποίησης ομάδων σε τοπικό επίπεδο και για την κάθε αγορά ξεχωριστά, η δημιουργία προϊόντων που καθορίζουν τις νέες τάσεις στην τεχνολογία και φυσικά η πρόσβαση σε υπηρεσίες 5G από όλους τους χρήστες. Η εταιρεία βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την γενικευμένα αποκεντρωμένη διάθεση προϊόντων και συσκευών υψηλής τεχνολογίας στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας την εξαιρετικά υψηλή απόδοση μοντέλων όπως το realme 7 5G, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η γνωστή ιστοσελίδα αξιολόγησης κινητών smartphone GSM Arena ανέδειξε την realme  ως τη Νο. 1 επιλογή στα κινητά μεσαίας κατηγορίας για το 2020.

Με όλα αυτά τα επιτεύγματα ήδη στο ιστορικό της, η νέα αλλά τολμηρή εταιρεία έχει θέσει τον πήχη ψηλά και για το 2021, θέλοντας να ξεπεράσει τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2020 φτάνοντας στις 3 κορυφαίες θέσεις της βιομηχανίας, τόσο με τα νέα της προϊόντα 5G όσο και με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που παράλληλα αναπτύσσει.

Σχετικά άρθρα

Η cloud υπηρεσία mydlink έφτασε το ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες

Kitriniaris

EMC: Προαγωγή του Πάνου Αδριανού

Kitriniaris

Michael Dell: Μεγαλύτερες ευκαιρίες για το κανάλι

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα