15.1 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Η HP ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας συνεργατών «Amplify Impact»

Ως κεντρική συνιστώσα του νέου προγράμματος συνεργατών Amplify της HP που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο 2020, στις 11 Φεβρουαρίου 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε το «Amplify Impact», ένα πρόγραμμα αξιολόγησης και εκπαίδευσης συνεργατών για τον βιώσιμο αντίκτυπο τους.

Το HP Amplify Impact αντιπροσωπεύει ένα πρώτο πρόγραμμα εκτίμησης και κατάρτισης συνεργατών, παρέχοντας τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για τον εντοπισμό πιθανών κενών στους στόχους που θέλουν να θέσουν οι συνεργάτες και παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων. Ο στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη ουσιαστικής αλλαγής σε τρεις πυλώνες αειφορίας: Στον πλανήτη, με έμφαση στην κλιματική αλλαγή, στον άνθρωπο, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στην κοινότητα με έμφαση στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε με τους συνεργάτες μας για να οδηγήσουμε σε μια πιο κυκλική και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα οικονομία, να καλλιεργήσουμε μια διαφορετική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς αλυσίδα εφοδιασμού και να βελτιώσουμε τη ζωτικότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινοτήτων», δήλωσε ο Christoph Schell, διευθύνων σύμβουλος της HP. «Η δύναμη και η εμβέλεια του οικοσυστήματος μας είναι ζωτικής σημασίας και φέρνοντας τους συνεργάτες μας μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο».

Το πρόγραμμα Amplify Impact παρουσίασαν σε online συνέντευξη τύπου οι Christoph Schell, chief commercial officer HP, Ellen Jackowski, chief sustainability and social impact officer HP και Mary Beth Walker, Head of Global Channel Strategy HP.

Ο Christoph Schell μας θύμισε τις βασικές συνιστώσες του νέου προγράμματος συνεργατών το οποίο αφαιρεί την πολυπλοκότητα, διευκολύνοντας τους συνεργάτες να επωφεληθούν και να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η HP αντικατέστησε όλα τα προηγούμενα επίπεδα και προγράμματα με ένα νέο σύστημα μόλις δύο επιπέδων: τα HP Amplify Synergy και HP Amplify Power τα οποία προσφέρουν στους συνεργάτες την αυτονομία να επιλέξουν εκείνοι με ποιον τρόπο επιθυμούν να συνεργαστούν με την HP για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Όπως ανέφερε, μέσα στους τρεις μόλις μήνες της ισχύος του νέου προγράμματος, έχουν εγγραφεί το 99% των συνεργατών παγκοσμίως, ενώ των 98% των Power συνεργατών ήδη μοιράζονται τα analytics των πελατών τους με την HP με στόχο να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κατ’ επέκταση την επιτυχία των πελατών τους.  

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι κουβέντες και η βιομηχανία της πληροφορικής να αναλάβει δράση», δήλωσε ο Christoph Schell ανακοινώνοντας την έναρξη του HP Amplify Impact, το οποίο αποτελεί, όπως είπε, το πρώτο πρόγραμμα συνεργατών στον κλάδο με στόχο τη βιωσιμότητα. Αποτελεί το επόμενο βήμα προς τον στόχο που έχει θέσει η HP να γίνει μέχρι το 2030 η πιο βιώσιμη και δίκαια εταιρεία πληροφορικής.

Το HP Amplify Impact όμως δεν είναι απλά η σωστή κατεύθυνση προς τους στόχους βιωσιμότητας, αλλά και μια σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι συνεργάτες. Το 2020 τα έσοδα της HP από νέες πωλήσεις όπου η βιωσιμότητα ήταν σημαντικός παράγοντας ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Από την άλλη, το 60% των millennials αναζητούν εργοδότες με ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία, ενώ πλέον οι επενδυτές ανάμεσα στους δείκτες που λαμβάνουν υπόψη τους πριν επενδύσουν σε μια εταιρεία είναι και το CDP (Carbon Disclosure Project). Τέλος, και οι καταναλωτές αναζητούν πλέον εταιρείες με ξεκάθαρη κοινωνική και περιβαλλοντική στρατηγική.

Οι συνεργάτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα HP Amplify Impact – το οποίο να σημειώσουμε ότι είναι εθελοντικό – θα συνεργαστούν με την HP για να αξιολογήσουν τις δικές τους πρακτικές ενώ θα αξιοποιούν τις εκτενείς επενδύσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας.

Οι συνεργάτες θα αναγνωρίζονται μέσω ενός ετήσιου προγράμματος πιστοποίησης και βραβείων, ενώ η HP έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εγγραφεί τουλάχιστον το 50% του καναλιού παγκοσμίως έως το 2025.

Δημιουργώντας ένα οικοσύστημα υπευθυνότητας

Το πρόγραμμα HP Amplify Impact συμβάλλει στην ενδυνάμωση των συνεργατών ώστε να ορίσουν τολμηρούς, μακροπρόθεσμους στόχους για την επίτευξη ενός θετικού αντίκτυπου. Η αποστολή του προγράμματος είναι να προωθήσει την υπευθυνότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία της πληροφορικής στους ακόλουθους βασικούς πυλώνες:

  • Πλανήτης: Επίτευξη μιας πλήρους κυκλικής οικονομίας με μηδενικό  αποτύπωμα άνθρακα, και παράλληλα στη δημιουργία ενός πιο αειφόρου χαρτοφυλακίου τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών.
  • Άνθρωπος: Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους σε ολόκληρη την αλυσίδα να ευδοκιμήσουν και να καλλιεργήσουν μια διαφορετική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα (DE&I) μέσω πρωτοβουλιών όπως η Ειδική Ομάδα Φυλετικής Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης της HP.
  • Κοινωνία: Ενίσχυση των κοινοτήτων μέσω της δύναμης της τεχνολογίας. Υποστήριξη στην εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος που εμποδίζει την πρόσβαση των πολλών στην εκπαίδευση, στις θέσεις εργασίας και στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Βιώσιμη ανάπτυξη / Μια Επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις

Όπως αντικατοπτρίζεται στo ετήσιo Sustainable Impact Report της HP, η δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί απλώς μια σωστή προσέγγιση, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το 2020, η Βιωσιμότητα βοήθησε την HP να κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες πωλήσεις – απόδειξη της στοχευμένης και υψηλών προδιαγραφών κουλτούρας που ενώνει το οικοσύστημα της HP με την παγκόσμια κοινότητα συνεργατών.

Αντικατοπτρίζει επίσης τον μεταβαλλόμενο ρόλο των εταιρειών στην κοινωνία. Η HP έχει δεσμευτεί τόσο για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους μετόχους. Ως αποτέλεσμα δεκαετιών αφιερωμένων στην επίτευξη στόχων αειφορίας για τη δημιουργία θετικών αλλαγών, η HP αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο αειφόρες εταιρείες στον κόσμο και είναι σε θέση να υποστηρίξει την κοινότητα συνεργατών του HP Amplify με τους πόρους που απαιτούνται για τον εντοπισμό πιθανών κενών και να παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων των συνεργατών της.

Μια επαναστατική διαδρομή για τους συνεργάτες του HP Amplify

Όλοι οι συνεργάτες του HP Amplify μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς πηγές της HP για Αειφορία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο ταξίδι τους προς την βιωσιμότητα. Η HP θα παρέχει σε όλους τους συνεργάτες του HP Amplify πρόσβαση σε εκπαίδευση, εργαλεία πωλήσεων, στοιχεία μάρκετινγκ, και πρόσβαση στο Κέντρο Αειφορίας & Συμμόρφωσης της HP (SCC), στο HP Life και στο HP Planet Partners. Επιπλέον, η HP θα συνεργαστεί στενά με συνεργάτες σε επιλεγμένες χώρες για το λανσάρισμα δύο μοναδικών προγραμμάτων.

  • Catalyst Partners: Οι Catalyst Partners θα λάβουν το HP Amplify Impact Pledge, θα συμμετάσχουν σε μια αξιολόγηση αειφορίας και θα αναφέρουν ευκαιρίες πωλήσεων. Η αρχική λίστα περιλαμβάνει 19 χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Κολομβία, Βραζιλία, Μεξικό, Τουρκία, ΗΑΕ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Ινδία, Γερμανία, ΗΒ, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Νότια Αφρική και Αυστραλία.
  • Changemaker Partners: Το πρόγραμμα Changemaker είναι βελτιστοποιημένο για να βοηθά τους συνεργάτες που δεν διαθέτουν ακόμη σχέδιο αειφορίας και δεσμεύονται να επενδύσουν στο ταξίδι της βιώσιμης ανάπτυξης. Η HP θα συνεργαστεί στενά και θα υποστηρίξει τους Changemaker Partners στην ανάπτυξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου αειφορίας, το οποίο θα τους οδηγήσει σε μια πορεία αναγνώρισής τους ως επιχείρηση που επικεντρώνεται στη δημιουργία σημαντικών αλλαγών. Η αρχική λίστα περιλαμβάνει 7 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδά, Νότια Αφρική, Αυστραλία και επιλεγμένους συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα

Νέα συνεργασία για τον όμιλο εταιρειών Eurotel και τη Verity Interactive

Giorgos Athanassiadis

Eπενδυτικό ενδιαφέρον για την τεχνολογική καινοτομία

Kitriniaris

Η Eurobank στη νέα ψηφιακή εποχή με λύσεις Microsoft

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα