21 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Η Epson “σαρώνει” στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού

Στο τεύχος Ιανουαρίου 2023 του Tech Channel Partner μιλήσαμε με τον sales manager Scan CEE της Epson Europe κ. Μιχάλη Νικολαΐδη. Καθώς η Epson παραμένει σταθερά νούμερο ένα στον κλάδο είναι βαρύνουσας σημασίας η άποψη της εταιρείας για το χώρο, ειδικά την εποχή του digitalization που διανύουμε.


Ας ξεκινήσουμε με τα νούμερα. Σύμφωνα με στοιχεία της Infosource (Document Management Scanners, 3ο τρίμηνο 2022) για το οικονομικό έτος 2021, στην ελληνική αγορά υπήρχαν περίπου 7.500 scanners. Για τα 3 πρώτα τρίμηνα του 2022 ο αντίστοιχος αριθμός είναι περίπου 3.800 και η Infosource προβλέπει ότι η αγορά θα κλείσει γύρω στις 6.500 συσκευές. Η αγορά δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην Epson, κάτι που αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Τα τελευταία 4 χρόνια η Epson βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς μεταξύ 35% και 49%.

Πώς τα πήγε ο κλάδος και ειδικά οι scanners της Epson το περασμένο διάστημα, με την πανδημία, την ψηφιοποίηση, την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού; Πώς βλέπετε το μέλλον της συγκεκριμένης αγοράς στη χώρα μας και παγκοσμίως;
Φυσικά η πανδημία έχει επηρεάσει θετικά τις πωλήσεις των συσκευών σάρωσης. Η αγορά είχε σημαντική ανοδική τάση τόσο το 2020 όσο και το 2021. Τα νέα μοντέλα εργασίας (τηλεργασία ή υβριδικά) επηρέασαν επίσης τη διαδικασία ροής εργασιών. Προκειμένου να υποστηρίξουν αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι εταιρείες επένδυσαν σε νέο εξοπλισμό.

Μιχάλης Νικολαΐδης, sales manager Scan CEE Epson Europe

Το 2022, βέβαια, οι πωλήσεις έχουν σταθεροποιηθεί, οπότε υπάρχει μια πτωτική τάση, η οποία είναι απολύτως φυσιολογική. Βέβαια, η Keypoint Intelligence αναφέρει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις (72%) στη Δυτική Ευρώπη αναμένουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους που σχετίζονται με τη σάρωση κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Ο όγκος των σαρώσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες υπηρεσίες και πελάτες απαιτούν όλα τα έγγραφα να καταχωρούνται σε ψηφιακή μορφή, πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Τι προσφέρουν οι scanners της Epson και ποια είναι τα οφέλη για τους πελάτες και τους συνεργάτες σας;
Η Epson είναι πρωτοπόρος στην αγορά του scanning διαθέτοντας ευρεία γκάμα, περίπου 40 διαφορετικών μοντέλων που καλύπτουν ένα πλήθος διαφορετικών αναγκών. Από σαρώσεις Α3+, μέχρι σαρώσεις πιστωτικών καρτών και από true mobile σαρωτές μέχρι flatbed και sheetfed λύσεις  με ταχύτητες που αγγίζουν 90 σελ./λεπτό / 180 εικόνες/λεπτό. Όπως όλα τα προϊόντα μας, και οι σαρωτές Epson καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό την τρέχουσα περίοδο όπου το ενεργειακό κόστος έχει θέσει και τις περιφερειακές συσκευές στο επίκεντρο.

Ταυτόχρονα, το λογισμικό Epson Document Capture Pro, που περιλαμβάνεται στα επαγγελματικά scanners της Epson, προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση ψηφιοποίησης/διαχείρισης για τις ανάγκες μια επιχειρήσεις.

Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για λύσεις σάρωσης από συγκεκριμένους κλάδους;
Ένας τομέας με σημαντική ζήτηση σε λύσεις σάρωσης είναι οι επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους που εργάζονται εκτός γραφείου, όπως οι μεταφορικές εταιρίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η ιδιαίτερη ανάγκη για σωστή αρχειοθέτηση των εγγράφων και ο διαμοιρασμός τους στα υπόλοιπα τμήματα. Η λύση μας για το παραπάνω είναι ο Epson DS-80W ένας φορητός σαρωτής εύκολος στη χρήση και τη μεταφορά.

Για επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο εγγράφων όπως ένας δημόσιος οργανισμός που ψηφιοποιεί το αρχείο του, προτείνεται ο Epson DS-730N. Πρόκειται για σαρωτή δικτύου με τροφοδότη φύλλων, για εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες σάρωσης.

Scanners vs MFPs: Σε ποιες περιπτώσεις ένας συνεργάτης θα πρέπει να προτείνει μια εξειδικευμένη συσκευή σάρωσης της Epson αντί για μια πολυλειτουργική συσκευή; Εκτός από τις εξειδικευμένες εφαρμογές/χρήσεις, τι παραπάνω προσφέρουν οι Epson scanners στον τομέα της διαχείρισης εγγράφων;
Οι λόγοι να προτιμήσει ένας συνεργάτης εξειδικευμένη συσκευή σάρωσης είναι αρκετοί! Αρχικά έχουμε την ταχύτητα, αφού οι συσκευές υποστηρίζουν batched mixed σαρώσεις σε πολύ γρήγορο χρόνο. Ταυτόχρονα, σε ένα MFP, υπάρχει και το πρόβλημα του “νεκρού” χρόνου, αφού όταν το μηχάνημα είναι κατειλημμένο για εκτύπωση, η σάρωση είναι αδύνατη. Οι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών (MFP) δυσκολεύονται με μεγάλο όγκο σάρωσης, αφού παρουσιάζουν συχνές εμπλοκές χαρτιού όταν σαρώνουν μικρά ή μικτά μεγέθη χαρτιού.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα της ασφάλειας αφού τα περισσότερα MFP είναι “public” για να χρησιμοποιούνται από όλους τους εργαζομένους, ενώ οι συσκευές σάρωσης προσφέρουν -μέσω και του software τους- περισσότερη ασφάλεια. Φυσικά, πολλά MFP δεν υποστηρίζουν OCR, επομένως δημιουργούν ένα δυσλειτουργικό τελικό παραγόμενο αρχείο.

Επιπλέον, οι μικροί και γρήγοροι σαρωτές μπορούν να διαμοιραστούν και να μεταφερθούν με μεγάλη ευκολία έναντι ενός MFP, κάτι που βοηθά τους εργαζομένους που εργάζονται από απόσταση ή ακόμη και εν κινήσει να σαρώνουν εκτός γραφείου.

Τέλος, το Document Capture Pro λογισμικό μας χρησιμοποιείται τόσο για τις συσκευές σάρωσης, όσο και για πολυλειτουργικές συσκευές ή εκτυπωτές. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη ομοιογένεια για τους συνεργάτες μας και λιγότερα προβλήματα «ασυμβατότητας».

Σχετικά άρθρα

Τηλεόραση και βίντεο αποκτούν και mobile χαρακτηριστικά

Kitriniaris

Bridges – Ένα βήμα εμπρός στον κόσμο του XR

Giorgos Athanassiadis

Nvidia: Tegra 4 για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση

ntiliakos

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα