16.1 C
Athens
16/04/2021
Biztech

HPE – Performance: Μειώνουν κόστος & πολυπλοκότητα των εταιρικών υποδομών

Το virtualization των εταιρικών υποδομών (servers, storage, δίκτυο κ.λπ.), δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο η µετάβαση από ένα παραδοσιακό µοντέλο computing σε ένα νέο, το οποίο χρησιµοποιεί ως βάση το virtualization, είναι ομολογουμένως μια πρόκληση.

 

Για να µπορέσει να στηριχθεί το νέο µοντέλο απαιτούνται νέοι servers για την υποστήριξη πολλαπλών “εικονικών μηχανών”, τα γνωστά μας VMs (Virtual Machines), τα οποία αφενός θα φιλοξενούν πολλαπλά λειτουργικά και applications, αφετέρου θα διαχειρίζονται τα desktop virtualization rollouts. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάµε την απαραίτητη εκπαίδευση από την οποία θα πρέπει να περάσει το τµήµα IT. Στο παραπάνω σκηνικό εκείνες οι επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι SMBs, κάτι απολύτως λογικό εξαιτίας των περιορισμένων πόρων που διαθέτουν.

 

Σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα προσπαθεί να απαντήσει η Performance Technologies σε συνεργασία με την Hewlett Packard Enterprise. Πρακτικά, οι δύο εταιρείες προσφέρουν μία ολοκληρώμενη προσέγγιση υπό την “ταυτότητα” του “Just Right IT for SMB”,  η οποία επιτρέπει την αυτοματοποίηση και την μετάβαση σε virtual περιβάλλονvirtualization1 με τις απλές και οικονομικά προσιτές λύσεις της HPE. Ειδικότερα, οι λύσεις virtualization της HPE, μειώνουν δραματικά το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης, αλλά και τις ανάγκες σε απαιτούμενο χώρο, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούν τη λειτουργία του τμήματος ΙΤ. Έτσι, καθώς το business μεγαλώνει, η πολυπλοκότητα και τα κόστη μειώνονται ενώ η αποτελεσματικότητα αυξάνεται.

 

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τα οφέλη που προσφέρει στις επιχειρήσεις οι λύσεις της HPE δια χειρός Performance:

 

Consolidation των workloads: Το consolidation των servers αποτελεί συνήθως ένα από τα πρώτα οφέλη που βλέπει το IT. Παρά το γεγονός ότι εδώ µιλάµε για ένα απόλυτα καθορισµένο όφελος, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να γίνεται virtual μόλις ένα µέρος των servers ή του datacenter, κάτι που οδηγεί σε µικρότερο ROI.

 

Βελτιστοποιηµένη χρήση hardware: Η τοποθέτηση πολλαπλών VMs σε ένα ακριβό σύστηµα φέρνει τα όρια χρήσης πολύ κοντά στα προτεινόµενα. Για παράδειγµα, αν αντί για έναν application server που χρησιµοποιεί µόλις το 5-10% της ισχύος, εγκατασταθούν πολλαπλοί application servers, η χρήση των πόρων μπορεί να φτάσει στο 40 µε 50%, κάτι που αποτελεί σαφώς καλύτερη εκµετάλλευση της επένδυσης που έχει πραγµατοποιηθεί, αλλά και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας!

 

Υποστήριξη legacy εφαρµογών: Κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται για καιρό έχει κάποιες “εξαρτήσεις” από legacy εφαρµογές. Καθώς, όµως, το hardware και τα λειτουργικά συστήµατα εξελίσσονται, η υποστήριξη τέτοιων εφαρµογών µπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη (ή και αδύνατη), καθώς φυσικά και ιδιαίτερα ακριβή. Οι λύσεις server και client virtualization παρέχουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να χρησιµοποιούν παλαιότερες εφαρµογές σε hardware, στο οποίο κανονικά δεν θα υποστηρίζονταν.

 

Ευκολία στη µεταφορά εφαρµογών: Η δυνατότητα του application streaming, καθιστά πολύ πιο εύκολη διαδικασία την εγκατάσταση εφαρµογών για τους τελικούς χρήστες. Η χρήση µιας λύσης virtualization κάνει εξαιρετικά απλό το rollout εφαρµογών ή τις αναβαθµίσεις στις υπάρχουσες.

 

Δηµιουργία περιβάλλοντος δοκιµών: Η πραγµατοποίηση δοκιµών αποτελεί µεγάλο µέρος κάθε εσωτερικής διαδικασίας ανάπτυξης εφαρµογών, αλλά η γρήγορη δηµιουργία ενός περιβάλλοντος δοκιµών είναι δύσκολη διαδικασία. Με το virtualization αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή, πραγματοποιείται µε ταχύτητα και απόλυτη πιστότητα, αλλά και δυνατότητα επαναφοράς στην αρχική κατάσταση, όταν το αποτέλεσµα της δοκιµής δεν είναι ακριβώς το αναµενόµενο.

 

Για να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν η HPE και η Performance Technologies για τη δική σας επιχείρηση, κάντε κλικ εδώ.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

H Blue Soft & IT διανόμεας της Bitdefender στην Ελλάδα

Kitriniaris

Kaspersky: Ευπάθειες λογισμικού απειλούν τις επιχειρήσεις

Kitriniaris

Μόνο ένα καλώδιο USB 3.0 είναι αρκετό

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα