8.8 C
Athens
02/03/2021
Biztech

HPE Discover More Athens: Το μέλλον ανήκει στους γρήγορους

Στις 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της HPE «Discover More». Το φετινό HPE Discover More Athens δεν ήταν εστιασμένο τόσο στο τεχνολογικό κομμάτι των λύσεων της εταιρείας, αλλά στο πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να καλυτερέψει τη ζωή του.

Η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, η υπερ-συνδεσιμότητα και η ανάγκη επεξεργασίας δεδομένων στο άκρο είναι οι ανάγκες που έχουν αναδιαμορφώσει όλες τις αγορές, επαναπροσδιορίζοντας κάθε βιομηχανία και μεταμορφώνοντας τον τρόπο ζωής και εργασίας του σύγχρονου ανθρώπου.

Σε αυτόν τον κόσμο των δεδομένων από το edge μέχρι το cloud, το μέλλον θα ανήκει στους γρήγορους, σε αυτούς που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω η HP άνοιξε έναν γόνιμο διάλογο παρουσία περισσότερων από 800 στελεχών σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο της τεχνολογίας και όχι μόνο.

 

Ο Antonio Nery, CEO και πρόεδρος της HPE σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, καλημέρισε τους συμμετέχοντες στα ελληνικά, τονίζοντας ότι η εταιρεία είναι περήφανη για την παρουσία της στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια. Συνέχισε αναφέροντας ότι η HPE θεωρεί ότι η μεγαλύτερη υπόσχεση της τεχνολογίας είναι το καλό που μπορεί να κάνει και τις προκλήσεις που μπορεί να υπερβεί.

Με τη βοήθεια της HPE, οι επιχειρήσεις θα οργανώσουν σήμερα τη στρατηγική που θα τους βοηθήσει στο μέλλον, ένα μέλλον όπου τα πάντα θα είναι διασυνδεδεμένα, παράγοντας δεδομένα. Για να καταφέρει ο κάθε οργανισμός να χαλιναγωγήσει τα δεδομένα αυτά, θα πρέπει να ακολουθεί τρεις βασικές στρατηγικές: edge centric, cloud enabled και data driven. Ο βασικός στόχος της HP είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ξεκλειδώνοντας την αξία πίσω από τα δεδομένα.

 

Antonio Nery, CEO και πρόεδρος της HPE

 

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο Antonio Nery ανέφερε: «Ο στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίος η HPE με τους συνεργάτες της μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο μετασχηματισμός τεχνολογίας, αλλά και μετασχηματισμός των ανθρώπων και της οικονομίας».

 

Η HPE πάει στο διάστημα

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Antonio Nery, ο διευθύνων σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο Μιχάλης Κασιμιώτης ανέφερε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, τα data points (bytes) που δημιουργούνται κάθε ημέρα ανέρχονται σε 1,2 τετράκις εκατομμύρια. «Η κατανομή που ακολουθεί η δημιουργία των δεδομένων είναι εκθετική σε σημείο που τα επόμενα 2 χρόνια, η ανθρωπότητα να έχει δημιουργήσει διπλάσιο όγκο δεδομένων από ότι σε όλη την προηγούμενη ιστορία της».

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από την τεράστια αυτή ποσότητα δεδομένων, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό αξιοποιείται και συγκεκριμένα μόλις το 6%.

Τα data λοιπόν όπως τόνισε ο κ. Κασιμιώτης, είναι ο καινούριος χώρος στον οποίο εστιάζει η HPE σαν εταιρεία. Η HPE δεν παράγει μόνο τεχνολογία, hardware και υπηρεσίες, αλλά πλέον εστιάζει και σε αυτό που αποκαλούμε εμπειρία και η εμπειρία «αναγνωρίζεται» στο άκρο, εκεί δηλαδή που γεννιούνται τα δεδομένα.

 

Μιχάλης Κασιμιώτης, διευθύνων σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Και βέβαια, η HPE ασχολείται και με την ανθρωπότητά στο σύνολό της. Εκτός από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την καταπολέμηση της φτώχειας και του trafficking ο κ. Κασιμιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική συνεργασία της εταιρείας με τη NASA. Πιο συγκεκριμένα, η HPE έστειλε έναν server στο διεθνή διαστημικό σταθμό για δοκιμές στην προσπάθεια της μελλοντικής αποστολής στον Άρη. Τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης προς και από τον κόκκινο πλανήτη, όσο και κατά τη διάρκεια της αποστολής στην επιφάνεια, θα απαιτηθεί υψηλή και αξιόπιστη τεχνολογία, που να μπορεί να αξιοποιεί δεδομένα και να λαμβάνει αποφάσεις βοηθώντας τους αστροναύτες.

Επιστρέφοντας σε πιο… γήινα ζητήματα, η HPE έλαβε την κομβική απόφαση, να ασχοληθεί μόνο με το private cloud, αλλά και να δώσει στους πελάτες της την ελευθερία να αξιοποιήσουν και οποιοδήποτε public cloud μέσα από μια ένα ενιαίο interface.

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Κασιμιώτης επανέλαβε την πεποίθηση της HPE ότι στο μέλλον θα υπερισχύσουν τα consumption μοντέλα και για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει στρέψει όλες τις προσπάθειές της προς τα εκεί με την οικογένεια λύσεων Greenlake.

Να θυμίσουμε ότι η HPE έχει ήδη δεσμευθεί να προσφέρει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό των λύσεών της, από το άκρο έως το cloud as-a-service μέχρι το 2022 κάτω από το χαρτοφυλάκιο HPE GreenLake.

 

Dr. Eng Lim Goh, αντιπρόεδρος και CTO της HPE.

 

Ο αντιπρόεδρος και CTO της HPE Dr. Eng Lim Goh, ανέδειξε τις δυνατότητες που προσφέρονται από την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης εκεί που γεννιέται η πληροφορία, δηλαδή στο άκρο. Με χαρακτηριστικά case studies από διάφορους κλάδους όπως η ιατρική, τα αυτόνομα οχήματα και το gaming, ανέλυσε το πώς η HPE αξιοποιεί μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει μηχανές που μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τον άνθρωπο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Dr. Goh ήταν επικεφαλής του πειράματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τη λειτουργία αυτόνομων υπερυπολογιστών για διαστημικά ταξίδια μεγάλης διάρκειας. Το 2018, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε το Βραβείο Καινοτομίας της NASA.

 

Η τεχνολογία για τον άνθρωπο

Εκτός από τον Dr Eng Lim Goh, βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριακός Πιερρακάκης, ο διευθυντής τεχνολογίας της Tottenham Sanjeev Katwa, ο chief technologist της HPE, Ian Henderson και ο evangelist και engagement manager της HPE Hartmut Schultze, οι οποίο έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πως μπορεί η τεχνολογία να απλοποιήσει τη ζωή μας», «πως μπορεί να συμβάλει η τεχνολογία στη νόσο Alzheimer», «υπάρχουν έξυπνα γήπεδα», «πως μία αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να πάρει τη No 1 θέση στη Formula 1».

 

Στη δεύτερη ενότητα του Discover More Athens, πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης των CEOs τεχνολογικών ηγετών της αγοράς, πάνω στο επίκαιρο θέμα των ευκαιριών που προσφέρονται σε όσους οργανισμούς επιχειρήσουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Στην κεντρική ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν το Ψηφιακό Κράτος, οι Ψηφιακές Επιχειρήσεις, αλλά και οι μέθοδοι συνεργασίας μεταξύ των απαιτούμενων φορέων για την οικοδόμηση ενός υβριδικού κόσμου, στον οποίο η εξέλιξη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θα βελτιώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον φυσικό κόσμο.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε το Global Game Jam [Athens] 2020

Giorgos Athanassiadis

Arbor Networks: Οι επιθέσεις DDoS επελαύνουν

Kitriniaris

Wi-Fi χωρίς καθυστερήσεις με την Engenius

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα