14.4 C
Athens
23/01/2021
Biztech

HPE Discover 2017 Las Vegas – Ένας νέος υβριδικός κόσμος

Το παγκόσμιο συνέδριο της HPE με το όνομα Discover, γίνεται κάθε έξι μήνες, και αποτελεί το κεντρικό event όπου η εταιρία ανακοινώνει νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, αλλά και επιδεικνύει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουν τα διάφορα τμήματά της, και, εν ολίγοις, σε αυτή την εκδήλωση δίνει τον παλμό και τις κατευθύνσεις της ίδιας της Hewlett Packard Enterprise.

Φέτος, το event του πρώτου μισού του 2017 έλαβε χώρα στο Las Vegas.

 

Το καλύτερο μέρος για να πάρει κανείς μια γενική αίσθηση του κλίματος της εκάστοτε Discover, είναι το κεντρικό event, ή, όπως το ονομάζει η HPE, “General Session”. Σε αυτή την Discover, η κεντρική ιδέα ήταν το Hybrid IT και η απλοποίησή του, ενώ παρουσιάστηκε και μια πρόγευση του NewStack, μιας νέας υπηρεσίας managed hybrid-IT, αλλά και η νέα, 10η γενιά των ProLiant servers.

 

 

Η CEO της HPE, Meg Whitman, ανέβηκε στη σκηνή του General Session και παρουσίασε τις τρεις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα εστίαζε, και οι οποίες ήταν:

  • Η επερχόμενη ψηφιακή μετάλλαξη σε έναν κόσμο όπου τα πάντα διαθέτουν επεξεργαστές
  • Ο νέος αυτός κόσμος, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του, συμβαδίζουν με τα Hybrid IT και Intelligent Edge της HPE
  • Τι κάνουν η HPE και οι συνεργάτες της, για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να μπουν σε αυτή την εποχή της κοσμογονίας

 

Ο στόχος της HPE, λοιπόν, είναι η απλοποίηση του Hybrid IT, μέσω του Synergy, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Η Whitman επίσης αναφέρθηκε στις πιο πρόσφατες εξαγορές της HPE, τη SimpliVity, πλατφόρμα διαχείρισης hyperconverged data, και τη Nimble, εταιρία κατασκευής συστημάτων αποθήκευσης νέας γενιάς με flash. Με τις SimpliVity, Nimble και 3Par, η HPE είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της datacenters βασισμένα εξ ολοκλήρου σε flash, με δυνατότητα επέκτασης σε πολύ μικρότερο κόστος από αυτό του public cloud.

 

 

Η μετάβαση στο hybrid cloud

Η Whitman, μίλησε επίσης στις πολύ επιτυχημένες σειρές Aruba και Edgeline, ενώ αναφέρθηκε και στην εξαγορά της SGI και πως αυτή θα βοηθήσει την HPE σε λύσεις high-performance computing, data analytics και data management.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στα services και στο σχετικό τμήμα της HPE που επαναλειτουργεί με όνομα HPE Pointnext, και του οποίας ο στόχος είναι να κάνει το Hybrid IT απλό, υλοποιώντας και υποστηρίζοντάς το.

Προφανώς, η έμφαση που δώθηκε ήταν στο Hybrid infrastructure και στη νέα τάση που θέλει τις εταιρίες να απομακρύνονται από το public cloud και να μεταβαίνουν σε υβριδικές υποδομές, οι οποίες είναι πιο φιλικές στους developers αλλά παρέχουν τον έλεγχο και την ασφάλεια που χαρακτηρίζουν τις on-premise εγκαταστάσεις. Μάλιστα, η Whitman επεσήμανε ότι οι εταιρείες Dropbox και Smartsheet, κάνουν τη μετάβαση με τη βοήθεια της HPE. Παράλληλα, αναφέρθηκε πως η μεγαλύτερη πρόκληση στο Hybrid IT είναι η πολυπλοκότητα, κάτι στο οποίο η εμπειρία της HPE είναι θεμελιώδης.

 

Συνολικά, η HPE αυτοπροσδιορίζεται ως η εταιρία που προσφέρει τις λύσεις για τη μετάβαση σε Hybrid IT, με τα Synergy και NewStack να αποτελούν τα εργαλεία που θα οριοθετήσουν την πορεία της εταιρίας τα επόμενα χρόνια, ενώ και οι εξαγορές των SimpliVity, Nimble και Niara παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά για μεγαλύτερη ενοποίηση των υπηρεσιών.

Ταυτοχρόνως, μην ξεχνάμε και τη νέα σειρά servers 10ης γενιάς (Gen10) η οποία προσφέρει το απαραίτητο “metal” για την υλοποίηση του πολυθρύλητου Hybrid IT.

 

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι το επόμενο Discover για το 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 28-30 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Τα προϊόντα Smart Living της Yale από την IT LAΒ

Giorgos Athanassiadis

H Microsoft επιλέγει SAP SuccessFactors

Vero Tablets: Από την Oktabit για το κανάλι

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα