8.1 C
Athens
04/03/2021
Biztech

HPE Annual Partner Event 2020 με «Cloudless Computing»

Η ετήσια εκδήλωση της HPE Hellas για τους συνεργάτες της πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για άλλη μια χρονιά, τα στελέχη της HPE μας ξενάγησαν στο όραμα της εταιρείας για το μέλλον, όχι μόνο της ίδιας της HPE αλλά και το μέλλον του business γενικότερα, ένα μέλλον στο οποίο η εταιρεία προτίθεται να παίξει καθοριστικό ρόλο με τη βοήθεια του οικοσυστήματος των συνεργατών της.

Η βραδιά έκλεισε όπως πάντα με τις βραβεύσεις των συνεργατών που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο, στις ομιλίες που προηγήθηκαν η HPE μας μύησε σε έναν νέο όρο, το «cloudless computing».

Από το… «όλοι στο cloud γιατί χανόμαστε» που για χρόνια ακούμε από όλες σχεδόν τις εταιρείες που κλάδου, έχοντας μάλιστα κατασταλάξει στο ότι αυτό που θα επικρατήσει τελικά θα είναι ένας hybrid cloud κόσμος και μάλιστα multi-cloud, η HPE έρχεται να μας μιλήσει για έναν cloudless κόσμο. Ή μήπως cloudless δεν σημαίνει «χωρίς cloud»;

 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Ανδρέας Γερακανάκης HPE channel & alliances manager, Greece & Cyprus παρουσιάζοντας την στρατηγική της εταιρείας η οποία στρέφεται γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες την τεχνολογία η οποία κινείται γύρω από την ευφυία, τις software defined λύσεις και το edge to cloud, τον ανθρώπινο παράγοντα που περιλαμβάνει τις δεξιότητες και την κουλτούρα των εργαζομένων και των συνεργατών, και τέλος τα οικονομικά δεδομένα και τις στρατηγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την τεχνολογία, η HPE με τους συνεργάτες της θα κληθούν να εφαρμόσουν το τρίπτυχο edge-centric, cloud-enabled και data-driven προκειμένου να επιτύχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών τους. Το τρίπτυχο αυτό παραμένει ο βασικός πυλώνας της στρατηγικής της HPE, φυσικά με τον μετασχηματισμό της ίδιας ως μιας as-a-service εταιρείας μέχρι το 2022 όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί ο CEO Antonio Neri.

 

Ανδρέας Γερακανάκης HPE channel & alliances manager, Greece & Cyprus

 

Οι προκλήσεις του καναλιού

Ο κ. Γερακανάκης, ανέφερε ότι η HPE παρουσιάζει ετήσια ανάπτυξη 46% και μάλιστα σε όλους τους βασικούς τομείς της εταιρείας, Compute, Storage, Edge, Pointnext. Επιπλέον, η HPΕ ως μια «καναλοκεντρική» εταιρεία τον τελευταίο χρόνο έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στο κανάλι που ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πνεύμα αυτό, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η HPE προτίθεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σύμφωνα με την IDC θα αντιμετωπίσει το κανάλι των συνεργατών παγκοσμίως.

Η πρώτη πρόκληση έχει να κάνει με την ολιστική προσέγγιση που οι πελάτες θα περιμένουν από το κανάλι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν καινούριες συνεργασίες «partner to partner engagement» και σίγουρα καινούριες δεξιότητες. Η HPE αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες προκλήσεις με διάφορα εστιασμένα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Η δεύτερη σημαντική πρόκληση είναι οι κάθετες αγορές. Η IDC προβλέπει ότι το 65% των συνεργατών θα εστιάσει σε κάθετες αγορές δημιουργώντας τις δικές τους υπηρεσίες, λογισμικό και συνδυαστικές λύσεις hardware. Η HPE δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες της να αναπτύξουν τα δικά τους εργαλεία για να προωθούν τα δικά τους workloads στους πελάτες τους. Όπως μάλιστα, αποκάλυψε ο κ. Γερακανάκης το επόμενο διάστημα η HPE θα ανακοινώσει πακέτα – λύσεις που είναι σχεδιασμένα για κάθετες αγορές. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία θα επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, καθώς οι πελάτες θα απαιτούν όλο και πιο πολύ ad-hoc λύσεις λογισμικού για συγκεκριμένες ανάγκες, η HPE έχει στη διάθεση του καναλιού της τα προγράμματα HPE Technology Partners και HPE Dev Community.

Τέλος, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κανάλι, είναι ότι οι συνεργάτες καλούνται ουσιαστικά να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους. Στο πλαίσιο αυτό η HPE ανανεώνει συνεχώς εργαλεία και trainings προς τους συνεργάτες της για να τους εξοπλίσει με γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των πελατών τους και να επιλύσουν τα προβλήματα που θα συναντήσουν στην πορεία.

 

Νίκος Αθανασιάς, HPE Hybrid IT Category manager Greece & Cyprus

 

Από το «όλα στο cloud» στο Cloudless Computing

Ο Νίκος Αθανασιάς, HPE Hybrid IT Category manager Greece & Cyprus ανέλαβε να μας ξεναγήσει στο Cloudless Computing μια νέα έννοια που η HPΕ πιστεύει ότι θα γίνει mainstream στο χώρο του IT τα επόμενα ένα με δύο χρόνια. Τι σημαίνει όμως cloudless; Όσο κι αν ο όρος παραπέμπει στο αντίθετο, δεν σημαίνει έναν κόσμο χωρίς cloud.

Ο σημερινός public cloud κόσμος «κλειδώνει» developers και χρήστες με τον εκάστοτε πάροχο. Από την άλλη, «serverless» είναι η δυνατότητα να γράφεις κώδικα που να μπορεί να τρέξει παντού και να πληρώνεις μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιείς. Έτσι, εάν το serverless είναι αυτό που οι developers επιθυμούν πραγματικά, τότε το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν το cloudless. Με το cloudless, οι developers θα μπορούν να γράψουν cloud-agnostic εφαρμογές που θα μπορούν να τρέξουν σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό cloud κάτω από ένα everything-as-a-service μοντέλο κατανάλωσης.

 

Το Cloudless Computing λοιπόν, είναι μια νέα προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό αναπτύσσεται, παραδίδεται και καταναλώνεται. Απλοποιεί και εκδημοκρατίζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι developers και οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα εργαλεία, τις υπηρεσίες και τα δεδομένα που τροφοδοτούν επιχειρησιακές εφαρμογές. Έτσι, το Cloudless Computing εξαφανίζει τη διάκριση μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου cloud. Όπως τόνισε ο κ. Αθανασιάς, το cloud δεν είναι ο προορισμός, είναι η εμπειρία. Με αυτό η HPE θεωρεί ότι ο χρήστης θα πρέπει να απολαμβάνει την εμπειρία του cloud ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το workload, on/off premises, στο δημόσιο ή το ιδιωτικό cloud. Αλλά ακριβώς όπως το serverless δεν εξαφανίζει τους servers αλλά απλώς απομακρύνει τη διαχείρισή τους έτσι και το Cloudless Computing δεν καταργεί τα clouds, ούτε έρχεται να αντικαταστήσει τις λύσεις serverless, containers, VMs, bare-metal, κ.λπ απλά «διαλύει» τους τοίχους μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ private και public cloud δίνοντας στα workloads των εφαρμογών και την πρόσβαση στα δεδομένα την ελευθερία να τρέχουν όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται.

 

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο κ. Βαρδής Βασιλαντωνάκης, Aruba sales specialist Greece & Cyprus, αναφέρθηκε στις λύσεις της Aruba χαρακτηρίζοντάς την ως τη μοναδική ολοκληρωμένη προσέγγιση στο χώρο του intelligent edge. Οι λύσεις της Aruba προσφέρουν ό,τι χρειάζεται η σύγχρονη επιχείρηση, δηλαδή ασφαλής πρόσβαση, τα απαραίτητα analytics και τέλος την δυνατότητα για αξιοποίησή τους για λήψη σωστών αποφάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Aruba ClearPass, μέσω του οποίου μπορεί να δημιουργηθεί το προφίλ όλων των δικτυακών και ΙοΤ συσκευών, χρησιμοποιώντας πιστοποίηση πολλαπλών παραγόντων για μεγαλύτερη ασφάλεια συσκευών και εφαρμογών.

 

Ο Νίκος Μελισσουργός, HPE Pointnext services manager Greece & Cyprus ανέλυσε τα οφέλη του GreenLake την πλατφόρμα των consumption-based υπηρεσιών της HPE.

Όπως είπε, το GreenLake προσφέρει τα οφέλη του cloud στο χώρο του πελάτη. Πρόκειται για μια μοναδική ψηφιακή ευκαιρία προς τους πελάτες στους οποίους παρέχει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών με ευελιξία επιλογών συνδρομής ανάλογα με τη χρήση, καθώς και επιλογές managed IT as a Service προσφέροντας μια ισχυρή cloud εμπειρία για τη διαχείριση όλων των workloads τους.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η HPE έχει δεσμευθεί να προσφέρει όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες από το άκρο μέχρι το cloud κάτω από την πλατφόρμα GreenLake έως το 2022.

 

Μιχάλης Κασιμιώτης, CEO HPE Greece & Cyprus

 

Βραβεύσεις συνεργατών

Τη σειρά των ομιλιών έκλεισε ο CEO της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο όραμα της εταιρείας, να γίνει δηλαδή μια platform-as-a-service εταιρεία από το edge μέχρι το cloud. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό εσωτερικό μετασχηματισμό, έναν μετασχηματισμό που η εταιρεία επιθυμεί να έχει στο πλάι της το οικοσύστημα των συνεργατών της.

 

«Προσπαθούμε να σας πάρουμε μαζί μας στο μέλλον. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι το όραμά μας όχι μόνο είναι υλοποιήσιμο, αλλά είναι και αναγκαίο: Να δηλαδή γίνουμε μια edge-to cloud, platform-as-a-service εταιρεία», κατέληξε.

 

• Top Hybrid IT Partner 2019, Greece: Performance

• Top Greenlake “as a service” Partner 2019: Unisystems

• Top Growth Partner 2019, Greece: Infinitum

• Top Aruba Partner 2019, Greece: Cosmos Business Systems

• Top Hybrid IT Partner 2019, Cyprus: GCC

• Top Growth Partner 2019, Cyprus: NewCyTech

• Newcomer Partner 2019: Eurotel

• Top Distributor 2019, Greece: Logicom

• Top Distributor 2019, Cyprus: Logicom

• Top Digital Marketing Partners 2019, Greece & Cyprus: Performance, GCC

 

Σχετικά άρθρα

Στα 700 εκατ. ευρώ το ομολογιακό του ΟΤΕ

dmallas

Ρεκόρ εσόδων το τρίτο τρίμηνο η Lenovo

Giorgos Athanassiadis

Η Ericsson υποψήφια για βραβείο καινοτομίας 4G

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα