4.8 C
Athens
16/01/2021
Biztech

HPE Annual Partner Event – Επιταχύνοντας το μέλλον

Η ετήσια εκδήλωση της HPE για τους συνεργάτες της είχε ως κεντρικό θέμα την ψηφιακή μετάβαση στο hybrid IT, έναν συνδυασμό από παραδοσιακά data centers, ιδιωτικά και δημόσια cloud. 

 

Η ψηφιακή μετάβαση είναι το νέο μεγάλο στοίχημα στο χώρο των επιχειρήσεων. Αφενός θα τις βοηθήσει να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και αφετέρου θα τις κάνει πιο παραγωγικές και θα τις φέρει πιο κοντά στους πελάτες τους, ενώ θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέες αγορές. Ωστόσο, ψηφιακή μετάβαση, χωρίς cloud δεν νοείται. Όλοι μιλούν για cloud και είτε πρόκειται για private, είτε για δημόσιο, είτε για έναν συνδυασμό των δύο (όλοι συμφωνούν ότι το hybrid cloud είναι αυτό που θα επικρατήσει τελικά), το μεγάλο στοίχημα είναι πως θα επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό και αποδοτικό τρόπο. Με άλλα λόγια, πως θα επιλέξει κανείς τον κατάλληλο συνεργάτη.

 

Η HPE διαθέτει μια μεγάλη γκάμα λύσεων για κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου μέσα στην – ιδιαίτερα ανταγωνιστική, θα πρέπει να πούμε – αγορά.

Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο και εκεί δόθηκε το βάρος στην ετήσια εκδήλωση της HPE για τους συνεργάτες της, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Το κεντρικό θέμα της φετινής ημερίδας ήταν «Accelerating Future». Τι σημαίνει όμως αυτό; Πολύ απλά, ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αφεθεί για το μέλλον. Δεν θα πρέπει να το συζητάμε άλλο, αλλά να δράσουμε άμεσα. Το μέλλον είναι ήδη εδώ και όποιος το αντιληφθεί έγκαιρα και υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες, τις πλατφόρμες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται, όχι μόνο θα καταφέρει να «επιζήσει», αλλά και να αναπτυχθεί.

Τα στελέχη της HPE παρουσίασαν πώς η εταιρεία μπορεί να βοηθήσει τους συνεργάτες της να προσφέρουν στους πελάτες τους λύσεις και τρόπους για πιο γρήγορη και πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση. Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Είτε το ζητούμενο είναι μεγαλύτερα κέρδη και μείωση του κόστους, είτε καλύτερη εμπειρία τελικού χρήστη, οι συμμετέχοντες στο HPE Annual Partner Event διαπίστωσαν από πρώτο χέρι, ότι η συνεργασία με την HPE, θα τους βοηθήσει να παράσχουν στους πελάτες τους τον επιθυμητό στόχο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Τα στελέχη της HPE, Μάκης Φωκάς, managing director, Ανδρέας Γερακανάκης, indirect sales manager και Julien Bertin, managing director Africa & Greece παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο η HPE μπορεί να κάνει τη διαφορά στον νέο ψηφιακό κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Ο νέος αυτός κόσμος θα είναι υβριδικός, αφού το hybrid cloud θα κυριαρχεί στο business κάθε εταιρείας. Την ίδια στιγμή η επανάσταση του Internet of Things θα είναι άνευ προηγουμένου, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών θα είναι ακόμα πιο σημαντικός για εταιρείες και πελάτες.

Η HPE απευθύνεται σε μια αγορά ύψους 253 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά του hybrid IT, όπως την ονομάζει η HPE που αποτελείται από παραδοσιακά data centers, ιδιωτικά και δημόσια cloud, τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 2-3%. Το τμήμα του private cloud και των λύσεων SaaS – μια αγορά ύψους $100 δις το 2016 – αναμένεται να παρουσιάσει επίσης, σημαντική ανάπτυξη.

Επίσης, η αγορά των δικτύων, των φορητών συσκευών και του Internet of Things, αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης μέχρι το 2019. Μιλάμε για μια αγορά της τάξης των $37 δις το 2016, η οποία το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί κατά 6-7%.

 

Σε όλο αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται, η HPE μπορεί να εγγυηθεί στους συνεργάτες της, ότι οι λύσεις και τα εργαλεία που διαθέτει στο portfolio της είναι σε θέση να τους τοποθετήσουν στην κορυφή του hybrid IT. Χτισμένα επάνω σε ασφαλείς, προηγμένες υποδομές, τα σημερινά data centers των πελατών τους θα είναι έτοιμα να μεταπηδήσουν στα cloud περιβάλλοντα του αύριο και να προσφέρουν άμεσα εφαρμογές και υπηρεσίες IoT που θα είναι απαραίτητα τα επόμενα χρόνια.

 

ejo_1705

 

 

Οι βραβεύσεις συνεργατών

 

Στο πλαίσιο του HPE Annual Partner Event, η HPE απένειμε τα παρακάτω βραβεία στους συνεργάτες της:

 

GCC Computers: Top Partner 2016

Performance Technologies: «Transform to a hybrid infrastructure» Partner 2016

GCC Computers: «Protect your digital enterprise» Partner 2016

Real Consulting Integration & Operation: «Empower the data-driven organization» Partner 2016

Pylones Hellas: «Enable workplace productivity» Partner 2016

Westnet Distribution: Top Distributor in Greece 2016

Logicom Public: Top Distributor in Cyprus 2016

Σχετικά άρθρα

Έρευνα: Ψηφιακός μετασχηματισμός και ο ρόλος του CRO

Giorgos Athanassiadis

NetApp FAS2500: Κατεβάστε το Whitepaper

antonyroussel

Αίτηση πτώχευσης από Globo Mobile και Profitel

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα