19.8 C
Athens
24/02/2021
Biztech

HP SmartStream – Μετατρέψτε την αποτελεσματικότητα σε κέρδος

Με αφορμή την κυκλοφορία της πλατφόρμας SmartStream από την HP, ενός λογισμικού διαχείρισης που απευθύνεται στον επαγγελματία του large format printing, μιλήσαμε με τον Γιάννη Βέη, Printing Solutions Specialist της Active Computer Systems.

 


 

Ο κ. Βέης δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του όταν μας κάλεσε στο γραφείο του για να μας μιλήσει για τη νέα κυκλοφορία της HP, το SmartStream. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα λογισμικό που έρχεται κυριολεκτικά να λύσει τα χέρια του επαγγελματία του large format printing. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε πρόκειται για κάτι που ζητούσε εδώ και καιρό η αγορά. Το HP SmartStream είναι λοιπόν εδώ και μάλιστα με απόλυτα προσιτό κόστος, ευέλικτη αδειοδότηση, σε σημείο που να μην το σκεφτεί κανείς καν να το εγκαταστήσει στα συστήματά του.

Όπως θα δούμε παρακάτω, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι πολλαπλά και έρχεται να αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν στο παρελθόν η διαχείριση του LF workflow. Με το HP SmartStream ο επαγγελματίας μπορεί να υπολογίζει τα κόστη των εκτυπώσεων, να ελέγχει το workflow, την κατάσταση του εκτυπωτή, να δημιουργεί αυτοματοποιημένες εργασίες, να ενημερώνεται εγκαίρως για τυχόν λάθη και πολλά άλλα.

 

 

Η πρώτη προφανής ερώτηση που κάναμε στον κ. Βέη ήταν πώς γινόταν στο παρελθόν η διαχείριση των LF printjobs. Η απάντηση μας εξέπληξε: «Χειροκίνητα». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο επαγγελματίας έστελνε τα προς εκτύπωση αρχεία στον εκτυπωτή του όπως έρχονταν από τον πελάτη, όπως έκανε και με έναν τυπικό εκτυπωτή γραφείου και η μόνη επέμβαση που μπορούσε να κάνει – εάν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς έτσι – ήταν μέσω του print driver. Κανένας έλεγχος στις προτεραιότητες, κανένας προγραμματισμός, κανένα κοστολόγιο και βεβαίως κανένας αυτοματισμός. Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν κάποιο αρχείο «χτυπούσε» θα το αντιλαμβάνονταν πολύ αργά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έλλειπαν γραμματοσειρές, ή υπήρχε πρόβλημα στις συμπτώσεις των χρωμάτων.

 

Εξοικονόμηση χρόνου στο μισό!

Όπως μας εξήγησε ο κ. Βέης, όλα αυτά τα προβλήματα και πολύ περισσότερα επιλύονται με το HP SmartStream τονίζοντας: «Για να το κάνω απόλυτα κατανοητό, αρκεί να πω ότι με το HP SmartStream ο επαγγελματίας μπορεί να εξοικονομήσει έως 50% του χρόνου».

 

Πρόκειται πράγματι για μια εντυπωσιακή δήλωση και ζητήσαμε από τον κ. Βέη να μας το αναλύσει. Πώς επιτυγχάνεται λοιπόν μείωση του χρόνου στο μισό; Κατ’ αρχήν το HP SmartStream περιλαμβάνει τον ταχύτατο HP SmartStream Preflight Manager που από μόνος του επιτυγχάνει μείωση της προετοιμασίας της κάθε εκτύπωσης κατά 50%. Είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται αυτόματα μια σειρά από παραμέτρους εκτύπωσης όπως είδος/μέγεθος χαρτιού καθώς και το εάν πραγματοποιείται έγχρωμη ή μονόχρωμη εκτύπωση.

Από την άλλη, ο επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του presets αποθηκεύοντας τα print jobs σε πρότυπα, που μπορεί να «φορτώνει» σε μελλοντικές εργασίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις έξυπνες λειτουργίες διαχείρισης εργασιών έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση των μεγάλων παραγωγών.

«Τέλος, χάρη στην ενσωματωμένη Adobe PDF Print Engine 4, την πλατφόρμα εκτύπωσης υψηλής ταχύτητας και πιστότητας της Adobe μειώνονται ή εξαλείφονται εντελώς, θα μπορούσα να πω, οι επανεκτυπώσεις. Έτσι, οι μηχανές μπορούν να αυξήσουν το workflow κάτι που με απλά λόγια συνεπάγεται ότι ο επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει περισσότερες δουλειές με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κερδοφορία».

 

Όχι μόνο για HP

Θα πρέπει να πούμε ότι το HP SmartStream είναι ένα λογισμικό που εγκαθίσταται σε υπολογιστή υποστηρίζοντας τους HP PageWide XL και HP DesignJet printers, αλλά και εκτυπωτές μεγάλου format τρίτων κατασκευαστών. Η HP έχει δημιουργήσει drivers για πλήθος εκτυπωτικών μηχανών, έτσι ώστε το HP SmartStream να μπορεί να «μιλήσει» απευθείας με τον εκτυπωτή, αλλά και με τα διάφορα finishing περιφερειακά που είναι εγκατεστημένα, όπως κοπτικά, διπλωτικά ή ακόμα και scanners. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση θα επωφεληθεί ακόμα πιο πολύ, διότι συνήθως οι εγκαταστάσεις LF printing είναι multi-vendor.

 

 

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Ταχύτητα: Το HP SmartStream βοηθά την επιχείρηση να μειώσει το χρόνο παραγωγής στο μισό, μετατρέποντας την αποτελεσματικότητα σε κέρδος.

Αποτελεσματικότητα: Μετασχηματίστε την επιχείρησή σας, αυξάνοντας την υφιστάμενη παραγωγή.

Ανάπτυξη: Αποτελεσματική παραγωγή έγχρωμων εκτυπώσεων (τεχνολογία HP Crystal Preview), μείωση λαθών και επανεκτυπώσεων.

 

Που απευθύνεται;

Το HP SmartStream απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση που ασχολείται με εκτυπώσεις μεγάλου format, είτε αναλαμβάνοντας τις παραγωγές τρίτων (print shops), είτε για ιδία χρήση (αρχιτεκτονικά γραφεία, γραφικές τέχνες κ.λπ). Επιτρέπει τη διαχείριση και αποτελεσματική παραγωγή του print workflow καλύπτοντας από μαυρόασπρα σχέδια και χάρτες GIS, μέχρι διαφημιστικά poster και έγχρωμες αφίσες υψηλής ποιότητας.

Ο κ. Βέης, τόνισε ότι ως Partner First Platinum συνεργάτης και επίσημος μεταπωλητής των μηχανών large format της HP, η Active Computer Systems είναι η μοναδική εταιρεία με πιστοποίηση για το HP SmartStream και οι σύμβουλοί της είναι σε θέση να βοηθήσουν κάθε επιχείρηση να το υλοποιήσει σωστά στις εγκαταστάσεις της.

 

 

Επικοινωνήστε με την Active Computers Systems στο 2106577900 ή στο sales@active.gr για να συζητήσετε με τους ειδικούς του large format printing πώς το HP SmartStream μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας.

Σχετικά άρθρα

Βουτιά -9,5% στα τεχνολογικά καταναλωτικά προϊόντα

Channel-Manager

Αλλαγές στη διοικητική ομάδα του ομίλου ΟΤΕ

Channel-Manager

Η HP ανακοίνωσε τους νέους Pavilion x360 14 και 15

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα