3.1 C
Athens
19/01/2021
Biztech

HP ProLiant G8 servers

Η εποχή του cloud  έχει πλέον φτάσει και αποτελεί το βασικό κίνητρο για την ακόρεστη ζήτηση για ολοένα και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο. Όλο αυτό το περιεχόμενο όμως, θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμο και θα πρέπει να μετατραπεί σε πληροφορία ώστε να είναι εκμεταλλεύσιμο. Και όλα αυτά, χωρίς καμία διακοπή στη λειτουργία των συστημάτων. Καλωσορίστε τους νέους ProLiant G8 servers της ΗΡ. Ας σκεφτούμε για μια στιγμή τι γίνεται αυτήν τη στιγμή στον ψηφιακό κόσμο. Σε όλο τον κόσμο περίπου 2 δις ανθρώπων πραγματοποιούν 1,6 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε χρόνο. Το Facebook διαθέτει 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Παράγοντες σαν και αυτούς έχουν σαν αποτέλεσμα μια αύξηση της τάξης του 50% σε μηνιαία βάση για τον όγκο των δεδομένων. 

Σκεφτείτε τώρα το data center σας. Αν διαθέτετε ένα τυπικού μεγέθους data center, είναι δεδομένο ότι ο αποθηκευτικός χώρος σας πρέπει να αυξάνει με ένα ετήσιο ρυθμό της τάξης του 45%, κάτι που δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις σε επίπεδο διαχείρισης. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να αποθηκευθούν, να προστατευτούν και να αναλυθούν ώστε να προκύψουν νέες επιχειρηματικές ιδέες. 
Η ροή των δεδομένων, η οποία περνά μέσα από το data center, έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υποδομή των servers. Κάθε νέο rack αποθηκευτικού χώρου δημιουργεί την ανάγκη για επτά νέα rack με servers, οι οποίοι θα πρέπει να ολοκληρωθούν στο περιβάλλον της επιχείρησης και τους οποίους στη συνέχεια θα πρέπει να διαχειριστούμε, να τροφοδοτήσουμε, να ψύξουμε αλλά και να υποστηρίζουμε. 
 
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα αυξημένες δαπάνες. Για κάθε 1 δολάριο που ξοδεύεται σε αποθηκευτικό χώρο, 6,90 δολάρια ξοδεύονται σε δαπάνες που σχετίζονται με τους servers, τη διαχείριση και την κατανάλωση ενέργειας. Το αποτέλεσμα αυτών είναι μία οικονομική επίπτωση της τάξης των 260 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο για όλα τα data centers. Μάλιστα όλες αυτές οι δαπάνες έρχονται μια στιγμή, όπου το 70% των budgets των τμημάτων IT καταναλώνονται από βασικές λειτουργίες αφήνοντας μόνο το 30% για καινοτομία. 
 
Ανάγκη για αλλαγή
Η HP πιστεύει ότι έφτασε η στιγμή για να δούμε ένα άλλο δρόμο. Για δεκαετίες, τα συστήματα IT γίνονται σταδιακά ταχύτερα, μικρότερα και πιο προσιτά. Στην εποχή του cloud πρέπει να γίνουν απείρως πιο έξυπνα. Αυτός ο στόχος είναι στην καρδιά του Project Voyager, μίας πρωτοβουλίας της HP στο οποίο έχουν επενδυθεί 300 εκατομμύρια δολάρια που έχει σαν στόχο να εξαλείψει τις χειροκίνητες διαδικασίες στον κύκλο ζωής του εξοπλισμού IT. Μέσω αυτού του initiative, η HP αλλάζει τις προσδοκίες που υπάρχουν από τα data centers αλλά και τα οικονομικά τους στοιχεία, δημιουργώντας συστήματα τόσο έξυπνα, τα οποία κυριολεκτικά μπορούν να εξυπηρετούνται μόνα τους. Η νέα γενιά της οικογένειας HP ProLiant είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την αποστολή που έχει αναλάβει η εταιρεία. 
 
HP ProLiant Gen8 – Οι πιο αυτάρκεις servers στον κόσμο
Οι HP ProLiant Gen8 servers έχουν κατασκευαστεί για τα νέα αλλά και τα επερχόμενα δεδομένα που υπάρχουν στα σύγχρονα data centers. Με μια σειρά από ενσωματωμένους αυτοματισμούς και έξυπνα χαρακτηριστικά διαχείρισης, αποτελούν τους πλέον αυτάρκεις servers σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 
Έχοντας σαν βάση την αρχιτεκτονική HP ProActive Insight, οι νέοι ProLiant servers αναλύουν συνεχώς χιλιάδες παραμέτρους του συστήματος ώστε να βελτιστοποιήσουν την απόδοση αλλά και να βελτιώσουν το uptime. Την ίδια στιγμή παρέχουν στην επιχείρηση την απαραίτητη οπτική σε οπουδήποτε κομμάτι της υποδομής IT. 
Αυτοί οι servers, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί βάσει του feedback των πελατών παρέχουν στην επιχείρηση πρόσβαση σε περισσότερες από 150 καινοτομίες σε επίπεδο σχεδιασμού. Αυτές οι καινοτομίες επιτρέπουν την αύξηση της απόδοσης των εφαρμογών μέχρι και 50%, τη μετακίνηση του χρόνου του προσωπικού σε διαδικασίες καινοτομίας, την επέκταση της χωρητικότητας του data center και τη βελτίωση του uptime μειώνοντας την απώλεια δεδομένων και τις αστοχίες. 
Τελικά οι καινοτομίες της νέα οικογένειας ProLiant ξεπερνούν κατά πολύ τις σταδιακές βελτιώσεις που αφορούν στα components που περιλαμβάνονται στο σασί του server. 
 
Intel XeonΚαι στην “καρδιά” Xeon E5 
Στην “καρδιά” των νέων ProLiant βρίσκεται η νέα οικογένεια επεξεργαστών Xeon Ε5 της Intel. Η νέα οικογένεια προσφέρει μερικά μοναδικά, όσο και ιδιαίτερα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα όπως:
• Έως και 80% αύξηση επιδόσεων σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα.
• Μειωμένη καθυστέρηση (latency) σε θέματα Ι/Ο αφού ο αντίστοιχος ενσωματωμένος controller φροντίζει να τροφοδοτεί με δεδομένα τους επεξεργαστικούς πυρήνες με έως και 30% χαμηλότερη καθυστέρηση.
• Υψηλότερη απόδοση σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας. Οι νέοι επεξεργαστές είναι ακόμη πιο “πράσινοι” από τους προκατόχους τους, παρέχοντας έως και 70% υψηλότερη απόδοση ανά Watt ενέργειας(!), με αποτέλεσμα να αυξάνουν την ισχύ του συστήματος χωρίς αντίστοιχη αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας. 
 
Ολοκληρωμένη αυτοματοποίηση κύκλου ζωής
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ημέρα εργασία στο data center είναι μια ροή από μηνύματα λάθους, συμβάντα του συστήματα, ζητήματα update αλλά και κλήσεων προς το τμήμα υποστήριξης. Αυτή η πραγματικότητα είναι που οδηγεί την ανάγκη για έξυπνους servers, οι οποίοι εξαλείφουν τις κουραστικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Αυτό ακριβώς έρχεται να καλύψει η νέα οικογένεια HP ProLiant με την αρχιτεκτονική HP ProActive. Οι διαφορές των ProLiant γίνονται άμεσα αντιληπτές με χαρακτηριστικά provisioning, που παρέχουν τη δυνατότητα να φέρουν το σύστημα σε λειτουργική κατάσταση τρεις φορές ταχύτερα από το μέχρι τώρα μέσο όρο. Αυτό 
επιτυγχάνεται εξαιτίας ενός πλήρως ολοκληρωμένου συστήματος και ενός εργαλείου ρύθμισης του λειτουργικού συστήματος. Το απαραίτητο firmware, οι drivers και τα εργαλεία είναι προεγκατεστημένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Δεν απαιτούνται CDs ή η εύρεση κάποιου software. 
Επιπλέον το troubleshooting γίνεται πέντε φορές ταχύτερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας HP Active Health, ένα 24×7 κέντρο αποστολών αυτοματοποιημένης παρακολούθησης, διαγνωστικών και ενημέρωσης. Παρακολουθεί και καταγράφει με ασφάλεια πάνω από 16000 παραμέτρους του συστήματος και το σύνολο των αλλαγών που πραγματοποιούνται στις ρυθμίσεις. Σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό Smart Update, είναι δυνατή η εγκατάσταση update τρεις φορές ταχύτερα, κάτι που ισοδυναμεί με 93% λιγότερο downtime. 
 
Επιταχύνοντας το δυναμικό workload 
Για να παραμείνει μια επιχείρηση μπροστά από την αύξηση των δεδομένων, το τμήμα IT θα πρέπει να αφαιρέσει τα bottlenecks που σχετίζονται με το storage και να επιταχύνει την απόδοση των εφαρμογών που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές σε δεδομένα. Αυτές οι απαιτήσεις αποτελούν την ένδειξη ότι υπάρχει ανάγκη για εξυπνότερους servers , που ενοποιούν τον αποθηκευτικό χώρο, την υπολογιστική ισχύ και το I/O ώστε να επιταχύνουν την απόδοση των εφαρμογών. Αυτό ακριβώς θα μπορέσετε να βρείτε στη νέα οικογένεια των ProLiant servers με την αρχιτεκτονική HP ProActive Insight. Η εταιρεία θα είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες των virtualized αλλά και γενικότερα data-intensive workloads, με ένα σύστημα, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση solid state disks και έχει σχεδιαστεί με έξυπνες υπηρεσίες δεδομένων, οι οποίες αναλύουν το workload σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιούν την απόδοση και την αποτελεσματικότητα. 
Συνδυάζοντας εξυπνότερους αλγόριθμούς και analytics μαζί με 85% ταχύτερη απόδοση στο storage αλλά και τη διπλάσια χωρητικότητα cache, οι HP ProLiant servers, έχουν έξι φορές ταχύτερη απόδοση όσον αφορά στα solid state drives σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Πέρα όμως από τη μεγαλύτερη απόδοση, η νέα οικογένεια HP ProLiant παρέχει 50% περισσότερα drives ανά server και ο ενσωματωμένος Smart Array controller μπορεί να υποστηρίξει το διπλάσιο αριθμό drives ανά RAID. 
 
Αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας
Καθώς τα data centers μεγαλώνουν, οι δαπάνες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και την ψύξη αυξάνονται περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το budget της επιχείρησης.  Η HP παρέχει υποδομή, που είναι τόσο έξυπνη, που αυτοματοποιεί τη χρήση του χώρου, της ενέργειας και της ψύξης. Με τη βοήθεια των HP ProLiant servers και της αρχιτεκτονικής ProActive Insight μπορεί να επιτευχθεί μείωση της ενέργειας και αύξηση της υπολογιστικής ισχύς με τη βοήθεια των HP Thermal Discovery Services. 
Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση της ενεργειακής χωρητικότητας αλλά και των χαρακτηριστικών ψύξης του data center και επιτυγχάνει 10% μείωσης της κατανάλωσης σε σχέση με τους HP ProLiant G6. 
Οι HP Location Discovery Services αναγνωρίζουν αυτόματα και κατηγοριοποιούν τους servers ώστε να βελτιστοποιούν την τοποθέτηση του workload, χωρίς την ανάγκη για κουραστικές, χειροκίνητες διαδικασίες οι οποίες μάλιστα έχουν και σημαντικές πιθανότητες για λάθη. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες HP Power Discovery 
σε συνδυασμό με το HP Intelligent PDU τελείως αυτόματα ανιχνεύουν τη χρήση της ενέργειας και τεκμηριώνουν τις ρυθμίσεις έχοντας σαν στόχο την αύξηση του uptime του συστήματος και μειώνοντας τους κινδύνους διακοπών. 
 
Προληπτικός έλεγχος και υποστήριξη
Στα σύγχρονα data centers, ο πολύτιμος χρόνος του προσωπικού πηγαίνει χαμένος σε θέματα υποστήριξης. Η νέα οικογένεια των HP ProLiant servers με την αρχιτεκτονική HP ProActive Insight, βοηθούν την επιχείρηση να κερδίσει το χρόνο των administrators. Το HP Insight Online αποτελεί το πρώτο portal διαχείρισης και υποστήριξης IT στο cloud, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεται το τμήμα τα IT ώστε να υποστηρίξει τις συσκευές που υπάρχουν στο περιβάλλον. Η πρόσβαση αυτή μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Με την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού Insight Remote Support, τα δεδομένα που συγκεντρώνονται στο HP insight Online μεταφέρονται απευθείας με τον προτιμώμενο HP Certified Service Professional ώστε ο χρόνος επίλυσης τυχόν προβλήματος μειώνεται κατά 40%.  Για την περαιτέρω βελτίωση του uptime, το τμήμα IT μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες HP Proactive Support, συμπεριλαμβανομένου και μιας νέας διαδικασίας, που παρέχει άμεση πρόσβαση σε HP Server experts για ταχύτερη επίλυση προβλημάτων. Η επιχείρηση μπορεί να στηριχθεί επίσης σε πάνω από 2000 συνεργάτες του προγράμματος ServiceOne που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης. 
 
Αρχιτεκτονική και σχεδιασμός 
Όταν φτάνουμε στο κομμάτι της συντήρησης των servers, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι απλά λάθη μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγάλα προβλήματα. Η αφαίρεση για παράδειγμα ενός λάθους drive, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων σε ένα ολόκληρο array. Οι νέοι ProLiant αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, που προκαλούν αστοχίες, downtime και απώλεια δεδομένων. 
 
Την απάντηση σε αυτό δίνει ο HP Smart Drive Carrier. Το εν λόγω χαρακτηριστικό ενημερώνει αν η αφαίρεση ενός drive θα οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων. Άλλη μια καινοτομία, η οποία έχει προκύψει από το feedback των πελατών φέρει την ονομασία HP Smart Socket και επιτρέπει την προσθήκη ή αναβάθμιση επεξεργαστών χωρίς το φόβο λυγίσματος κάποιων pins, που μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία του motherboard και αντικατάστασή του. Η νέα γενιά ProLiant διαθέτει πάνω από 150 καινοτομίες σε επίπεδο σχεδιασμού που αναβαθμίζουν την παραγωγικότητα αλλά και τη σιγουριά που νοιώθουν οι άνθρωποι του IT κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, της αναβάθμισης και της επιδιόρθωσης.

Σχετικά άρθρα

CPI: Λύσεις ΟΚΙ για επαγγελματίες της διαφήμισης

Channel-Manager

Intel Small Business Advantage για τελικούς και συνεργάτες

biztech

Νέο smartphone για την Google δια χειρός LG;

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα