HP: Λυσεις inkjet και laser για καθε απαιτηση και καθε επιχειρηση

Με τις ανάγκες για υψηλή αξιοπιστία, χαμηλό κόστος αναλωσίμων και φυσικά ποιοτική ανάλυση εκτυπώσεων, να βρίσκονται ανέκαθεν ψηλά στην ατζέντα της επιχειρηματικής αγοράς, το ζήτημα laser ή inkjet έχει απασχολήσει έντονα κάθε πιθανή προμήθεια εκτυπωτικών λύσεων, αλλά φυσικά και κατασκευαστές, όπως την HP. Και το λέμε αυτό, καθώς με την παρουσίαση της σειράς OfficeJet Pro X, πριν από περίπου δύο χρόνια, η HP κατόρθωσε για πρώτη φορά να εισάγει με αξιώσεις στον “λεϊζεροκρατούμενο” χώρο των επιχειρήσεων την τεχνολογία inkjet. Laser ή inkjet, λοιπόν, ήταν το ερώτημα που εύλογα τέθηκε. Και laser και inkjet είναι η ξεκάθαρη απάντηση, αφού η HP με τις σειρές συστημάτων OfficeJet Pro X και πολυμηχανημάτων LaserJet δημιούργησε εκείνο ακριβώς το δίδυμο που μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε ξεχωριστές απαιτήσεις, ξεχωριστών επιχειρήσεων και με ξεχωριστούς τρόπους.

Αρχής γενομένης με τους OfficeJet Pro X, είναι ξεκάθαρο ότι ως inkjet εκτυπωτές διατηρούν στο ακέραιο όλα τα πλεονεκτήματα του… είδους τους. Για παράδειγμα, η υποστήριξη χρώματος φωτογραφικής ποιότητας δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε επιχείρηση να επικοινωνεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε μεγάλη ποικιλία χαρτιών. Όμως, το σημείο κλειδί που καθιστά τους OfficeJet Pro X ιδανικούς για το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ο μοναδικός συνδυασμός υπερυψηλής ταχύτητας και χαμηλού κόστους χρήσης. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα της σειράς OfficeJet Pro X εκτυπώνουν με διπλάσια ταχύτητα και στο μισό του κόστους, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους color laser. Στην πράξη μιλάμε για ταχύτητα εκτύπωσης 70 σελίδων ανά λεπτό, χαρακτηριστικό που καθιστά τη σειρά Officejet Pro X τους ταχύτερους επιτραπέζιους εκτυπωτές στον κόσμο. Αποτέλεσμα; Η επιχείρηση όχι απλά ανταποκρίνεται στις όποιες απαιτήσεις, αλλά θέτει νέους ρυθμούς παραγωγικότητας. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τον τροφοδότη των 500 φύλλων, καταλήγουμε να έχουμε στα χέρια μας μια λύση που δεν θυσιάζει κανένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inkjet και η οποία προσφέρει, ξεκάθαρα εταιρικά χαρακτηριστικά.

Η “καρδιά” της τεχνολογίας που επιτρέπει τον συγκερασμό όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών σε μία εκτυπωτική λύση, “ακούει” στο όνομα PageWide. Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία σταθερών κεφαλών εκτύπωσης, οι οποίες εκτείνονται σ’ όλο το πλάτος της σελίδας και εκτυπώνουν την πλήρη εικόνα σε ένα πέρασμα. Όπως, δηλαδή, μία σελίδα διέρχεται από την σταθερή κεφαλή ενός laser και εκτυπώνεται σε μία κίνηση, η σειρά Officejet Pro X διαθέτει μία αντίστοιχη σταθερή κεφαλή τεχνολογίας inkjet, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτατη εκτύπωση χωρίς τη χρήση κινούμενων μερών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μακροχρόνια και απαιτητική χρήση ενός εκτυπωτή σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Κάθε επιχείρηση και μία ξεχωριστή λύση

Επειδή, όμως, όπως προείπαμε η HP αναγνωρίζει τις ξεχωριστές ανάγκες, ξεχωριστών επιχειρήσεων, δεν φείδεται καινοτομιών ούτε στο κομμάτι των laser εκτυπώσεων. Χαρακτηριστική απόδειξη τα πολυμηχανήματα (MFPs) LaserJet τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία αποτελούν λύσεις όχι μόνο για τις σημερινές αλλά και για τις μελλοντικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Έτσι, τα HP LaserJet πολυμηχανήματα αυξάνουν την παραγωγικότητα, βελτιστοποιούν την ψηφιακή ροή εργασιών, προστατεύουν τα δεδομένα και τα έγγραφα της επιχείρησης με μια πλούσια σουίτα λειτουργιών ασφάλειας, ενώ παράλληλα προσφέρουν απλή και αποδοτική εκτύπωση από φορητές συσκευές.

Ειδικότερα, με το HP Imaging and Printing Security Center και το HP Web Jetadmin, καθίσταται εφικτή η προστασία και η κεντρική διαχείριση ολόκληρου του στόλου των εκτυπωτών μιας επιχείρησης. Επιπλέον, τα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα που αποστέλλονται στην πολυσυσκευή, αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο, προσφέροντας προστασία τραπεζικού επιπέδου.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο στον τραπεζικό κλάδο, όσο και σε οποιαδήποτε επιχείρηση που το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό, όπως για παράδειγμα εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις διαχείρισης προσωπικών στοιχείων, εταιρείες του ιατρικού κλάδου κ.λπ.

Όσον αφορά το κομμάτι της παραγωγικότητας, πρόκειται για συσκευές οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν με ευκολία σε αυξημένες απαιτήσεις εργασίας καθώς η ταχύτητα εκτύπωσης ανέρχεται στις 57 σελίδες ανά λεπτό, και μάλιστα, διατηρώντας τον πολυλειτουργικό χαρακτήρα της συσκευής. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θυσιάζεται η λειτουργικότητα σε σάρωση, αντιγραφή ή ακόμη και διαχείριση fax, στον “βωμό” της ταχύτατης και αξιόπιστης εκτύπωσης.

Εν κατακλείδι, η HP με τις σειρές OfficeJet Pro X και LaserJet επιτυγχάνει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία τόσο της inkjet όσο και της laser τεχνολογίας, απευθυνόμενη σε κάθε είδους εταιρικά περιβάλλοντα με λύσεις που με τη σειρά τους συνδυάζουν την ταχύτητα, το μειωμένο κόστος και την αξιοπιστία της HP στις πιο value for money επιλογές.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Cosmos Business Systems, ένας από τους κυριότερους συνεργάτες της HP στην ελληνική αγορά, προσφέρει στους πελάτες της τις εκτυπωτικές λύσεις της HP, επενδύοντας την τεχνολογική καινοτομία της αμερικανικής εταιρείας.