11 C
Athens
20/01/2021
Biztech

HP DesignJet T1700: Ποιότητα και ακρίβεια σε εκτυπώσεις GAD/GIS

Ένα εκτυπωτικό μηχάνημα σαν και το HP DesignJet T1700 δεν είναι κάτι που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα για δοκιμή. Για αυτό το λόγο, μετακινηθήκαμε εμείς στο demo room της Active Computer Systems, επίσημο μεταπωλητή των HP DesignJet προκειμένου να το δούμε και να το δοκιμάσουμε από κοντά.

 


 

Η σειρά large format της HP περιλαμβάνει πολλές συσκευές που απευθύνονται σε εξειδικευμένες αγορές. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ποιότητα χρώματος, η ταχύτητα και οι προηγμένες λειτουργίες. Ο HP DesignJet T1700 είναι ένας εξειδικευμένος εκτυπωτής διάστασης 44 ιντσών (μέγιστο πλάτος χαρτιού) ο οποίος απευθύνεται στην αγορά του CAD/GIS. Είναι σε θέση να εκτυπώνει πολύπλοκα σχέδια και γραφικά, καθώς και πολλαπλά αρχεία σε μια πλειάδα από μέσα, όπως χαρτί bond με επικάλυψη ή χωρίς, χαρτί τεχνικών σχεδίων, φιλμ, φωτογραφικό χαρτί (σατινέ, γυαλιστερό, ματ,), οπισθοφωτιζόμενο, αυτοκόλλητο (πολυπροπυλένιο, βινύλιο) σε μέγεθος από 11 έως 44 ίντσες. Διαθέτει δυνατότητα τροφοδοσίας χαρτιού σε φύλλα, ρολό, καθώς και αυτόματο κόφτη.

 

Ταχύτητα και ασφάλεια

Ένα τέτοιο μηχάνημα απευθύνεται σε εξειδικευμένα print shops, ή εταιρείες που επιθυμούν τις εκτυπώσεις τους in-house. Ως εκ τούτου, οι παραγγελίες θα πρέπει να εκτυπώνονται ταχύτατα και αποτελεσματικά. Ο HP DesignJet T1700 είναι σε θέση να φέρει εις πέρας κάθε εργασία εκτύπωσης, χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα, χάρη στην ενσωματωμένη μνήμη των 128GB. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα αρχεία GIS είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και τεράστια σε μέγεθος.

 

Επιπλέον, ο HP DesignJet T1700, χαρακτηρίζεται ως ο πιο ασφαλής εκτυπωτής μεγάλου format. Όπως μας ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Active Computer Systems, ο HP DesignJet T1700 διαθέτει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 500GB και μάλιστα με δυνατότητα κρυπτογράφησης εξασφαλίζοντας προστασία των προς εκτύπωση δεδομένων. Μια που αναφερθήκαμε στην προστασία, να τονίσουμε ότι ο HP DesignJet T1700 υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες προστασίας της HP, όπως Secure Boot, αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης με PIN, κάρτα κ.λπ, ενώ χάρη στο λογισμικό HP Web Jetadmin, ο εκτυπωτής διαχειρίζεται πολύ εύκολα από μακριά.

Οι δυνατότητες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τις επιχειρήσεις να εκτυπώνουν εφαρμογές CAD και GIS προστατεύοντας ταυτόχρονα τους εκτυπωτές και τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη ή κακόβουλη πρόσβαση σε μια σειρά από σημαντικές βιομηχανίες όπως κατασκευές, πολεοδομικός σχεδιασμός, καθώς και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως πετρελαϊκές εταιρίες, εταιρείες ύδρευσης, παροχής ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου κ.λπ.

 

Ακρίβεια και ποιότητα

Όταν εκτυπώνει κανείς πολύπλοκα γραφικά, σχέδια και χαρτογραφικά δεδομένα, εκτός από την ποιότητα, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω, τεράστια σημασία παίζει και η ακρίβεια. Έτσι, ο  HP DesignJet T1700 διαθέτει υψηλής πυκνότητας 2.400 ακροφύσια ανά ίντσα στις κεφαλές εκτύπωσης, εξασφαλίζοντας ακρίβεια της τάξης του 0,1%. Επιπλέον, χάρη στα μελάνια HP Bright Office εκτυπώνει χρώμα με εντυπωσιακή ποιότητα ακόμα και σε απλό χαρτί, ενώ η ενσωματωμένη Adobe PDF Print Engine του δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής διαφανειών, layers, χρωματικών παλετών και διαβαθμίσεων με ακρίβεια που αγγίζει την τελειότητα. Ο εκτυπωτής δέχεται έξι μελάνια στα οποία περιλαμβάνονται και αποχρώσεις του μαύρου (cyan, magenta, yellow, photo black, matte black, gray), ενώ η ανάλυση ανέρχεται σε 2400 x 1200 dpi.

 

Συνδεσιμότητα και εκτυπώσεις από το cloud

Ο HP DesignJet T1700 ενσωματώνει Gigabit Ethernet, (10/100/1000Base-T Ethernet), θύρα USB Type-A host, ενώ υποστηρίζει cloud και mobile printing από Windows, Android και iOS (Apple AirPrint).

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τεχνολογία εκτύπωσης: HP Thermal Inkjet

Μελάνια: 6 (cyan, magenta, yellow, photo black, matte black, gray)

Ποιότητα εκτύπωσης: έως 2400 x 1200 dpi

Μέγιστο πλάτος χαρτιού: 44 ίντσες

Ταχύτητα εκτύπωσης (γραμμικό σχέδιο): 26 sec/p, 116 p/h (A1/D)

Συνδεσιμότητα: Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, 10/100/1000Base-T Ethernet (802.3, 802.3u, 802.3ab), USB Type-A host port

Μνήμη: 128GB (εικονική)

Αποθήκευση: 500 GB (AES-256 Encrypted)

Προστασία: HP Secure Boot, Whitelisting10, Secure-IPP, IPsec/Firewall, διαχείριση πιστοποιητικών, 802.1X, TLS 1.0/1.1/1.2, συμβατότητα με HP Web Jetadmin, συμβατότητα με HP JetAdvantage Security Manager, PIN printing

Σχετικά άρθρα

Η SoftOne στα κορυφαία brands της ελληνικής αγοράς

Ανησυχούν οι Έλληνες για τον αντίκτυπο της ΑΙ στη δουλειά τους

NSS: Διανομή των λύσεων ασφαλείας της BeyondTrust

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα