4 C
Athens
28/01/2021
Biztech

HP: οι πιο ασφαλείς εκτυπωτές του κόσμου

Μόνο οι συσκευές HP Enterprise διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες προστασίας με αυτοεπιδιόρθωση. Το HP FutureSmart προστατεύει την επένδυσή σας, συμπεριλαμβανομένων συσκευών και δεδομένων. Δείτε τις λειτουργίες ασφαλείας των εκτυπωτών HP Enterprise.

 


 

Αποστόλης Δέμης MPS Specialist της Digimark

Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι συνδέονται από παντού και από προσωπικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, smartphones και tablets, είναι σημαντικό να προστατεύεται κάθε endpoint μέσα στην επιχείρηση. Ενώ συνήθως τα PCs διαθέτουν κάποιου είδους antivirus και οι servers το ίδιο, τι γίνεται με τις υπόλοιπες δικτυακές συσκευές; Όταν αναλογιζόμαστε τα παραπάνω, σίγουρα κανενός το μυαλό δεν πηγαίνει στους εκτυπωτές που υπάρχουν μέσα στην επιχείρηση.

Σκεφτείτε το λίγο όμως: τι είναι ένας σύγχρονος εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; Συνδέεται στο δίκτυο, έχει πρόσβαση στο Internet, επικοινωνεί με φορητές συσκευές απευθείας επιτρέποντας το mobile printing, διαθέτει σκληρό δίσκο για να αποθηκεύει τα print jobs και το δικό του λειτουργικό σύστημα. Με απλά λόγια το σύγχρονο εκτυπωτικό μηχάνημα είναι ένας κανονικός υπολογιστής και ως τέτοιος θα πρέπει να προστατεύεται, αφενός διότι μπορεί να αποτελέσει το μέσο μετάδοσης ιών στις υπόλοιπες συσκευές και αφετέρου, επειδή διακινεί σημαντικές πληροφορίες (εκτυπώσεις, σαρώσεις εγγράφων) θα πρέπει να προστατεύει και τα ίδια τα δεδομένα από τρίτους.

 

Τι μπορείτε να κάνετε;

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: “πώς μπορώ να προστατευθώ”; Ευτυχώς, η απάντηση είναι απλή. Επιλέγοντας κάποιο εκτυπωτικό μηχάνημα, είτε αυτόνομο, είτε στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης MPS της HP. Η Dimiark με τα 30 χρόνια στο χώρο της πληροφορικής είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει να λύσετε μια για πάντα το πρόβλημα της προστασίας.

 

Γιατί HP;

Οι εκτυπωτές και MFPs της HP διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες προστασίας, που διασφαλίζουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τα δεδομένα που διακινούν. Μόνο οι εκτυπωτές enterprise της HP διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες αυτοεπιδιόρθωσης στην περίπτωση που ανιχνεύσουν ύποπτη δραστηριότητα προκαλώντας επανεκκίνηση. Στη συνέχεια, το HP JetAdvantage Security Manager αξιολογεί και εάν είναι απαραίτητο αποκαθιστά τις ρυθμίσεις ασφαλείας των συσκευών για να συμμορφώνονται με την προκαθορισμένη εταιρική πολιτική ασφαλείας. Οι διαχειριστές ενημερώνονται για κάθε συμβάν μέσω εργαλείων (SIEM) Security Information & Event Management.

Ας δούμε εν συντομία τα τέσσερα βασικά εργαλεία ασφαλείας των enterprise εκτυπωτών και MFPs της HP:

 

HP Sure Start: Ελέγχει το BIOS της συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση επίθεσης το αποκαθιστά σε μια προηγούμενη ασφαλή κατάσταση.

 

Έλεγχος firmware: Ελέγχει για αυθεντικό firmware της HP. Επειδή το προβληματικό

firmware θα μπορούσε να οδηγήσει σε μολύνσεις ολόκληρου του εταιρικού δικτύου, το firmware ελέγχεται αυτόματα με κάθε εκκίνηση. Εάν εντοπιστεί κάποια ανωμαλία, η συσκευή τίθεται αυτόματα εκτός δικτύου και ειδοποιείται ο administrator.

 

Ανίχνευση εισβολής κατά την εκτέλεση: Παρακολουθεί τη δραστηριότητα εντός μνήμης. Η λειτουργία αυτή προστατεύει εκτυπωτές και δίκτυο τη στιγμή που φορτώνεται το λογισμικό στη μνήμη, διαδικασία κατά την οποία ξεκινούν οι περισσότερες επιθέσεις. Είναι σε θέση να εντοπίζει και να μπλοκάρει το malware πριν καταφέρει και μολύνει το δίκτυο.

 

HP Connection Inspector: Επιθεωρεί την δικτυακή κίνηση και εμποδίζει κακόβουλο λογισμικό από το να επικοινωνήσει με το Internet και να υποκλέψει δεδομένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα