5 C
Athens
28/01/2021
Biztech

HP και PCM γυρίζουν σελίδα στις εκτυπώσεις

Με τις επιχειρήσεις να αναζητούν τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και αύξηση της παραγωγικότητας, το ζήτημα εκτύπωση έχει καταστεί κομβικό στοιχείο στην επίτευξη του εν λόγω συνδυασμού. Και αυτό γιατί η “ταπεινή” εκτύπωση είναι ακόμα και σήμερα μία από τις πιο θεμελιώδεις επιχειρηματικές διαδικασίες που διατρέχει κάθε εταιρεία, κάθετα και οριζόντια. Με άλλα λόγια κάθε σελίδα εκτύπωσης είναι μια μετρήσιμη δαπάνη, σημαντική για τα λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης.

 

Η από χρόνια εδραιωμένη αντίληψη θεωρούσε ότι οι inkjet εκτυπωτές ήταν πρακτικά αδύνατο να βρουν μια θέση στο περιβάλλον γραφείου και αυτό γιατί υστερούσαν τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Το καθεστώς αυτό, ήρθε να ανατρέψει η HP με τα προϊόντα PageWide. Σε αντίθεση με τους κλασικούς inkjet, οι PageWide εκτυπωτές δεν διαθέτουν κινούμενα μέρη, αλλά μια στατική κεφαλή η οποία εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της σελίδας. Χάρη στα χιλιάδες ακροφύσια που διαθέτει η κεφαλή, απλώνει το μελάνι πάνω στο χαρτί με τρόπο παρόμοιο με αυτό που συναντάμε στην τεχνολογία laser. Αποτέλεσμα; Υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, μικρότερη φθορά του εκτυπωτή λόγω της απουσίας κινούμενων μερών και φυσικά μειωμένα κόστη λειτουργίας.

 

Με άλλα λόγια, η τεχνολογία PageWide βάζει για τα καλά την inkjet εκτύπωση στο κόσμο των επιχειρήσεων. Σε αυτήν ακριβώς την τεχνολογία “πατά” το offering της PCM, η οποία με τρία πολυμηχανήματα (MFP) της HP, θέλει να δώσει τις κατάλληλες λύσεις για το απαιτητικό περιβάλλον των επιχειρήσεων.

 

* Ξεκινώντας από τον PageWide Pro MFP 577dw, έχουμε ένα inkjet MFP ο οποίος διαθέτει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε laser συσκευή. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης και το χαμηλό κόστος λειτουργίας, χωρίς όμως να γίνεται έκπτωση στην ποιότητα των εκτυπώσεων.

 

Συγκεκριμένα, η ταχύτητα εκτύπωσης φτάνει έως τις 70 σελ./λεπτό με ένα πέρασμα ενώ ο εκτυπωτής διαθέτει σάρωση διπλής όψης και επιτυγχάνει την πιο γρήγορη pcm2εκτύπωση πρώτης σελίδας σε σχέση με τους εκτυπωτές της κατηγορίας του. Όσον αφορά την αποδοτικότητα της τεχνολογίας PageWide, σύμφωνα με τα στοιχεία της HP, ο PageWide Pro MFP 577dw μπορεί να εκτυπώσει έως 13.000 έγχρωμες και έως 17.000 ασπρόμαυρες σελίδες πριν απαιτηθεί αλλαγή μελάνης. Πρόκειται για αριθμούς που αποδεικνύουν τα επίπεδα οικονομίας που μπορεί να επιτύχει μια επιχείρηση με τη χρήση του εν λόγω MFP. Στο ζήτημα οικονομία σημαντικό ρόλο παίζει και η ενσωματωμένη τεχνολογία HP Color Access Control χάρη στην οποία είναι εφικτός ο έλεγχος των έγχρωμων εκτυπώσεων. Ο PageWide Pro MFP 577dw έχει μέγιστο μηνιαίο κύκλο εκτυπώσεων 80.000 σελίδων αν και ο προτεινόμενος κύκλος εκτυπώσεων είναι 6.000 σελίδες μηνιαίως.

 

Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αυξημένες απαιτήσεις εκτυπώσεων.

 

 

* To ζήτημα της εταιρικής παραγωγικότητας είναι το μεγάλο ατού και του HP PageWide Enterprise Color MFP 586z, του ταχύτερου εκτυπωτή στην κατηγορία του, με εκτύπωση έως και 75 σελ./λεπτό για έγχρωμα και ασπρόμαυρα έγγραφα. Εδώ συναντάμε έναν εκτυπωτή που απευθύνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα με ακόμα μεγαλύτερες pcm3εκτυπωτικές ανάγκες. Έτσι, ενώ ο μέγιστος μηνιαίος κύκλος εκτυπώσεων παραμένει στις 80.000 σελίδες, ο προτεινόμενος κύκλος εκτυπώσεων ανεβαίνει στις 7.500 σελίδες μηνιαίως. Η πρώτη ασπρόμαυρη εκτύπωση έρχεται σε μόλις 7,1 δευτ., ενώ και η πρώτη εκτύπωση έγχρωμης σελίδας δεν ξεπερνά τα 7,3 δευτερόλεπτα. Οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν έως 16.000 έγχρωμες και 20.000 ασπρόμαυρες σελίδες μεταξύ των αντικαταστάσεων μελάνης, ενώ ο PageWide Enterprise Color MFP 586z έχει σχεδιαστεί με γνώμονα και την ενεργειακή αποδοτικότητα, αφού καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από οποιονδήποτε MFP της κατηγορίας του, σύμφωνα με την HP.

 

Ακριβώς λόγω του επιχειρηματικού κοινού στο οποίο απευθύνεται, HP PageWide Enterprise Color MFP 586z ενσωματώνει και μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και διαχείρισης εργασιών. Έτσι, διαθέτει λειτουργίες που εντοπίζουν τις απειλές ασφάλειας ενώ επιπλέον έχει κρυπτογράφηση 256 bit, χαρακτηριστικό που εξυπηρετεί κάθε σύγχρονο εταιρικό περιβάλλον.

 

* Κλείνοντας την παρουσίαση των μοντέλων PageWide της HP που διαθέτει η PCM στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να σταθούμε και στον PageWide Pro 452, έναν εκτυπωτή που παρέχει το χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και τις υψηλότερες ταχύτητες στην κατηγορία του, όπως υποστηρίζει η HP.

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται περισσότερο για γραφεία και μικρές ομάδες εργασίας παρά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και ο προτεινόμενος κύκλος μηνιαίων εκτυπώσεων που φτάνει τις 4.500 σελίδες. Το δυνατό pcm3σημείο του PageWide Pro 452 είναι τα επαγγελματικής ποιότητας έγχρωμα έγγραφα τα οποία αποδίδει. Επίσης διαθέτει τα καλύτερα στην κατηγορία του χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως και ενεργειακό αποτύπωμα. Φυσικά δεν λείπουν οι επιλογές ασύρματης δικτύωσης για εκτύπωση απευθείας από φορητές συσκευές μέσω τεχνολογίας Wi-Fi Direct, έτσι ώστε να μην απαιτείται πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο.

 

Εν κατακλείδι, με την τεχνολογία PageWide, HP και PCM προσφέρουν λύσεις ώστε οι  επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα να μειώσουν αισθητά τα λειτουργικά κόστη του εκτυπωτικού τους στόλου. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την εγγυημένη ποιότητα εκτυπώσεων που προσφέρουν παραδοσιακά οι λύσεις της HP, έχουμε στα χέρια μας τεχνολογία inkjet με ξεκάθαρα, όμως, εταιρικά χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Regate και iPad δίνουν “λύση” στη Johnson & Johnson

Kitriniaris

Νέα χρηματοδότηση πήρε το Taxibeat

Kitriniaris

Αύξηση κερδοφορίας για τον όμιλο Quest το 2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα