Σε ρυθμους 4G+ η Vodafone

Η Vodafone φέρνει και διαθέτει εμπορικά το 4G+  στην Ελλάδα προσφέροντας μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες mobile internet έως και 300Mbps σε download και 50Mbps σε upload. Το 4G+ αποτελεί εξέλιξη του δικτύου 4G και βασίζεται στην τεχνολογία LTE Advanced. Οι ταχύτητες 4G+ επιτυγχάνονται χάρη στην αξιοποίηση του νέου φάσματος που η Vodafone απέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο στα 2600MHz σε συνδυασμό με το υφιστάμενο φάσμα στα 1800MHz.

Με το 4G+ οι συνδρομητές της Vodafone απολαμβάνουν έως 2 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες σε σχέση με το 4G και 7 φορές πιο γρήγορες σε σχέση  το 3G+. Σε πρώτη φάση η εμπειρία του 4G+, είναι προσιτή στα καταστήματα Vodafone στο The Mall Athens και το Athens Metro Mall. Το δίκτυο 4G+ της Vodafone αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα καλύπτει ακόμα περισσότερα σημεία.

Τον Οκτώβριο του 2014, η Vodafone κατέβαλε €124,5 εκατ. για την εξασφάλιση φάσματος στις ζώνες των 800 MHz και 2600 MHz. Η επένδυση αυτή δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της γεωγραφική κάλυψης 4G, της περαιτέρω βελτίωσης της ποιότητας του 4G σήματος σε εσωτερικούς χώρους και της ανάπτυξης δικτύου 4G+.