Η Τροικα και ο ρολος των… Public! Μοναδικης συλληψης card game για μεγαλο φαγοποτι!

Διαφθορά, ανικανότητα, νεποτισμός, κλίκες συμφερόντων, συντεχνίες μονίμως οδυρόμενων υπαλλήλων και επιχειρηματίες που κάνουν business με τα λεφτά του κράτους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην χρεωκοπία. Σανίδα σωτηρίας η Τρόικα, η οποία καλείται να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τη στιγμή που τα μαύρα σύννεφα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την ασθμαίνουσα οικονομία, κάνουν την συσσωρευμένη στον ουρανό της πρωτεύουσας αιθαλομίχλη, να μοιάζει με τον κρυστάλλινο ορίζοντα μετά τη μπόρα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν παραπέμπουν σε πραγματική κατάσταση και οποιαδήποτε ομοιότητα με γεγονότα, νομικά πρόσωπα και αληθινούς χαρακτήρες είναι εντελώς συμπτωματική. Άλλωστε ποια χώρα θα μπορούσε να μαστίζεται από τα εν λόγω συμπτώματα και να παραμένει ακόμα όρθια;

Αντιθέτως, τα παραπάνω περιγράφουν το νέο παιχνίδι “Έρχεται η Τρόικα” το οποίο αφού σάρωσε στην Πορτογαλία το 2012 σατιρίζοντας την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας εν καιρώ κρίσης, τώρα έρχεται στην Ελλάδα, προσαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα  και διατίθενται αποκλειστικά στα Public.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μυθοπλασίας με κάρτες το οποίο προσπαθεί να παρουσιάσει τα τυχόν κακώς κείμενα της Ελλάδας-τα οποία ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υφίστανται- με χιουμοριστική ματιά. Η έκτακτη εισφορά και η περικοπή μισθών θα είναι μόνο μερικά από τα ολισθηρά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παίκτες, ενώ οι Εκδότες, οι Ευλογημένες Μπίζνες και Αγανακτισμένοι είναι κάποιες από τις ομάδες που θα πρέπει να προσεταιριστούν. Φυσικά όλα τελειώνουν όταν τραβηχτεί η κάρτα Τρόικα με τους 3 μαυροντυμένους και αυστηρούς κυρίους. Τότε πολύ απλά….Game Over.