11.2 C
Athens
27/02/2021
Biztech

Η Symantec εκσυγχρονίζει την προστασία δεδομένων

Με βασική αρχή την μείωση της πολυπλοκότητας και του υψηλού κόστους από την αγορά του backup, η Symantec προχώρησε σε αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν το τελευταίο λογισμικό NetBackup 7.5 και Backup Exec, δίνοντας λύση στα όσα ανέφερε η εταιρεία ερευνών Gartner ως “The Broken State of Backup.”
Για πολλούς πελάτες, οι προκλήσεις προστασίας φυσικών και virtual server έχουν δημιουργηθεί από την πληθώρα – έως επτά πολλές φορές – διαφορετικών λύσεων backup στο ίδιο περιβάλλον και από τα προβλήματα ενσωμάτωσης μεταξύ του hardware και του software. Μεμονωμένες λύσεις για deduplication και backup virtual μηχανών προσέθεσαν επιπλέον πολυπλοκότητα, αναγκάζοντας τους διαχειριστές των τμημάτων πληροφορικής να αναζητήσουν μία νέα προσέγγιση. Οι συσκευές backup της Symantec προσφέρουν μία ενιαία λύση για ολοκληρωμένο backup μέσω μίας συσκευής σε server, αποθηκευτικά μέσα και λογισμικό. Έτσι ενώ πολλές λύσεις απαιτούν μία ΙΤ ομάδα για να ενοποιήσει πολλαπλές λύσεις από tape, δίσκους, dedupe, physical, virtual snapshots και backup, οι συσκευές της Symantec εγκαθίστανται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προσφέρουν ενοποιημένο hardware, software και dedupe αποθηκευτική δυνατότητα.

Στα  σημαντικά χαρακτηριστικά του NetBackup 5220 περιλαμβάνονται:
• NetBackup Accelerator: βοηθά στη συρρίκνωση μεγάλων backup σε μικρότερα backup windows, προσφέροντας ένα πλήρες backup στην ταχύτητα του εφεδρικού – incremental backup σε χρόνους έως 100 φορές ταχύτερα.
• Replication Director: συνδέει την ταχύτητα των snapshot και την ανακτησιμότητα του backup για να προστατεύσει το μεγάλο όγκο δεδομένων και των virtual μηχανών.
• Τεχνολογία Symantec V-Ray: προστατεύει έως 3.000 VMware virtual μηχανές με μία μόνο συσκευή, ενώ επιτρέπει γρήγορη ανάκτηση αρχείων και εικόνων με λιγότερο hardware (π.χ., άμεσα VMware vSphere backup χωρίς proxy server).
• Auto Image Replication: επιτρέπει το disaster recovery του δικτύου με τον συνδυασμό του deduplication με το replication έτσι ώστε να μην χρειάζεται πια να στοιβάζουν οι πελάτες tapes σε φορτηγά ή σε ελικόπτερα!
• Symantec Critical System Protection: συνδυάζει την ασφάλεια με την αποθήκευση για να προστατεύσει τις συσκευές και να υλοποιεί backup δεδομένων προπορευόμενο των zero day απειλών και των κακόβουλων απειλών εκ των έσω.
• WAN Optimization: παρέχει αξιόπιστο backup ακόμη και σε latency περιβάλλοντα.

Αντίστοιχα και για το Backup Exec 3600, ξεχωρίζουν τα εξής:
• Next Gen Backup User Experience: προσαρμοσμένο στους SMB πελάτες, οι πολιτικές συμμόρφωσης του Backup Exec 3600 appliance και οι ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υλοποιούν πρακτικές backup χωρίς να απαιτούνται ειδικοί στο backup.
• Symantec V-Ray: ενώνει τα virtual με τα φυσικά backup, δίνοντας τη δυνατότητα με μία μόνο άδεια να γίνεται backup των VMware, Hyper-V και φυσικών host που τρέχουν σε ένα σύστημα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανακτήσουν virtual μηχανές, εφαρμογές, βάσεις δεδομένων, αρχεία, φακέλους και ακόμη περισσότερο αναλυτικά στοιχεία σε δευτερόλεπτα.
• Δωρεάν Disaster Recovery Built-In: η ενοποιημένη διαδικασία ανάκτησης bare metal περιλαμβάνει τις τεχνολογίες conversion Backup-to-Virtual (B2V) και Physical-to-Virtual (P2V), επιτρέποντας στους χρήστες να ανακτήσουν ένα σύστημα που έχει αστοχία σε ένα VMware ή Hyper-V guest. Όλοι οι Backup Exec πελάτες που αναβαθμίζουν σε BE 2012 έχουν πρόσβαση σε αυτό χωρίς κόστος, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις που πίστευαν μέχρι πρότινος ότι το disaster recovery δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να υλοποιήσουν, να προχωρήσουν σε δημιουργία ενός τέτοιου πλάνου.
• Tape-Out Υποστήριξη: το Backup Exec 3600 appliance προσέθεσε tape υποστήριξη για επιπρόσθετη offsite προστασία δεδομένων μακράς διάρκειας.
• Cloud Recovery as a Service: με την επιλογή Cloud disaster recovery, οι πελάτες θα μπορούν να αξιοποιούν το cloud recovery as a service για προγραμματισμένα και μη recovery του συστήματος σε VMware περιβάλλοντα.
• Data Deduplication: οι χρήστες μπορούν τώρα να προστατεύουν περισσότερα δεδομένα ενώ παράλληλα μειώνουν τα αποθηκευτικά τους μέσα έως 90% και βελτιώνουν την απόδοση του backup μέσω των ενσωματωμένων τεχνολογιών deduplication και archiving.

Σχετικά άρθρα

Dell UltraSharp: Επαγγελματικές οθόνες με προηγμένη εργονομία

Kitriniaris

Η Κωτσόβολος ενώνει τις δυνάμεις της με τη Cyta

Kitriniaris

ΟΤΕ: Αύξηση 24,3% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα