Η Sony σχεδιαζει 2.100 απολυσεις

Στην περικοπή συνολικά 2.100 θέσεων εργασίας από τον τομέα των smartphones θα προχωρήσει η Sony, σε μια ακόμη προσπάθεια να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της αποτελέσματα. Οι περικοπές αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2016 και αφορούν θέσεις εργασίας πρωτίστως σε παραγωγικές μονάδες στην Κίνα και δευτερευόντως στην Ευρώπη. Όταν ολοκληρωθούν, το segment των smartphones θα έχει συρρικνωθεί κατά 28%, φτάνοντας στους 5.000 εργαζόμενους.

Παρά την αύξηση των πωλήσεων smartphones σε 11,9 εκατομμύρια τεμάχια το τρίμηνο έως τις 31 του Δεκεμβρίου 2014 – από 10,7 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους – η Sony μείωσε περαιτέρω τις προβλέψεις της, αναμένοντας να πουλήσει 39,2 εκατομμύρια smartphones κατά το οικονομικό έτος που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Πρόκειται για αριθμό σημαντικά μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη η οποία έκανε λόγο για πωλήσεις 50 εκατομμύριων smartphones.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Sony εντοπίζεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ιδιαίτερα στην Κίνα, μια αγορά που για άλλους κατασκευαστές έχει αποδειχθεί η κότα με το χρυσό αυγό. Σαν αποτέλεσμα, η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το λανσάρισμα νέων Xperia στην κινεζική αγορά.