Η Siemens-Unify μειωνει το προσωπικο της κατα το ημισυ!

Κατά σχεδόν 50% θα περικόψει το προσωπικό της η Unify, η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη σύμπραξη της Siemens Enterprise Communications και του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Gores. Οι απολύσεις αυτές έρχονται ως άμεση συνέπεια της στροφής που κάνει η εταιρεία – αλλά και ολόκληρη η αγορά – από το hardware των ενοποιημένων επικοινωνιών προς λύσεις λογισμικού και υπηρεσίες cloud.

Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια την εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε μαζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, αλλά και ενίσχυση της καναλικής στρατηγικής μέσω της καλύτερης συνεργασίας με τους μεταπωλητές.

Όσον αφορά τις απολύσεις, αυτές θα οδηγήσουν στη μείωση των εργαζομένων της Unify από 7.700 που είναι σήμερα στους 3.900, ενώ οι μισοί από τους απολυμένους θα προέλθουν από χώρες στην Κεντρική Ευρώπη. Στο ίδιο πλαίσιο περικοπών η εταιρεία θα κλείσει και αρκετά τοπικά γραφεία.

Η Unify δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη, καθώς η αγορά ενοποιημένων επικοινωνιών έχει υποστεί δραματικές αλλαγές απομακρυνόμενη από τη λογική των συσκευών και υιοθετώντας ολοένα και περισσότερο λύσεις που βασίζονται στο λογισμικό και το cloud. Σαν άμεση συνέπεια υπάρχει έντονη πίεση στις τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μάλιστα, η Unify επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να διαθέσει στην αγορά μια νέα πλατφόρμα ενοποιημένων επικοινωνιών, την Ansible , ως hosted υπηρεσία τον Οκτώβριο που έρχεται.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.