Η Samsung επενδυει $ 3,6 δις στην τεχνολογια OLED

Αναζητώντας διεξόδους από τις αδύναμες πωλήσεις smartphones, η Samsung φαίνεται πως επενδύει πολλά στην παραγωγή OLED πάνελ. Πόσο πολλά; Για την ακρίβεια $3,6 δις, αφού τόσο θα στοιχίσει η νέα σειρά οθονών OLED της κορεατικής εταιρείας.

Η νέα σειρά θα αφορά μοντέλα μικρού και μεσαίου μεγέθους τεχνολογίας OLED, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι πιθανότατα κυρτά. Όλα τα μοντέλα θα βρεθούν στην αγορά μεταξύ 2015 – 2017.

Ωστόσο δεν πρόκειται για τη μοναδική επένδυση που έχει στα σκαριά αυτή την περίοδο η Samsung, καθώς εντός του 2016 θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου για chips στη Νότια Κορέα, με προϋπολογισμό $15 δις.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες η Samsung όρισε μια ανεξάρτητη ομάδα καινοτομίας, με κύριο στόχο την προετοιμασία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Η ομάδα, με επικεφαλής τον mobile chief της Samsung, Shin Jong-kyun, θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, τη ρομποτική,  τη 3D εκτύπωση, τα drones και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα.