14 C
Athens
16/04/2021
Biztech

Η Oracle παρουσίασε τη λύση ZS3 Storage

Το πιο πρόσφατο σύστημα ZFS Storage Appliance, τη σειρά ZS3, παρουσίασε η Oracle. Η νέα λύση δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να μειώσουν τα κόστη του datacenter και να αυξήσουν την απόδοση των επιχειρηματικών εφαρμογών.

Βασισμένο σε εξελιγμένη αρχιτεκτονική μνήμης cache και multi-threaded λειτουργικό σύστημα SMP, η σειρά ZS3 επιτυγχάνει υψηλότερο throughput, χαμηλότερο latency και καλύτερη αναλογία τιμής/απόδοσης σε σύγκριση με άλλα συστήματα.

Ειδικότερα, η λύση ZS3 Series Storage της Oracle επιτρέπει στους πελάτες να εκτελούν ταχύτερα τις κρίσιμες επιχειρηματικές λειτουργίες, όπως βελτιστοποίηση εφοδιαστικής αλυσίδας, κλείσιμο τριμηνιαίων βιβλίων, αξιολόγηση μεγάλου αριθμού επενδυτικών σεναρίων και επιτάχυνση ερωτημάτων προς τη βάση δεδομένων. Επιτρέπει, επίσης, στις εταιρείες να ανταποκρίνονται δυναμικά στις ανάγκες των εφαρμογών, βοηθώντας στην ταχύτερη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας.

Με σκοπό την απλοποίηση των υλοποιήσεων Oracle Database, την αύξηση της απόδοσης της βάσης δεδομένων και τη μείωση των απαιτήσεων αποθήκευσης, η λύση ZS3 Series αξιοποιεί χαρακτηριστικά και δυνατότητες αποθήκευσης που παρέχονται από τις τεχνολογίες της Oracle:

• Το νέο πρωτόκολλο OISP (Oracle Intelligent Storage Protocol) αυτοματοποιεί τις ρυθμίσεις της Oracle Database και τη διαχείρισή της. Μέσω του OISP, η Oracle Database 12c επικοινωνεί μεταφέροντας μεταδεδομένα στα συστήματα Oracle ZS3 Storage με τα οποία μπορούν να αυτοματοποιηθούν οι ρυθμίσεις, μειώνοντας έτσι τις χειροκίνητες διαδικασίες κατά 65%, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιείται η απόδοση της βάσης δεδομένων και εξαλείφονται τα ανθρώπινα σφάλματα. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μπορούν να κάνουν περισσότερα με το ίδιο προσωπικό και να ολοκληρώσουν στρατηγικά έργα ταχύτερα.

• Οι νέες δυνατότητες Heat Map (χαρτογράφηση των δεδομένων βάσει της συχνότητας ανάγνωσής τους) και ADO (αυτόματη βελτιστοποίηση δεδομένων) της Oracle Database 12c εφαρμόζουν διαφορετικά επίπεδα συμπίεσης κατά τον κύκλο ζωής των δεδομένων με σκοπό τη σταθερά υψηλή απόδοση της βάσης δεδομένων και τη μειωμένη χωρητικότητα αποθήκευσης. 

• Με τη δυνατότητα Hybrid Columnar Compression (HCC: υβριδική τεχνολογία συμπίεσης σε στήλες), τα δεδομένα της Oracle Database συμπιέζονται κατά 10-50x, μειώνοντας σημαντικά το χώρο αποθήκευσης και το εύρος ζώνης που απαιτείται, οδηγώντας σε εξοικονόμηση πόρων χάρη στην αποφυγή εξόδων αποθήκευσης, όπως υποδομή datacenter, ψύξη, μεταγωγείς, αγωγοί, καλώδια, ικριώματα, χώρος και συντήρηση.

Το λειτουργικό σύστημα SMP της λύσης ZS3 αξιοποιεί πλήρως μια αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς, με τεράστια μνήμη cache και πολυπύρηνους επεξεργαστές για να παρέχει στους χρήστες πάνω από 32 GB/s σταθερό εύρος ζώνης σε ένα ενιαίο σύστημα. Έτσι, η λύση ZS3 είναι σε θέση να υποστηρίζει χιλιάδες εικονικές μηχανές (VM) ανά σύστημα και να διαχειρίζεται με ευκολία διεργασίες I/O με μεγάλο αριθμό threads, οι οποίες υπερφορτώνουν συμβατικές υποδομές αποθήκευσης NAS, οδηγώντας σε κατακερματισμό και συνεχή εξάπλωση συστημάτων.

Η λύση ZS3 είναι το μοναδικό σύστημα αποθήκευσης με δυναμική ανάλυση δεδομένων απόδοσης και εύρυθμης λειτουργίας και σε επίπεδο εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους πελάτες να οπτικοποιήσουν δεδομένα για τις CPU, τη μνήμη cache, τα πρωτόκολλα, τους δίσκους, τη μνήμη, το δίκτυο και το σύστημα, και όλα αυτά ταυτόχρονα.

Η ZS3 Series διαθέτει, επίσης, βελτιωμένη σχεδίαση μνήμης cache στα Hybrid Storage Pools, επιτυγχάνοντας 4 φορές πιο αποτελεσματική χρήση του χώρου για καλύτερη διαχείριση της αποθήκευσης κρίσιμων δεδομένων στην cache, καθώς και βελτιώσεις στην απόδοση κατά την εγγραφή δεδομένων, για σταθερά μικρούς χρόνους απόκρισης με χαμηλή καθυστέρηση.  Η αρχιτεκτονική ZS3 Hybrid Storage Pools έχει ήδη βελτιωθεί για χρήση μνήμης flash και πολλαπλών πυρήνων και η πιο πρόσφατη εκδοχή της επιτυγχάνει βελτίωση 2x στο συνολικό χρόνο απόκρισης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Με τους έξυπνους αλγόριθμους που εφαρμόζονται στη μνήμη cache της λύσης ZS3, έως και το 70% των διεργασιών I/O εξυπηρετούνται από την DRAM — έως 2TB ανά σύστημα — η οποία είναι χίλιες φορές ταχύτερη από μονάδες flash και 10.000 φορές ταχύτερη από σκληρούς δίσκους, επιταχύνοντας τα ερωτήματα και τη διορατικότητα.

Σχετικά άρθρα

X1 Nano: Το πιο ελαφρύ ThinkPad που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Giorgos Athanassiadis

ThinkBiz: Ιδέες στο πλαίσιο της πόλης

Kitriniaris

ConnectLine: Με όπλα τη συνέπεια, την πρωτοπορία και τη… Softone!

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα