Η Microsoft γιορταζει το Hour of Code

H Microsoft γιορτάζει το Hour of Code, μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκπαιδευτικές καμπάνιες, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Code.org στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εβδομάδας για την επιστήμη της πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft Hellas συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια με μια σειρά δράσεων σε σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες, που λαμβάνουν χώρα αυτή την εβδομάδα, 8-12 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, η Microsoft Hellas έχει διοργανώσει ένα κύκλο ενημέρωσης γύρω από τον προγραμματισμό, με στόχο να τον κάνει πιο προσιτό και προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, ενθαρρύνει καθηγητές και δασκάλους, να οργανώσουν στην τάξη τους “Μια Ώρα Κώδικα”, αξιοποιώντας το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται στη σελίδα www.microsoft.com/hourofcode. Η καμπάνια Hour of Code, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν το πρώτο βήμα μέσα από διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους εκμάθησης.

Στόχος της Microsoft, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να ενθαρρύνει εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, παρακολουθώντας “Μία Ώρα Κώδικα”, μέσα από ευέλικτα και διαδραστικά μαθήματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα γνώσης.