Η κυριαρχια του iPad οδευει στο τελος της

Ήταν και παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στα tablets, όμως η επιρροή του μειώνεται καθώς “νέο αίμα” έρχεται στο προσκήνιο. Ο λόγος για το iPad της Apple, το οποίο αν και κατέχει το 46,4% της αγοράς των tablets, νοιώθει πλέον την ανάσα των Android συσκευών όλο και πλησιέστερα, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ερευνών Canalys.

Ειδικότερα, η έκθεση της Canalys διαπιστώνει ότι για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο το iPad έχασε μερίδιο αγοράς από τις Android συσκευές. Συνολικά, η αγορά των tablets διευρύνθηκε με ρυθμό 106,1% μεταξύ πρώτου τριμήνου 2012 και πρώτου τριμήνου 2013. Έτσι, το πρώτο τρίμηνο του 2013 οι συνολικές αποστολές tablets ανήλθαν στα 41,9 εκατομμύρια τεμάχια.

Σύμφωνα με την Canalys, το boom αυτό πυροδοτούν κατά κύριο λόγο τα Android tablets και μάλιστα τα πιο οικονομικά από αυτά. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, γεγονός που θα συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, η Canalys θεωρεί ότι οι κατασκευαστές tablets πρέπει να δημιουργήσουν γύρω από τις συσκευές μια σειρά από must-have αξεσουάρ καθώς και να τροποποιήσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές στο κομμάτι του software και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι συσκευές στους καταναλωτές.

Η έκθεση της Canalys είναι διαθέσιμη στο http://www.canalys.com/newsroom/smart-mobile-device-shipments-exceed-300-million-q1-2013