13.7 C
Athens
17/04/2021
Biztech

Η “κρυστάλλινη σφαίρα” της Samsung αποκαλύπτει το 2015

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε θα είναι οι τάσεις που θα μεταμορφώσουν τις ζωές μας από το 2015 και έπειτα, τουλάχιστον σύμφωνε με τις προβλέψεις της Samsung. Οι νέες τεχνολογίες, η σύγχρονη αγοραστική συμπεριφορά και οι αλλαγές στη στάση του επιχειρηματικού κλάδου και των κυβερνήσεων, θα επιφέρουν μεγάλες διαφορές στην καθημερινότητά μας από τον επόμενο χρόνο και έπειτα.

Η wearable τεχνολογία σε business μονοπάτια

Η Samsung προβλέπει πως η wearable τεχνολογία θα υιοθετηθεί παγκοσμίως στο χώρο εργασίας από το 2015. Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός κόσμος σταδιακά θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την wearable τεχνολογία, προκειμένου να είναι καλύτερα οργανωμένοι, ενημερωμένοι και αποδοτικοί. Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας της Samsung σχετικά με τα wearables και τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι:
– Το 47% των χρηστών της wearable τεχνολογίας διευκόλυναν την καθημερινότητά τους
– Το 61% ένιωσαν περισσότερο ενημερωμένοι
– Το 37% δήλωσαν πως η wearable τεχνολογία βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας τους
– Και το 61% θεωρούν ότι αυξήθηκε η προσωπική τους απόδοση

Τεχνολογία για μέγιστη παραγωγικότητα

Ένα νέο κύμα από εφαρμογές, που θα συνάδει με την wearable τεχνολογία, θα αναδείξει ποιες είναι οι πιο παραγωγικές ώρες για εργασία και πότε είναι καλύτερα να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του ωραρίου εργασίας γύρω από τις αποδοτικές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Samsung σε 4.500 εργαζομένους, αναδεικνύεται ότι τα τρία τέταρτα αυτών απασχολούνται με προσωπικά θέματα εν ώρα εργασίας (75%) και με επαγγελματικά θέματα στον ελεύθερό τους χρόνο (77%). Περίπου 4 στους 10 (38%) ισχυρίζονται πως μια τέτοια προσέγγιση θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποδοτικοί στον ίδιο χρόνο. Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιστεύει πως αυτό τους βοηθάει να διαχειρίζονται τις προσωπικές τους ασχολίες καλύτερα, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το άγχος.

Η εικονική πραγματικότητα θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς ψηφιακών καταστημάτων

Η εικονική πραγματικότητα προβλέπεται να εισχωρήσει και στο λιανικό εμπόριο, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά για την αγορά ακόμα και προϊόντων, όπως αυτοκίνητα ή πακέτα διακοπών. Επιπλέον, η τεχνολογία θα δώσει στους επιχειρηματίες λιανικής μια εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης του προσωπικού τους.

Τα αυτόματα οικιακά συστήματα έρχονται

Η Samsung προβλέπει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα προτιμούν την αυτοματοποίηση των κατοικιών τους, καθώς η διαδικασία όλο και απλουστεύεται. Οι βελτιώσεις στην εμπειρία του χρήστη θα ξεκινήσουν να δείχνουν την οικιακή αυτοματοποίηση ως έναν εύκολο και αποδοτικό τρόπο χειρισμού των οικιακών συσκευών και ρυθμίσεων. 

Η εκμάθηση κώδικα είναι το νέο αλφάβητο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι θα υπάρξουν 900.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο ICT μέχρι το 2020. Περίπου το 90% όλων των θέσεων μέσα στο 2015 θα περιλαμβάνει τουλάχιστον κάποιες δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κυβερνήσεων που αναγνωρίζουν τη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών σαν μια θεμελιώδης βασική δεξιότητα και ενσωματώνουν την κωδικοποίηση μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η Samsung προβλέπει πως, μέσα στο 2015 και έπειτα, αυτές οι εκπαιδευτικές καινοτομίες θα γίνουν σταδιακά θεσμός, με επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς και κυβερνήσεις να συνεργάζονται, προκειμένου να αυξήσουν τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Σχετικά άρθρα

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης 9μήνου για τον όμιλο Quest

Giorgos Athanassiadis

Στα € 3,7 τρις οι δαπάνες IT το 2018

Giorgos Athanassiadis

H SAP βράβευσε την ποιότητα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα