Η Huawei θα επενδυσει $4 δις σε fixed broadband τεχνολογιες

Την πρόθεσή της να επενδύσει πάνω από $4 δις στην έρευνα για σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε η Huawei, καθώς η κινεζική εταιρεία  πιστεύει ότι τα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα αποτελούν μια στρατηγική επιλογή για επενδύσεις.

Παρά την εδραίωση των ασύρματων τεχνολογιών, η καταναλωτική ζήτηση για ολοένα και περισσότερες εφαρμογές και high-definition video streaming προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία για κέρδη και στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σταθερών δικτύων, όπως εκτιμούν στη Huawei. Μάλιστα, τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας φέρνουν ως παράδειγμα τις χώρες της Δύσης όπου οι τεχνολογίες σταθερών δικτύων παραμένουν ακόμα μια κερδοφόρα βιομηχανία.

Ενώ, όμως, η Huawei σχεδιάζει να δαπανήσει δισεκατομμύρια για τη σταθερή ευρυζωνική τεχνολογία, αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοεί το δυνητικό κέρδος στην τεχνολογία ασύρματων επικοινωνιών. Έτσι, τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Huawei αποκάλυψε τα σχέδιά της για να βρεθεί στην αιχμή των εξελίξεων όσον αφορά την τεχνολογία 5G, μέσω της εμπλοκής της σε έργα συνεργασίας με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.