Η HP παρουσιασε τους νεους Moonshot servers

Σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, η HP παρουσίασε τους νέους Moonshot servers που είχε αναγγείλει, υπό μορφή προγράμματος, τον Νοέμβριο του 2011. Για πολλούς αναλυτές πρόκειται για την μεγαλύτερη καινοτομία της HP στον τομέα των servres από όταν εισήλθε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη αγορά, το 1989, με τους x86. 

Με την ραγδαία αύξηση των πωλήσεων smartphones, καθώς και την καθιέρωση του cloud και των big data, οι μεγάλοι πάροχοι αναζητούν όλο και πιο αποδοτικούς servers καθώς οι ανάγκες αυξάνουν με εκθετικό ρυθμό.  

Σύμφωνα με την Meg Whitman, CEO της HP, οι Moonshot καταναλώνουν 89% λιγότερη ενέργεια, απαιτούν 80% λιγότερο χώρο, είναι 97% “απλούστεροι” και είναι 77% πιο οικονομικοί από τους υπάρχοντες Proliant DL-380. Οι πρώτοι Moonshot, που έχουν ήδη αποσταλεί σε πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά σύμφωνα με την HP, βασίζονται σε επεξεργαστές Intel Atom Series 1200 ενώ θα ακολουθήσουν εκδόσεις με επεξεργαστές Calxeda, AMD, Applied Micro, Texas Instruments, καθώς και τους επόμενης γενιάς Avoton της Intel.

Ανάμεσα στα άλλα, η HP ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση του HP Pathfinder Innovation Ecosystem, το οποίο αποτελείται από 25 κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων η AMD και η Intel, και σκοπός του είναι η ταχεία ανάπτυξη νέων servers.