Η Google μειωνει την τιμη του Nexus 4 κατα 30%

Σε μείωση κατά 30% στην τιμή του Nexus 4 προχώρησε η Google σε αγορές κλειδιά, όπως η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ,  στις οποίες το smartphone κοστίζει πλέον $ 199. Πρόκειται για επιθετική εμπορική κίνηση, η οποία έρχεται εν όψει της άφιξης ενός φθηνότερου iPhone .

Η πτώση της τιμής του Nexus 4 έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία για την αγορά των smartphones καθώς εκτός από τα αναμενόμενα νέα iPhones, στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση του Moto X της Motorola, η οποία επίσης ανήκει στην Google.

Σύμφωνα με αναλυτές η Google φαίνεται πρόθυμη να ασκήσει πίεση στην Apple πριν από την άφιξη ενός νέου, φθηνότερου iPhone, ωστόσο η μείωση της τιμής του Nexus 4 ασκεί επίσης πιέσεις σε άλλους κατασκευαστές Android συσκευών που αγωνίζονται να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όπως η HTC αλλά και η Motorola. Επιπλέον η μείωση στην τιμή ενός προϊόντος συνήθως προοιωνίζει την αντικατάστασή του, οπότε το νέο Nexus 4 με τεχνολογία LTE πρέπει να αναμένεται σχετικά σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones θα ενταθεί από την κυκλοφορία του επικείμενου “φθηνού”  iPhone της Apple.