Η Google εισερχεται στη λιανικη;

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η Google είναι έτοιμη να αποκτήσει το δικό της δίκτυο φυσικών καταστημάτων. Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκαίνια των πρώτων πριν το τέλος του 2013 σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ώστε η εταιρεία να προλάβει την περίοδο των εορτών.

Οι αναλυτές θεωρούν την κίνηση αυτή απαραίτητη για την καλύτερη προώθηση των δικών της προϊόντων, όπως τα Nexus tablets. H Google ήδη κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά των smartphones με το Android, ωστόσο τα στελέχη της θεωρούν ότι έφτασε ο καιρός να εισέλθουν πιο δυναμικά και στον χώρο των laptops. Ένας ακόμα λόγος για την κίνηση αυτή είναι και το λανσάρισμα, εντός του 2013, του Google Glass, ενός συστήματος γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο θα δίνει στον χρήστη πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι αναλυτές συμφωνούν ότι η Google μπορεί να μην έχει την ποικιλία συσκευών που διαθέτει η Apple ή άλλες εταιρείες, ωστόσο την χτίζει σταδιακά. Και το να έχει το δικό της δίκτυο καταστημάτων που θα προωθούν αυτά τα προϊόντα μπορεί να αποδειχθεί στρατηγική κίνηση που θα αλλάξει τις ισορροπίες και στην αγορά των λιανικών υπηρεσιών.