Η Globo παρουσιασε τα οφελη των mobile apps για τις επιχειρησεις

Τη θέση της όσον αφορά τα οφέλη του Enterprise Mobility στην ελληνική και διεθνή αγορά και ειδικότερα τους λόγους για τους οποίους η Globo αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη των επιχειρήσεων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η εταιρεία στο “Cloud Computing, Enterprise Mobility and Datacenter Roadshow 2014” της IDC, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια του IDC Roadshow, η Βιολέτα Ξανθούλη, marketing director της Globo, ανέπτυξε στο πλαίσιο της ομιλίας της, με θέμα “You Think Development is the Only Thing You Need to Worry About When Creating an App? Think again”, τον τρόπο κατά τον οποίο οι εφαρμογές μπορούν να επιταχύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα από ένα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον -στην κινητή τους συσκευή- και να δώσουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Επίσης συμπλήρωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ο σχεδιασμός των εφαρμογών να προσεγγίζει ολοκληρωμένα τις ανάγκες της επιχείρησης, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Λουσίδης, VP of sales SEMEA της Globo, ανέλυσε τις λύσεις της εταιρείας στον κλάδο της εκπαίδευσης και πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να ωφελήσουν και να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην ομιλία του “How Technology Helps Overcome Challenges in Education” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τεχνολογία έχει ήδη μπει στα σχολεία, εφόσον ενδεικτικά το 1/3 των καθηγητών χρησιμοποιούν tablet και e-readers στην τάξη ως διδακτικό εργαλείο, ενώ έως το 2016 προβλέπεται ότι το 100% των μαθητών θα χρησιμοποιούν φορητές συσκευές στο μάθημα, γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του mobility.