Η Foxconn θελει να μειωσει την εξαρτηση της απο την Apple!

Έγινε γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει τα iPhones και iPads στα οποία οφείλει μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας και ακόμα μεγαλύτερο των κερδών που αποκόμισε. Κι όμως, η Foxconn αναζητά σύμφωνα με πληροφορίες τρόπο για νa μειώσει την εξάρτησή της από την Apple.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει ότι καθώς η Foxconn διαπιστώνει ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Apple δεν έχει πια τη δυναμική του παρελθόντος, η εταιρεία αναζητά τρόπους και προϊόντα που θα διευρύνουν την πελατειακή της βάση. Υψηλόβαθμος παράγοντας της Foxconn που μίλησε στη Wall Street Journal  δήλωσε ότι η εταιρεία του προσανατολίζεται στη δημιουργία τόσο λογισμικού όσο και hardware προκειμένου να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει την παραγωγική της βάση.

Η Foxconn χωρίς αμφιβολία έχει συνδέσει την ανάπτυξή της άμεσα με την επιτυχία της Apple, παρά το γεγονός ότι διατηρεί συνεργασίες με μια σειρά εταιρειών όπως η Hewlett-Packard, η Sony, η Nokia και η Samsung. Προφανώς η ηγεσία της Foxconn κρίνει πως η εταιρεία έχει αποκτήσει και την τεχνογνωσία αλλά και το brand που θα της επιτρέψει να βγει ως αυτόνομος κατασκευαστής στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι προσλαμβάνει συνεχώς μηχανικούς για να αναπτύξουν λογισμικό ειδικά για τη δική της σειρά συσκευών που θα λανσάρει στην αγορά.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση τα όποια σχέδια της Foxconn θα υλοποιηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σε κλίμα συνεργασίας με την Apple. Και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή το 50% του συνολικού τζίρου της εταιρείας προέρχεται αποκλειστικά από τις γραμμές παραγωγής του iPhone.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.