Η “Εθνικη Ελλαδος”στο Mobile World Congress 2015

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών επικοινωνιών και όχι μόνο, θα δώσουν το “παρών” στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου του 2015. Το ελληνικό εθνικό περίπτερο, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες, παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για κινητές συσκευές.

Στο ελληνικό περίπτερο που βρίσκεται στο Hall 8.1 (Booth I49), θα παρουσιαστεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς: Aπό μικροηλεκτρονική και χρήσιμες ψηφιακές υπηρεσίες (mPayments, mHealth, mTourism), εφαρμογές στο Internet of Things και καινοτόμες λύσεις σε θέματα marketing και διαχείρισης περιεχομένου. Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν, επίσης, πλήθος υπηρεσίες για χρήστες κινητών συσκευών, όπως mobile broadband υψηλών ταχυτήτων και video streaming, παιχνίδια, λύσεις για επιχειρήσεις, αλλά και εφαρμογές για κινητή τηλεφωνία.

Το ετήσιο Mobile World Congress θεωρείται το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών και το πιο χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς για τον κλάδο. Στόχος της ελληνικής συμμετοχής που αποτελεί και το φετινό σύνθημά της: “Growing the Ecosystem”, είναι να διευρύνει το ελληνικό οικοσύστημα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, συνδέοντάς το με το παγκόσμιο. 

Ο χώρος των κινητών εφαρμογών στην Ελλάδα περιλαμβάνει σήμερα περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 5.000 εργαζομένους. Πρόκειται για επιχειρήσεις με παρουσία σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο και αρκετές από αυτές παίζουν ηγετικό ρόλο στον τομέα τους. Παραδοσιακά, τροφοδοτούν τη ΝΑ Ευρώπη με λύσεις και υπηρεσίες στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, όμως ο  επόμενος στόχος τους είναι η προώθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου λύσεων και η διείσδυσή τους στην παγκόσμια αγορά, πλέον, με κεφαλαιοποίηση των τοπικών επιτυχιών τους.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.