Η Epson υποστηριζει το 1ο φεστιβαλ επιστημης & καινοτομιας

Την υποστήριξή της στο 1ο φεστιβάλ επιστήμης & καινοτομίας, που λαμβάνει χώρα από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη στον Κεραμεικό, καθημερινά από τις 9.30 έως τις 22.00, ανακοίνωσε η Epson. To φεστιβάλ διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και τον εκπαιδευτικό οργανισμό – SciCo σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα της Epson που φιλοξενούνται σε διάφορες ενότητες ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί από την ερευνητική ομάδα και τους επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και την Κρυσταλλογραφική Εταιρεία, για πειράματα που διενεργηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Πρόκειται για συσκευή μέσω της οποίας ο εισηγητής μπορεί να παρουσιάσει και να καταγράψει αντικείμενα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, το περιεχόμενο που επεξεργάζεται εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος στην οθόνη υπολογιστή ή βιντεοπροβολέα. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, ηχητικών ή σημειώσεων στα βίντεο. Στη συνέχεια οι προσθήκες αυτές μπορούν να διανεμηθούν χρησιμοποιώντας  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα YouTube ή SchoolTube και για μάθηση εξ αποστάσεως.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.