Η επελαση των phablets

Μια mobile αγορά θεμελιώδες στοιχείο της οποίας θα είναι τα pahblets περιγράφει σε νέα έκθεσή της η IDC, η οποία προβλέπει ότι οι συγκεκριμένες συσκευές όχι μόνο θα εδραιωθούν αλλά θα εκτοξευθούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία έκθεση της IDC, οι πωλήσεις phablets (smartphones με οθόνη μεγέθους από 5,5 έως 7 ίντσες)  σε όλο τον κόσμο, θα φθάσουν τις 175 εκατομμύρια μονάδες το 2014, ξεπερνώντας περνώντας τους 170 εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές που αναμένεται να πωληθούν κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Το επόμενο έτος, οι πωλήσεις phablets θα φτάσoυν τις 318 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας τα 233 εκατομμύρια tablets που προβλέπεται να πωληθούν το 2015.

Ενώ τα phablets είναι μια σχετικά νέα κατηγορία συσκευών, φαίνεται ότι δημιουργούν ισχυρή πίεση στα tablets, γεγονός που παρατηρείται ειδικά στην κατηγορία των μικρών tablets με οθόνες περίπου στις 7 ίντσες. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για την παρουσίαση ενός iPhone πάνω από 6 ίντσες μέσα στις επόμενες ημέρες, η IDC εκτιμά ότι τα phablets θα καταστούν το νέο πρότυπο στα smartphones. Έτσι ενώ το μερίδιο τους συνολικά στην αγορά των smartphones αναμένεται να φτάσει το 14% στο τέλος του 2014, μέχρι το 2018 θα ανέβει στο 32,2%.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.