Η EMC στην κορυφη της αγορας Flash

Ηγέτη των αγορών All-Flash και Hybrid Flash Arrays, με βάση το μερίδιο αγοράς, χαρακτηρίζει την EMC στο τελευταίο σχετικό report της η IDC. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η IDC, η EMC εμφανίζεται στην πρώτη θέση και με βάση μια σειρά άλλα κριτήρια όπως, τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις Hybrid Flash Arrays κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, τη συνολική χωρητικότητα των δίσκων SSD που έχουν πωληθεί (Raw SSD Capacity Shipments by Vendor), και τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις λύσεων all-flash κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Κατά την IDC, η ενσωμάτωση data services όπως τα snapshots, τα clones, η κρυπτογράφηση (encryption), το replication και το QoS, καθώς και η αποδοτική αξιοποίηση του storage με δυνατότητα in-line συμπίεσης, deduplication και provisioning, έχουν ζωτική σημασία για τους κατασκευαστές. Στο πλαίσιο αυτό, η IDC προβλέπει ότι στην αγορά θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν οι κατασκευαστές που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για workloads διαφόρων τύπων.

Σημαντικό μέρος της επιτυχίας της EMC πιστώνεται στο XtremeIO, το οποίο κατάφερε να κατακτήσει την ηγετική θέση της αγοράς των all-flash arrays σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, καθώς η επίσημη είσοδός τους στη συγκεκριμένη κατηγορία καταγράφεται το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της EMC για το τρίτο τρίμηνο επισημαίνεται ότι η ζήτηση για το XtremIO αναμένεται να ξεπεράσει τα $500 εκατ. σε ετήσια βάση, γεγονός που υπογραμμίζει την ταχύτατη διείσδυση του συγκεκριμένου προϊόντος και την αποδοχή του από τους πελάτες. 

Η EMC βρίσκεται, επίσης, στην κορυφή της αγοράς των hybrid flash arrays, με μια σειρά προϊόντα όπως τα VNX, VMAX, Isilon, αλλά και τα παλαιότερα Celerra και CLARiiON, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα και να αυξήσουν την απόδοση των συστημάτων τους και να μειώσουν το αντίστοιχο κόστος.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.