12.8 C
Athens
20/04/2021
Biztech

Η ασφάλεια ξεκινά µε την Intel

Ένα laptop κλέβεται κάθε 53 δευτερόλεπτα! Το 46% των συστηµάτων που χάνονται έχουν εµπιστευτικά δεδοµένα και δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση. Στην προσπάθεια αντιµετώπισης αυτού του προβλήµατος η Intel έχει αναπτύξει την τεχνολογία Anti-Theft, µια έξυπνη υλοποίηση hardware ασφάλειας, που βοηθά στην προστασία των δεδοµένων κλειδώνοντας το χαµένο ή κλεµµένο Ultrabook ή laptop. Στόχος της εν λόγω τεχνολογίας είναι η προστασία των προσωπικών πληροφοριών µέσω του κλειδώµατος τους συστήµατος που έχει χαθεί ή κλαπεί, είτε αυτόµατα, είτε µέσω µιας εντολής κλειδώµατος µέσω του Internet.

Από τη στιγµή που θα κλειδώσει το σύστηµα, δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει και στην κλειδωµένη οθόνη θα εµφανίζεται το προσωπικό σας µήνυµα ανάκτησης. Η τεχνολογία Anti-theft λειτουργεί ακόµα και χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Internet, καθώς όπως αναφέραµε στηρίζεται στο hardware και δεν είναι εφικτή η παράκαµψή του. Ένα προσωποποιηµένο µήνυµα της λογικής του “Καλού Σαµαρείτη” εµφανίζεται στην οθόνη για να διευκολύνει την ανάκτηση της συσκευής. Αν το σύστηµα ανακτηθεί µπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου χωρίς κάποια ζηµιά στα δεδοµένα και στο ψηφιακό περιεχόµενο. Η τεχνολογία Anti-theft είναι ενεργοποιηµένη σε µια σειρά από notebooks που στηρίζονται σε επεξεργαστές Intel Core 2ης και 3ης γενιάς και σε όλα τα Utlrabooks που στηρίζονται σε συγκεκριµένους επεξεργαστές Intel Core. Ο τρόπος ενεργοποίησης γίνεται µε τη βοήθεια µιας συνδροµητικής υπηρεσίας µε την ίδια ονοµασία.

Η υπηρεσία έχει ανανεωθεί πρόσφατα µε την παρουσίαση της έκδοσης 2.0 µε νέα χαρακτηριστικά. Ένα από τα πιο σηµαντικά από αυτά είναι η δυνατότητα εντοπισµού της θέσης της συσκευής όταν αυτή συνδεθεί στο Internet. Η θέση της απεικονίζεται σε χάρτη και η ακρίβεια του στίγµατος σχετίζεται µε το ενσωµατωµένο hardware. Για παράδειγµα, το αποτέλεσµα θα είναι εξαιρετικά πιο ακριβές αν το σύστηµα διαθέτει και GPS. Ένα ακόµη χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφέρουµε είναι η αυτόµατη κρυπτογράφηση αρχείων µε συγκεκριµένες καταλήξεις που βρίσκονται στο φάκελο My Documents (ή “Τα Έγγραφά µου” επί το ελληνικότερο). Η διαδικασία πραγµατοποιείται µε τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτό από το χρήστη, δηλαδή δεν παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στη λειτουργία του συστήµατος. Πέρα από τα προαναφερθέντα υπάρχει το χαρακτηριστικό Stealth Mode, που επιτρέπει το κλείδωµα τον κρυπτογραφηµένων αρχείων κατά τη διάρκεια ανίχνευσης της συσκευής. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουµε να αναφέρουµε ότι η υπηρεσία υποστηρίζει πλέον 27 γλώσσες ανάµεσα στις οποίες και τα ελληνικά.

Ευκαιρία για το κανάλι
Η Intel αποφάσισε να παράσχει την υπηρεσία µε τη µορφή συνδροµητικής κάρτας δίνοντας µε αυτό τον τρόπο ένα πολύ απλό και εύκολο τρόπο για upsell στο κανάλι των συνεργατών ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους και την κερδοφορία τους. Η διάρκεια της συνδροµής στην υπηρεσία είναι µονοετής ή τριετής. Η ευκαιρία δεν σταµατά µόνο στο κοµµάτι της πώλησης της πακετοποιηµένης υπηρεσίας, αλλά µπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στην εγκατάστασή της, µια διαδικασία η οποία ναι µεν είναι απλή, αλλά πολλοί χρήστες είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλουν να ασχοληθούν µαζί της.

Πέρα όµως από το upsell σε µια νέα αγορά, η υπηρεσία Anti-theft της Intel αποτελεί µια πρώτης τάξης ευκαιρία επαναπροσέγγισης παλαιότερων πελατών για να τους πουλήσετε µια ιδιαίτερα χρήσιµη υπηρεσία. Επειδή όµως δεν είναι σαφές σε ποια µοντέλα έχουν ενσωµατώσει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά οι κατασκευαστές, η Intel έχει δηµιουργήσει µια λίστα στην οποία περιλαµβάνονται πολλά από τα µοντέλα αυτά. Τη λίστα αυτή µπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://intel.ly/R8FE6d

Έλεγχος διαθεσιµότητας
Επειδή όµως ακόµη και έτσι η καταγραφή όλων των µοντέλων είναι αδύνατη, η Intel προχώρησε ένα ακόµη βήµα για να µπορέσει να διευκολύνει τους συνεργάτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Παρουσίασε έτσι την εφαρµογή Intel Anti-Theft Discovery App. Τρέχοντας αυτή την εφαρµογή στο σύστηµα του χρήστη µπορείτε να µάθετε µέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστηµα αν το σύστηµά του διαθέτει τα απαραίτητα components για να υποστηρίξει την υπηρεσία. Την εφαρµογή µπορείτε να προµηθευτείτε από τη διεύθυνση: http://intel.ly/R8FADy

Σχετικά άρθρα

Oι ψηφιακές πληρωμές εδραιώνονται

Channel-Manager

Άλμα στις πωλήσεις PCs στην Ελλάδα, στην κορυφή η Lenovo

Kitriniaris

Διάκριση για την Interworks από την Gartner

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα