Η ΑlfaVAD επισημος διανομεας της Ζimbra

Tην επίσημη συνεργασία διανομής με την Zimbra σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία, ανακοίνωσε η Alfa Vad. Η Ζimbra είναι μια από τις πλέον γνωστές πλατφόρμες email και collaboration, παρέχοντας υπηρεσίες mail server σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Αρχικά καθιερώθηκε ως open source project ενώ σήμερα διατίθεται σε “open source edition’’ και σε τρία Network Editions.

Πρόκειται για υπηρεσία που ταιριάζει “γάντι” σε virtualized υποδομές, διαθέτει αρχιτεκτονική που επιτρέπει ευχερή κλιμάκωση σε εκατομμύρια χρήστες, ενώ ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος κτήσης και λειτουργίας. Η σειρά των εν λόγω χαρακτηριστικών επέτρεψαν στο Zimbra να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς  τα τελευταία χρόνια έναντι ανταγωνιστικών λύσεων.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται: Zimlets που συνδέουν το Zimbra με εφαρμογές/υπηρεσίες όπως CRM, sites κοινωνικής δικτύωσης, calendars, tasks, contacts, ενσωματωμένο Document Μanagement κ. ά. Οι χρήστες του μπορούν να επικοινωνούν συνεχώς με όλες τις επαφές τους χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν πλατφόρμα διαχείρισης ή να τρέξουν άλλη εφαρμογή. Επιπλέον, είναι συμβατό με όλα τα desktops, pads και smart phones, έχει ενσωματωμένο backup/restore και δεν απαιτεί την αγορά third party software.