20.6 C
Athens
19/04/2021
Biztech

Gaming Laptops: Τα laptops κάνουν… παιχνίδι

Το «κάστρο» του desktop gaming έχει πέσει προ πολλού. Τα σύγχρονα gaming laptops, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα desktop «ξαδέρφια» τους. Προσφέρουν απλόχερα επεξεργαστική ισχύ και GPU επιπέδου υπερυπολογιστή, άπλετη μνήμη και δίσκους SSD για… διαστημικές επιδόσεις και βεβαίως οθόνες με ανάλυση έως 4Κ. Επιπροσθέτως, τα κορυφαία gaming laptops είναι VR ready, βάζοντας το χρήστη στον εντυπωσιακό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

 


 

Ο χώρος του computer gaming ανέκαθεν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Επιπλέον, παρά την έντονη κρίση που βιώνει η αγορά των υπολογιστών γενικότερα, το τομέας εκείνος που φαίνεται να πηγαίνει «ενάντια στο ρεύμα» είναι αυτός του gaming.

Οι gamers θέλουν πάντα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά και δεν διστάζουν να αλλάζουν υπολογιστή προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους.

Η τάση στην αγορά του PC gaming εμφανίζει ανοδικές τάσεις και το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να αφήσει αδιάφορο το κανάλι των συνεργατών και τους μεταπωλητές. Μπορεί το κομμάτι του gaming να είναι μικρό σε σχέση με τη συνολική αγορά των φορητών υπολογιστών, ωστόσο, η ευκαιρία για ανάπτυξη υπάρχει και θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

 

Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές

Όπως δείχνουν οι έρευνες, η αγορά των gaming laptops σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αγγίξει τα 22,51 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021 με αριθμό τεμαχίων 180,65 εκ. παρουσιάζοντας ρυθμό ετήσιας αύξησης πάνω από 21%.

Η συγκεκριμένη είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στο χώρο του computing, υιοθετώντας πρώτη την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Μία τέτοια τεχνολογική τάση είναι το virtual reality (VR) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη νέων συσκευών και περιφερειακών (VR headsets, συμβατές κάρτες γραφικών, θύρες επικοινωνίας υψηλών ταχυτήτων κ.λπ) και λογισμικού (VR ready games, business εφαρμογές κ.λπ). Κοινώς, η νέα τεχνολογία στο χώρο του gaming, συμπαρασύρει μαζί της και μια σειρά από παράπλευρες αγορές. Η αγορά των gaming περιφερειακών είναι ανεξάρτητη από το form factor, δηλαδή εάν αναφερόμαστε σε gaming PCs ή laptops.

 

Πάντα, ο χώρος των gaming PCs διέθετε μια ξεχωριστή δυναμική και η συγκεκριμένη αγορά βάδιζε το δικό της δρόμο ανεξάρτητα από τις τάσεις της υπόλοιπης αγοράς.

Σε μια πτωτική πορεία της αγοράς των υπολογιστών, τα gaming laptops (και desktops) παρουσιάζουν αξιοσημείωτες πωλήσεις. Οι gamers δεν επηρεάζονται από τις τάσεις της αγοράς, ενώ είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αξιοσημείωτα ποσά για να αποκτήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (ανάλογα με την κατηγορία στην οποία βρίσκονται, όπως θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω). Επιπλέον, αξίζει να τονίσουμε ότι παρά την «επίθεση» που βίωσε ο χώρος των φορητών υπολογιστών από τις smart mobile συσκευές, όπως τα tablets και σε κάποιο βαθμό τα smartphones, στο χώρο των gaming δεν υπήρξε τέτοιος ανταγωνισμός. Οι gamers δεν θεωρούν το mobile gaming ως απειλή και δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν για υποδεέστερης ισχύος συσκευές. To gameplay, η συνολική εμπειρία και η μεγάλη οθόνη είναι αδιαμφησβήτητα για έναν συνειδητοποιημένο gamer.

 

Σε μια πτωτική πορεία της αγοράς των υπολογιστών, τα gaming laptops παρουσιάζουν αξιοσημείωτες πωλήσεις. Οι gamers δεν επηρεάζονται από τις τάσεις της αγοράς, ενώ είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αξιοσημείωτα ποσά για να αποκτήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

 

Πριν μερικά χρόνια, όποιος ήθελε «σοβαρό» gaming έπρεπε να στραφεί αποκλειστικά σε λύση PC. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Πλέον τα laptops που είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για gaming έχουν πανίσχυρο hardware, κανονικούς και όχι mobile επεξεργαστές, μπόλικη RAM, σκληρούς δίσκους SSD τεχνολογίας που μετρούνται σε terabytes και βεβαίως κάρτες γραφικών με ισχύ υπερυπολογιστών.

Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι δεν μπορεί να επιλέξει κανείς μεγάλη οθόνη και αναγκαστικά θα πρέπει να συμβιβαστεί στην ενσωματωμένη, αν και σήμερα όποιος θέλει πολλές ίντσες προτιμά την Full HD ή 4K τηλεόρασή του.

Τα gaming laptops δεν είναι σχεδιασμένα για να είναι φορητά. Ζυγίζουν αρκετά κιλά και ο σκοπός τους δεν είναι ο χρήστης να τα κουβαλά μαζί του, αλλά περισσότερο να εξοικονομούν χώρο και να εξαλείφουν τα άπειρα καλώδια που αναγκαστικά διαθέτει ένα desktop PC. Τα νέα gaming laptops της αγοράς είναι πιο «συμμαζεμένα» από τους προκατόχους τους. Οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλο βάρος στο design, στη σωστή κατανομή του αέρα στο εσωτερικό, μια και σε τόσο μικρή κατασκευή δεν μπορεί κανείς να στριμώξει τεράστιους ανεμιστήρες και εξελιγμένα συστήματα ψύξης.

 

Τα σύγχρονα laptops διαθέτουν τις κορυφαίες κάρτες γραφικών της αγοράς επιτρέποντας απρόσκοπτο gaming χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα. Σήμερα μπορεί κανείς να αγοράσει ένα laptop με Nvidia GTX 10, AMD Radeon RX και κανονικές εκδόσεις AMD Ryzen 7 και Intel Core 7ης και 8ης γενιάς.

Στα προηγούμενα προσθέστε 64GB RAM, SSD και το αποτέλεσμα είναι ένα μηχάνημα που είναι πιο ισχυρό από τα περισσότερα gaming desktop PCs. Η απόδοση ενός συστήματος με Intel Core i7-7920HQ, Nvidia GTX 1070 (SLI) και 64GB RAM σε μέγεθος laptop είναι εξωπραγματική. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όλη αυτή η ισχύς βρίσκεται μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός laptop, που σημαίνει αναγκαστικά χαμηλή αυτονομία μπαταρίας. Από την άλλη βέβαια, ένα gaming laptop δεν είναι φορητό, αλλά θα τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο συνεχώς από την πρίζα.

 

VR: η νέα τάση στο mobile gaming

Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR) είναι η νέα μεγάλη επανάσταση στο χώρο του gaming (και όχι μόνο). Η εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεψε στη δημιουργία πλήρως εικονικών περιβαλλόντων, στα οποία ο gamer βυθίζεται και αλληλεπιδρά μαζί τους όπως ποτέ πριν. Η υιοθέτησή του VR από εταιρείες-κολοσσούς που δραστηριοποιούνται σε χώρους εκτός gaming (Facebook, Google), αλλά παράλληλα και η ενσωμάτωση του Mixed Reality (συνδυασμός virtual με augmented) μέσα στα Windows, έδωσε ένα νέο πεδίο δράσης στους κατασκευαστές gaming υπολογιστών, συμπαρασύροντας ολόκληρη την αγορά των PCs. Πρώτοι κινήθηκαν οι κατασκευαστές GPUs αφού ξαφνικά οι επεξεργαστές γραφικών έπρεπε να είναι σε θέση να «σηκώσουν» τις τερατώδεις αναλύσεις και ρυθμό ανανέωσης που επιβάλει το VR. Μην ξεχνάμε ότι ο χρήστης δεν παρακολουθεί τη δράση σε μια επίπεδη οθόνη, αλλά βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον 360 μοιρών σε ανάλυση Full HD και στρέφει το κεφάλι του προς κάθε κατεύθυνση. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό απαιτεί μηδενικό latency και εικόνα που να μπορεί να ανανεώνεται, χωρίς ο χρήστης να το αντιλαμβάνεται. Με απλά λόγια: hardware επιπέδου υπερυπολογιστή. Η δύο κυρίαρχες εταιρείες κατασκευής GPUs, Nvidia και AMD έσπευσαν να κυκλοφορήσουν τις δικές τους VR ready λύσεις τις οποίες οι OEMs ενσωμάτωσαν αμέσως στους υπολογιστές τους. Έτσι, σήμερα όλοι οι vendors προσφέρουν gaming laptops που να μπορούν να «σηκώσουν» τα πιο σύγχρονα και απαιτητικά VR games.

Τέλος, εκτός από κορυφαίο hardware, απαιτείται και το ανάλογο VR headset και φυσικά η ανάλογες συνδέσεις επικοινωνίας, όπως DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4 type II.

 

Οι κατασκευαστές

Η αγορά του mobile gaming χαρακτηρίζεται από την παρουσία διαφόρων κορυφαίων κατασκευαστών (Acer, AsusTek, Dell, MSI, Lenovo, HP για να αναφέρουμε μερικούς) οι οποίοι δρουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Οι επιδόσεις, η καινοτομία, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, η ποιότητα, το χαμηλό κόστος, η τιμή πώλησης και η χρηματοοικονομική σταθερότητα αποτελούν μερικούς από τους κύριους παράγοντες στους οποίους ανταγωνίζονται οι κατασκευαστές.

Επιπροσθέτως, οι κατασκευαστές gaming laptops, αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, το branding (ένα gaming laptop και τα συνοδευτικά περιφερειακά πρέπει να ξεχωρίζουν), η επέκταση της παρουσίας τους και βεβαίως η παρουσία σε όλες τις κατηγορίες. Με την αυξανόμενη επέκταση των προϊόντων, το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς θα ενταθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι κατασκευαστές θα πρέπει να αναπτύξουν νέες ιδέες και θα πρέπει επίσης να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υιοθετώντας αναδυόμενες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις σειρές προϊόντων τους. Το VR και το broadband streaming είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής ακριβώς της τακτικής.

 

Καθώς τα computer games γίνονται όλο και πιο εθιστικά για άτομα μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, το αποτέλεσμα θα είναι αυξημένη ζήτηση και κατ’ επέκταση αύξηση της μέσης δαπάνης για αγορά καινούριων μηχανών. Αυτή ακριβώς την τάση πρέπει να αξιοποιήσουν οι μεταπωλητές, ούτως ώστε να προσελκύσουν νέους αγοραστές στην κατηγορία των gaming laptops.

 

Η κατάτμηση της αγοράς

Η αγορά των gaming laptops μπορεί να χωριστεί ανάλογα με τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται και βεβαίως ανάλογα με το κόστος. Οι δύο αυτές κατηγορίες δεν είναι ανεξάρτητες, καθώς η μία έχει άμεση σχέση με την άλλη.

Σε ότι αφορά τους gamers θα μπορούσαμε να τους διακρίνουμε σε τρεις βασικές κατηγορίες: Περιστασιακοί, σκληροπυρηνικοί και επαγγελματίες gamers. Σε κάθε περίπτωση ο πωλητής θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιον gamer απευθύνεται. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Οι περιστασιακοί gamers παίζουν παιχνίδια απλά για την προσωπική τους ευχαρίστηση, ενώ οι κατά καιρούς συμμετέχουν και σε ερασιτεχνικές διοργανώσεις. Οι gamers αυτοί δεν έχουν προτίμηση σε πλατφόρμα, ενώ επειδή ακριβώς το gaming για αυτούς δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για αγορές hardware. Οι gamers αυτοί δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, δεν κάνουν συχνά αναβάθμιση του εξοπλισμού τους και συχνά προτιμούν δωρεάν παιχνίδια ή συνδρομητικές πλατφόρμες. Μπορούμε να τους δούμε να παίζουν σε laptop, σε κονσόλα ή σε tablet.

 

Οι σκληροπυρηνικοί – όπως συνηθίζεται να ονομάζονται – gamers, διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα, καθώς το gaming γίνεται όλο και πιο πολύ μέρος της ζωής τους. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός της κατηγορίας αυτής των gamers αναμένεται να αυξηθεί, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί σημαντικά η παγκόσμια αγορά των gaming laptops.

Τέλος, υπάρχει και μια κατηγορία χρηστών που βλέπουν το gaming επαγγελματικά. Πρόκειται για gamers πολύ υψηλής εξειδίκευσης οι οποίοι κερδίζουν χρήματα (πολλές φορές πολύ σημαντικά ποσά) συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς. Οι επαγγελματίες gamers θα παρουσιάσουν την μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη, οδηγώντας και ολόκληρη την αγορά των gaming laptops.

Οι δύο τελευταίες κατηγορίες gamers είναι γνώστες της τεχνολογίας, γνωρίζουν ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά και ξέρουν τι θέλουν όταν αποφασίζουν να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους ή να προβούν σε μια νέα αγορά. Ως εκ τούτου, είναι «δύσκολοι» πελάτες, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, ένας καλά ενημερωμένος πωλητής μπορεί να τους κερδίσει.

 

Μια άλλη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε έχει να κάνει με την τιμή του laptop. Η πρώτη κατηγορία αφορά gaming laptops έως € 999, η δεύτερη από € 1000 έως € 1999, η τρίτη από € 2000 έως € 2999 και η τελευταία από € 3000 και πάνω. Σύμφωνα με μελέτη της Technavio, το 2016 παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση για gaming laptops στην δεύτερη κατηγορία τιμών. Αυτό οφείλεται στο ότι πολλοί χρήστες επιλέγουν ένα gaming laptops ακόμα κι αν δεν παίζουν παιχνίδια, διότι αυτοί οι υπολογιστές προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήσης με υψηλής συχνότητας επεξεργαστές, χωρητικότητες 1TB και οθόνες Full HD.

Πέρυσι, όλοι οι κατασκευαστές αύξησαν τις επενδύσεις τους στα gaming laptops τους, ενώ είδαμε και περισσότερα μοντέλα στην κατηγορία τιμής έως 1000 δολάρια σε μια προσπάθεια να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο.

 

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ένας παράγοντας αύξησης της ζήτησης για gaming laptops έχει να κάνει με τη αυξανόμενη δημοτικότητα των παιχνιδιών e-sports. Τα παιχνίδια αυτά παρουσιάζουν τεράστια ανάπτυξη και φανατικό κοινό. Μάλιστα, από έκδοση σε έκδοση, η εξομοίωση του πραγματικού παιχνιδιού γίνεται όλο και πιο αληθοφανής. Επιπλέον, στο χώρο των e-sports πραγματοποιούνται διοργανώσεις επαγγελματικού επιπέδου με τους νικητές να κερδίζουν τεράστια χρηματικά έπαθλα.

 

Η περιοχή ΕΜΕΑ οδηγεί την αγορά

Οι περιοχές Ασίας – Ειρηνικού και ΗΠΑ, εμφανίζουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά των gaming laptops, τόσο λόγω της υψηλής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών σε αυτές τις περιοχές, όσο και στην μεγαλύτερη ανάπτυξη που εμφανίζουν τα e-sports και των επαγγελματιών gamers.

Περνώντας στη γειτονιά μας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αγορά της περιοχής EMEA είναι ιδιαίτερα κορεσμένη, ενώ την ίδια στιγμή, οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες στην περιοχή δεν ήταν ευνοϊκοί τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλός σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο μεγάλος αριθμός των gaming consoles που έχουν πουληθεί στην περιοχή αυτή. Συγκεκριμένα, η περιοχή EMEA διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό gamers σε κονσόλες, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να μεταπηδήσουν σε φορητούς υπολογιστές για να συνεχίσουν το πάθος τους για τα παιχνίδια.

 

Επιπροσθέτως, η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων των καταναλωτών είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη της αγοράς στην περιοχή αυτή. Η μέση ηλικία των gamers, αλλά και το ποσοστό των γυναικών gamers είναι ιδιαίτερα υψηλό στην περιοχή ΕΜΕΑ. Καθώς τα computer games γίνονται όλο και πιο εθιστικά για άτομα μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, το αποτέλεσμα θα είναι αυξημένη ζήτηση και κατ’ επέκταση αύξηση της μέσης δαπάνης για αγορά καινούριων μηχανών. Αυτή ακριβώς την τάση πρέπει να αξιοποιήσουν οι μεταπωλητές, ούτως ώστε να προσελκύσουν νέους αγοραστές στην κατηγορία των gaming laptops. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει ήδη για αυτό φροντίζοντας να ανανεώνουν το portfolio τους, με νέα, εντυπωσιακά μοντέλα με κορυφαίο hardware. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα για όλα τα βαλάντια. Πλέον, το gaming δεν είναι ένα ακριβό σπορ.

 

Άρθρο εκ μέρους της Lenovo
Θα τα… παίξετε με τα Lenovo Legion laptops

Το brand Legion της Lenovo έχει γίνει συνώνυμο με το gaming. Η σειρά περιλαμβάνει desktops, towers και περιφερειακά, έχοντας δημιουργήσει ένα ολόκληρο gaming οικοσύστημα που χαρακτηρίζεται από όμορφο design, κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία.

Τα Legion laptops της σειράς απευθύνονται σε όλους, τόσο στους περιστασιακούς, όσο και στους «φανατικούς» gamers.

 

Lenovo Legion Y520

Το Lenovo Legion Y520 απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα κορυφαίο, πλην όμως μεταφέρσιμο σύστημα για να απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους με τους φίλους τους, να συμμετέχουν σε LAN parties κ.λπ. Το Y520 ανήκει στην κατηγορία των 15 ιντσών (ανάλυσης Full HD), διαθέτοντας την κορυφαία λέξη της τεχνολογίας. Όπως είναι φυσικό, η Lenovo δεν έχει κάνει συμβιβασμούς σε ότι αφορά τα διάφορα υποσυστήματα εξασφαλίζοντας κορυφαία εμπειρία gaming. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του επεξεργαστή Intel Core i7 7ης γενιάς που προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτο online και offline gaming. Η κορυφαία γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 εξασφαλίζει ομαλό FPS ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Έτσι, ο gamer μπορεί να φορτώσει ακόμα και το πιο απαιτητικό FPS γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής θα του προσφέρει όλα όσα θα χρειαστεί.

 

Εκτός από την εικόνα, το συγκεκριμένο laptop δεν κάνει συμβιβασμούς ούτε στον ήχο. Αν και η Lenovo διαθέτει κορυφαία gaming ακουστικά, τα ενσωματωμένα πιστοποιημένα από τη Harman μεγάφωνα του Lenovo Legion Y520 με τεχνολογία Dolby Audio Premium θα προσφέρει στο χρήστη ακόμα πιο εκπληκτικό gameplay.

 

Η εν λόγω σειρά έρχεται σε διάφορα configurations σε προσιτά επίπεδα τιμής, με προτεινόμενη τιμή λιανικής που ξεκινά ακόμα και κάτω από 1000€!

 

Lenovo Legion Y920

Για όποιον το PC gaming είναι μέρος της ζωής του, θέλει ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί από άποψη hardware, επιδόσεων, σχεδίασης και features. Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα προσφέρει η Lenovo στο Legion Y920. Οι 17,3 ίντσες της Full HD IPS οθόνης με την ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση της Lenovo θα αναλάβουν να βάλουν τον gamer κυριολεκτικά μέσα στη δράση.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι το Y920 είναι ένας πραγματικός υπερυπολογιστής σε μέγεθος laptop. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 7ης γενιάς και ξεχωριστή κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1070 με 8GB DDR5 RAM, ενώ η κεντρική μνήμη φτάνει έως τα 64GB.

Εάν τα παραπάνω δεν αρκούν, μπορεί κανείς να επιλέξει τον… παρά λίγο Xeon, επεξεργαστή Intel Core i7-7820HK, ο οποίος απευθύνεται στους «σκληροπυρηνικούς» gamers που θέλουν να φτάνουν το hardware στα όριά τους. Μάλιστα, η Lenovo διαθέτει ειδική κονσόλα για εύκολο overclocking.

 

Εκτός από εντυπωσιακή ισχύ, το συγκεκριμένο laptop διαθέτει όλα όσα ονειρεύεται ο σύγχρονος gamer: ομαλή εικόνα χωρίς κολλήματα χάρη στην τεχνολογία Nvidia G-Sync, μηχανικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο με custom επιλογές χρωμάτων, σούπερ ταχύτατη αποθήκευση με PCe SSD και απίστευτο ήχο με δύο JBL μεγάφωνα subwoofer και τεχνολογία Dolby Home Theater.

Μέσα στην εικονική πραγματικότητα

Το Lenovo Legion Y920, δεν επιτρέπει μόνο την απρόσκοπτη αναπαραγωγή των κορυφαίων gaming τίτλων σε υψηλή ανάλυση, αλλά είναι σε θέση να προσφέρει μια πραγματικά απίστευτη εικονική εμπειρία με πιστοποίηση από την Oculus, την εταιρεία που έφερε επανάσταση στο χώρο του virtual reality.

Συνδέοντας ένα συμβατό VR headset και φορτώνοντας έναν VR τίτλο, ο gamer βυθίζεται κυριολεκτικά μέσα σε έναν φανταστικό εικονικό κόσμο.

Επιπλέον, μέσα από την πλατφόρμα Lenovo Entertainment Hub, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε χιλιάδες games και ταινίες τόσο 2D, όσο και VR.

 

Εν κατακλείδι, το Lenovo Legion Y920 είναι η απόλυτη μηχανή διασκέδασης που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Performance Technologies: Βράβευση από την ΙΒΜ

Kitriniaris

Η Sony πουλάει το Vaio PC business

Kitriniaris

Στην Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της η Huawei

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα