13.7 C
Athens
17/04/2021
Biztech

Fujitsu: Νέα οργάνωση και νέες επενδύσεις στο cloud

Πρόσφατα, το Tech Channel Partner βρέθηκε στο Λονδίνο, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά data centers της Fujitsu, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά τα πλάνα της εταιρείας για το μέλλον αλλά και τις νέες ανακοινώσεις της.

Η προσήλωση της Fujitsu στην εξυπηρέτηση των πελατών της είναι γνωστή, και είναι αυτή ακριβώς που οδήγησε την εταιρεία σε μία νέα οργάνωση. Στόχος, δηλαδή, της νέας δομής, δεν είναι ούτε η οικονομία κλίμακος (ο σύγχρονος ευφημισμός για τις απολύσεις), ούτε η ένταξη κάποιας νέας δραστηριότητας στο σχήμα της εταιρείας. Ο στόχος, είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ενοποιημένου και παγκόσμιου οργανισμού, ο οποίος όχι μόνο θα εξυπηρετεί τους πελάτες του καλύτερα όπου κ’ αν αυτοί βρίσκονται, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και πιο ευέλικτος σε όλα τα επίπεδα.

Στη συζήτηση που είχαμε με τον Duncan Tait, ανώτερο αντιπρόεδρο της Fujitsu και επικεφαλής για την περιοχή της EMEIA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική), το στέλεχος της εταιρείας κατέστησε σαφές ότι ο οργανισμός γίνεται πλέον πιο ‘‘επίπεδος’’. Με άλλα λόγια, μεγαλύτερες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων, μεταφέρονται προς το κάτω μέρος της πυραμίδας, αφήνοντας περισσότερο χρόνο στους επικεφαλής να ασχολούνται με θέματα στρατηγικής και όχι με εγκρίσεις ή άλλες χρονοβόρες διαδικασίες.
Ακόμη και οι εγκρίσεις των deals έχουν μετακινηθεί σε ‘‘χαμηλότερα’’ επίπεδα, μετατρέποντας τη Fujitsu σε έναν πιο άμεσο και ευέλικτο οργανισμό.

Θεωρώντας ότι αυτός ο μετασχηματισμός θα έχει πολύ θετική επίπτωση και στα αποτελέσματα της εταιρείας, ο κ. Tait έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη των στόχων, τόσο σε επίπεδο τζίρου (προσέλκυση νέων πελατών), όσο και κερδοφορίας (βελτιστοποίηση του delivery που θα οδηγήσει σε αύξηση του μικτού κέρδους), ενώ παράλληλα στοχεύει να αυξήσει σημαντικά τη διείσδυση της Fujitsu στις top 100 επιχειρήσεις.

Σε επίπεδο ανακοινώσεων και παρουσιάσεων νέων υπηρεσιών και λύσεων, η Fujitsu έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στα εξής:

• Η υπηρεσία RunMyProcess (προϊόν αντίστοιχης εξαγοράς), διευρύνει την παρουσία της ανοίγοντας κατάστημα στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά εύχρηστη όσο και ιδιαίτερα ‘‘έξυπνη’’ υπηρεσία, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μία PaaS (Platform as a Service) για business application development. Η πλατφόρμα διαθέτει πάνω από 2.500 έτοιμους connectors προκειμένου να πραγματοποιεί εύκολες διασυνδέσεις με business συστήματα και δίνει την ευκαιρία δημιουργίας business εφαρμογών που τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή.

• Η λύση ‘‘cluster in a box’’ ανανεώνεται σημαντικά. Ο λόγος για τη νέα γενιά ευέλικτων και ‘‘έτοιμων προς χρήση’’ integrated συστημάτων, τα οποία μέσα σε μία ώρα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία προσφέροντας ένα μικρό αλλά υψηλής διαθεσιμότητας datacenter! Τα νέα συστήματα έχουν στόχο την προστασία κρίσιμων δεδομένων, και έχουν αναπτυχθεί πάνω στην τεχνολογία των νέων Primergy servers της Fujitsu.
Έτσι, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει ένα high availability σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει 2 servers, κοινό storage και δίκτυο, σε ένα σασί με δυνατότητα virtualization. Η νέα γενιά ‘‘cluster in a box’’ κάνει χρήση των Primergy BX400 blade servers ή του Primergy CX420, διαθέτοντας επεξεργαστές Xeon και λειτουργικό Windows Server 2012R με υποστήριξη για SSD.

• Νέα integrated συστήματα με προκαθορισμένους ρόλους, έρχονται να προστεθούν στο σύγχρονο data center που έχει πλέον επίκεντρο την επιχείρηση. Τα νέα συστήματα στοχεύουν σε συγκεκριμένα σενάρια (για τα οποία διαθέτουν και σχετική πιστοποίηση) και μπορούν να γίνουν άμεσα deploy, έχοντας διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία με λειτουργικά συστήματα, δίκτυα, αποθηκευτικά μέσα και εργαλεία διαχείρισης.
Στο portfolio περιλαμβάνονται servers των σειρών Primergy, Primequest και Eternus της Fujitsu, αλλά και η πλατφόρμα NetApp FAS για τις ανάγκες της αποθήκευσης, με τα διαθέσιμα σενάρια να καλύπτουν 8 περιπτώσεις, όπως αυτή της SAP (π.χ. HANA), της Microsoft, αλλά και χρήσεις IT security, VDI, server virtualization κ.α.

Παράλληλα, η Fujitsu συνεχίζει τις επενδύσεις της στο cloud με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας αλλά και της επιχειρηματικής καινοτομίας των πελατών της, ‘‘ρίχνοντας’’ περίπου 2 δις δολάρια στο cloud (για IaaS, PaaS, SaaS και Cloud Integration Services), κατά την τριετία 2014-2016. Με αυτόν τον τρόπο, αναμένει πωλήσεις σε επίπεδο cloud της τάξεως των 3,5 δις δολαρίων. Άλλωστε, σύμφωνα με την Frost & Sullivan, η παγκόσμια αγορά του cloud computing υπολογίζεται περίπου στα 36 δις δολάρια για το 2013, αλλά υπολογίζεται να ‘‘τρέχει’’ με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 33,4%, φθάνοντας τα 86 δις δολάρια το 2016. Οι υπηρεσίες PaaS και SaaS εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς σε επίπεδο cloud, αλλά ο τομέας του IaaS δείχνει σημαντική δυναμική, αφού αναμένεται να αυξάνεται κατά 40% ανά έτος!

Σχετικά άρθρα

Ανησυχία προκαλούν οι επιθέσεις σε βιομηχανικούς υπολογιστές

Η Westnet κορυφαίος προμηθευτής στα Retail Business Awards

Giorgos Athanassiadis

Managed Print Services: Αποκτήστε τον έλεγχο των εκτυπώσεών σας

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα