Φρεσκες αφιξεις απο την Lenovo

Αφού έκαναν την εμφάνισή τους πριν λίγες μέρες στην CES 2013, πήραν πλέον και επισήμως το δρόμο για τις αγορές συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Ο λόγος για τους νέους υπολογιστές της Lenovo οι οποίες παρουσιάστηκαν στη χώρα μας χθες, 15 Ιανουαρίου 2013. Πρόκειται για multi-mode συσκευές, με τις οποίες η Lenovo θέλει να να δώσει το στίγμα της στο mobile computing. Η αιχμή του δόρατος της νέας σειράς της Lenovo, είναι τα IdeaPad Yoga 11 και 13 ιντσών, τα οποία μετατρέπονται από laptop σε tablet με μία απλή κίνηση. Το Yoga 13 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστές 3ης γενιάς Intel Core και λειτουργικό Windows 8, ενώ το Yoga 11 διαθέτει Windows RT και επεξεργαστή Nvidia Tegra 3. Τα Yoga  μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε stand mode για αλληλεπίδραση και προβολή περιεχομένου, από φωτογραφίες μέχρι ταινίες, και σε tent mode για παιχνίδια, video chatting και άλλες χρήσεις.

Το ThinkPad Twist, από την άλλη, προσφέρει την απόδοση ενός ultrabook σε συνδυασμό με τη χρηστικότητα ενός convertible tablet. Διαθέτει οθόνη multitouch 12.5 ιντσών (10 σημείων αφής), επεξεργαστές Intel Core i7, Windows 8 Pro και αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 500 GB ή 128 GB SSD. Όπως και το Yoga, έτσι και το Twist μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε stand και tent modes.

Με οθόνη rip and flip, το ThinkPad Helix προσφέρει μεγάλη ευελιξία αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ultrabook, ως convertible tablet ή μόνο σαν laptop. Ακόμη, μπορεί να διαχωριστεί από τη βάση του για να λειτουργήσει  σαν ένα πλήρες tablet. Επίσης χάρη στη λειτουργία rip and flip, η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί στη λειτουργία stand αντίστροφα στη βάση, δυνατότητα χρήσιμη για παρουσιάσεις ή για προβολή ταινιών και φωτογραφιών.

Τέλος, το IdeaTab Lynx convertible διαθέτει τον τελευταίο επεξεργαστή τεχνολογίας Intel Atom, Windows 8 και οθόνη11.6 ιντσών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα τόσο ως ultrabook,  όσο και ως tablet ακόμα και ως laptop αν συνδεθεί με τη βάση του.